Tilan esittely

Nummenpään Ponitalli sijaitsee kuvitteellisessa Etelä-Karjalassa. Tilan rakennukset ovat ikivanhoja, peruskorjattuja ja tuntuvat aina vaativan remonttia sieltä sun täältä. Tallin lisäksi tilalta löytyy päärakennus, pikkunavetta, aitta sekä autovaja. Pikkunavettaa asuttavat lampaat, kanat ja kanit. Lehmiä tilalla ei ole ollut vuosikausiin. Talli on kunnostettu vanhasta navetasta, poniasukeille sopivammaksi.

pohjapiirros

Tallissa on 14 karsinaa. Tilavat ja turvalliset karsinat on rakennettu sopiviksi niin pienille kuin vähän isommillekin poneille. Varustehuoneesta löytyy tarvittavien varusteiden lisäksi myös pieni taukotupa, jossa ratsastajat ja tallityöntekijät voivat juoda kupposen kahvia tuouhuamisen lomassa. Varustehuoneessa on loimille oivat kuivaustelineet, joihin ne voi kosteana pistää roikkumaan. Välihuoneessa, josta pääsee sekä talliin että ulos, löytyvät talikot, kotikärryt että muut tarpeelliset työvälineet. Rehuvarastosta puolestaan löytyvät tarvittavat ponien rehut. Heinät ovat kuitenkin vintillä, josta niitä on helppoa pudotella alas poneille syötäväksi. Ulkoa löytyy myös pienempi heinävarasto, josta laitellaan heinät tarhoihin.

Tilan pihamaalta löytyy iso valaistu ja aidattu kenttä, jossa on mukava myös talvella ratsastella säiden salliessa. Maneesia ei Nummenpään Ponitallilla ole, mutta naapuritallin maneesia pystymme käyttämään välillä. Kenttää hoidetaan ympäri vuoden ja pyritään pitämään ratsastuskelpoisena. Lähistöllä on myös upeat maastot, joissa on mukava köpötellä.

Karsinatilanne

Vapaita karsinoita:

1. Vanttu
2. Nora
3. Tara
4. Ulpu
5. Hekla
6.
7.

8.
9.
10.
11.
12.
13. Irwin
14. Anssi

 

VIRTUAALITALLI | Otsikon kuvat © Glaskopf Connemara Pony Stud ja Stefan Koopmanschap (CC BY-NC-SA 2.0) | Ulkoasu © rukkanen