KUOLLUT 12.12.2015

Perustiedot


Kuvajaa ei halua nimeään mainittavan

Nimi: Never Mind Pain Syntynyt: 20.01.2010 (19v.)
Rotu & skp: Ratsuponi (62.5%), tamma Säkä: 139cm
Rekisterinumero: VH11-029-0151 Väri: Mustanruunikko
Kasvattaja: Painswick, UK Omistaja: Fame, Frida VRL-05826
Painotus: Esteratsastus Koulutustaso: KoHeB, Re120cm


Palkittu helmikuun ERJ tilaisuudessa ERJ-II palkinnolla pistein 6,5+46+10+17,5+15=95p.
Palkittu maaliskuun KTK tilaisuudessa KTK-III palkinnolla pistein 16+17+17+17=67p.
Palkittu elokuun RPL tilaisuudessa RPL-II palkinnolla pistein 7,5(3,5+4)+10+15+7+1,5+7+2=50p.
Palkittu marraskuun YLA tilaisuudessa YLA2 palkinnolla pistein 27,5(18+9,5)-24(12+12)-17-13-4=85,5p.

Ikääntyminen

Täytti 4v. 01.06.2010

20.01.2010 --> 0 vuotta
01.06.2010 --> 4 vuotta
01.10.2010 --> 5 vuotta
01.02.2011 --> 6 vuotta
01.10.2014 --> 17 vuotta
01.02.2015 --> 18 vuotta
01.06.2015 --> 19 vuotta
01.10.2015 --> 20 vuotta

Luonne

Never Mind Pain, tutummin Minni tai harjafetissiponi on pienisuuri otus jolla on ihana kiukuttelijan luonne. Minnillä on outo huumorintaju ja se tykkää kiukutella lähes joka asiasta, milloin on liian kylmä, kuuma, märkä tai luminen keli. Poni on myös oikea karkaamisen mestari, ja jos kaikki ponit ovat päässeet karkuun voidaan olettaa että syyllinen on Minni. Minni on kiltti ja ihmisystävällinen poni, hiukan liian fiksu vain.

Hoitaessa poni keksii kaikkia mukavia kepposia hoitajan iloksi – suomennettuna harmiksi. Hoitajan harjatessa pahaa aavistamatta saattaa poni hukuttaa harjat juomakuppiin tai koittaa tapattaa hoitajan heittelemällä harjoja ympäriinsä. Minnin mielestä on myös hauskaa säikyttää omistajat sydänjuuriaan myöten syömällä ponille kaikkea epäsopivaa, kuten esimerkiksi vaikka niitä harjoja. Jos hoitaja kumartuu puhdistamaan neidin kavioita, tuloksena on mustelma takamuksessa – Minni nimittäin tykkää napata kiinni housuista herkkujen toivossa. Kenties takataskussa olisi vaikkapa sokerinpala? Tamma on helppo satuloida, mutta suitsimisessa Minni ei haluaisi avata suutaan. Silloin pieni kutittelu huuliin auttaa.

Ratsastaessakaan poni ei ole helppo, pelkkä matkustaminen sen kyydissä ei tule kysymykseenkään. Minni on vaativa ratsastaa, ja sille täytyy näyttää rajat heti alussa. Muuten työnteosta ei tule yhtään mitään, ja poni vain pelleilee koko ajan. Poni täytyy saada motivoitumaan ja innostumaan työnteosta ja pitämään mielenkiintoa yllä, muuten poni vain laahustaa ympäri kenttää mitään tekemättä ja yrittämättä. Minni toimii hyvin omalla moottorilla, ja vauhti on helposti säädeltävissä. Siksi ponilla on oikein mukava hypätä ja hyppytekniikka ja –tyylikin on melko hyvä. Esteillä tammalla on vain yksi heikkous – vesiesteet ovat ponin mielestä kammottavia. Siksi Minni hyppääkin niiden yli kovaa ja korkealta, vaikka normaalisti se säästää aikaa matalilla hypyillä.
Koulussa poni polkee hyvin alleen ja taidokkaan ratsastajan kanssa kulkee myös muodossa ja tuntumalla. Minni asettuu ja taipuu hyvin, mutta kangistuu helposti, jos treeniä tehdään vain toiselle kyljelle. Välillä tamma voi keksiä pieniä vihreitä ja vaaleanpunaisia miehiä kentän laidalle seisomaan, mistä seuraa pyrähdys ja kyseisen kohdan vältteleminen väistöillä tai täyskaarroilla ratsastajan tahtomatta. Tahdonvoimalla – lue: taluttajan avulla – Minni menee pelätyn kohdan ohi ja kaikki on taas ihan okei, eihän siellä ollutkaan mitään pikku-ukkoja. Maastossa tamma säpsyilee lehtiä, muttei panikoi seurassa sen suurempia. Yksikseen seuraukset voivat olla hieman suuremmat, kun ei ole sitä tukea ja turvaa edellä kulkemassa. Minni kulkee hyvin keskellä tai perässä, muttei kestä ihan turpa hännässä kiinni tulemista. Kisoissa tamma nauttii hoitamisesta normaaliin tapaan ja kiusailee hoitajia. Sen mielestä kisakenttä ei eroa juurikaan kotimaneesista.

Traileriin Minni ei haluaisi mennä – se ei ole tamman arvolle sopiva kuljetusväline. Pienen suostuttelun jälkeen poni kuitenkin astelee sisään turpa mutrulla. Minni inspiroituu seisomaan autossa pitkänkin matkan, jos tarjottavana on jotain mutusteltavaa, mutta ilman välipalaa tamma alkaa riehumaan. Myös trailerin lämpötilan käydessä liian kuumaksi Minniä alkaa hermostuttamaan – ketäpä ei. Auton pysähtyessä kavereille pitää alkaa tietysti hirnumaan, ja kovaa! Eläinlääkärin kanssa Minni käyttäytyy mallikelpoisesti. Jos hoitaja tai omistaja vahtaa vieressä, ei niitä temppujakaan yleensä näytetä, vaan käyttäydytään kuin oikea heltantelttu! Kengittäjän kanssa Minni osaa olla myös melko lailla hyvin – ainoastaan tuttujen ihmisten kanssa voi pelleillä.


Sukutaulu


i. Jacobi Reeyah
rp (50%), 138cm, re110cm
ii. The Yoghourtman
rp (68.75%), 142cm
RPL-II
iii. Lick Stack
rp (37.5%), 144cm
iie. Chang Chang
nf, 137cm
ie. Bumpersticker
rp (31.25%), 146cm
iei. Commandor
xx, 161cm
iee. Holld' Opahe
rp (62.5%), 141cm
e. Sapphire kel
rp (75%), 141cm, re120cm
ei. Dreary Timber
rp (75%), 145cm
eii. Solitary
conn, 145cm
eie. Cosseted
rp (50% trak X conn), 144cm
ee. Muscots Erbblune
rp (75%), 145cm
eei. Salmiak ZD
nf, 144cm
eee. Muscots Shny
rp (50% xx X nf), 145cm

ieei. Nurmemous, wpb 50%
ieeii. Puil 'reh Dui, ox
ieeie. Zaxnamo, wB
ieee. Bjill Sommergirl, rp 75%
ieeei. Ihja fe Jahd, wpb 50%
ieeeii. ox
ieeeie. wC
ieeee. Bjill Culgirl, nf

Minnin isä, Jacobi Reeyah, poniprosentit ovat menneet 50 tienoille, vaikkei ponin vanhemmat ole puhdasrotuisia poneja tai hevosia. Mustaharjaisena ruskeana tämä ori pitäisi väriltä tunnistaa ruunikoksi, jos on vähääkään perehtynyt hevosten värien nimiin. Korkeus on kymmenisen senttiä ponirajaa pienempi, eli 138 senttiä. Estepainotteinen Juksu ei ole vielä päässyt kilpailemaan. Kasvattajana tällä ponilla on Reeyah Ponies, jolla on kokemusta ratsuponien kasvatuksesta.
Poikansa tavoin ruunikko Minnin isänisä The Yoghourtman aka Juge on nelisen senttiä Juksua korkeampi. Promilleja - anteeksi, siis poniprosentteja - Jugella on 68.75. Esteillä orilla on mukavasti kokemusta viidenkymmenenneljän sijoituksen verran. Tästä määrästä paljastuu myös muutama kappale voittojakin. Sadanseitsemän pisteen turvin Juge on saavuttanut palkinnon RPL-II.
Bumpersticker - kiva, pirteä energiapakkaus. Käyttöohjeina mainittakoot, että Englannista kotoisin oleva 31.25-prosenttinen raudikko tamma on todellakin utelias ja energinen. Pessoa-kuolaimet suuhun ratsastaessa, koska kuumuutta tulee kahdenkymmenen asteen pakkasessakin. Kunhan on lukenut tamman käyttöohjeet huolella, tulee siitä mukava kilpakumppani, joka on tosiasia: 50 ERJ-sijoitusta.

Tummaa kahvia, vai kenties tummaa suklaata? Väriltään Sapphir kel on tummanruunikko, eli kahviin ja suklaaseen voisi verratakin. 75% poniverta Safiaksi kutsutusta ponitammasta löytyy, joten ne eivät ole seuraavilla sukupolvilla suuri ongelma. Vain 21 senttiä on tamman sä'än ja esteiden välillä, joita se mukamas nautinnollisesti hyppii. Kaipa Safia niitä nautinnollisesti hyppääkin, sillä on 20 sijoitusta esteratsastusjaokselta joululahjana. Kouluratsastusjaos taas on kaiketi antanut 11 sijoitusta syntymäpäivälahjaksi.
Kelmin ponitallissa asusteleva Dreary Timber ei ole tummaa kahvia nähnytkään. Valkoista tältä löytyy, joten maalia tai lunta ori on enemmän nähnyt. Siis väriä löytyy ihan kunnolla rungosta, ei vain päästä ja jaloista. Toisaalta mustaakin löytyy. Tietysti estepainotteiselta sataneljäkymmentäviisi senttiä korkealta 75-prosenttisesti ponimaiselta orilta löytyy 70 sijoitusta esteillä. Niin kuin se ei riittäisi, koulussa sijoituksia on kolme enemmän.
Valitettavasti jo manan majoille siirtynyt Muscots Erbblune oli eläessään oikein nätti pieni (kröhöm... 143 cm korkea) ponitamma kilpaili runsaasti esteratsastuksessa, ERJ:n alaisissa. Tummanruunikolla tammalla oli prosentteja 75. "Ronja" kuoli 2010 kesäkuussa vanhuuteen
C: Miivi


Jälkeläiset

s. 22.08.2011 o. Fame's Better Without You (i. Neopren kel)
s. 08.02.2012 t. Fame's Chanel (i. Jaybird)
s. 02.11.2013 t. Fame's Minnie (i. Breven Nutcracker Flint)
s. 13.01.2013 o. Fame's Rattlesnake (i. Väinölän Jackass)
s. 12.07.2014 o. Fame's Rascal (i. Rotten Skeletor)
s. 22.01.2014 t. Fame's Isbelle (i. Carusos Liar Liar)
s. 18.06.2015 o. Fame's Vivaldi (i. Ivory Vivaldi)


Päiväkirja & valmennukset

Estevalmennus, valmentaja elbe
Tullessani Fameen valmentamaan Minniä, oli sateinen päivä joten jouduimme menemään maneesiin. Pyysin sinua verryttelemään aivan normaalisti sillä aikaa kun kokosin kahdeksan esteen radan johon kuului kaksoissarja. Rakensin esteistä tarkoituksella hieman pelottavia ja toinkin paikalle muurin, vesimaton, aaltolaineen, portin sekä tynnyreitä esteiden alle. Aloitimme tekemällä puomiharjoituksia. Ensin ravasit kaarevalla uralla puomien yli ja yritit pitää Minnin keskellä puomeja. Minni oli menevällä päällä ja meinasi laukata puomeilla joka kerta. Alussa se myös kiemurteli paljon. Olit kuitenkin päättäväinen ja harjoitus alkoi pian sujumaan. Kun ravipuomit sujuivat hyvin, nostit laukan ja aloit menemään puomeja suoralla uralla. Tarkoituksena oli saada eri askelmääriä puomien väleihin. Sait helposti koottua ja otettua monta askelta puomien väliin, mutta alussa Minni ei meinannut venyttää askeltaan. Hypytin vielä pari verryttelyestettä, ja Minni ei tuntunut katsovan esteitä vaikka olinkin yrittänyt tehdä niistä vaikeita. Aloimme hypätä rataa, joka oli noin 90 senttiä korkea. Minni lähti liikkeelle melko laiskasti, mutta ratsastit hyvin eteen ja loppurata oli jo oikein hyvä! Ponilla oli hyvä hyppytyyli, ja uskalsinkin nopeasti nostaa esteitä. Lopuksi esteet olivat noin 115 senttisiä, ja tarkoituksena oli ratsastaa rata uusintatyyppisesti lyhyillä teillä ja nopealla vauhdilla. Minni oli radalla innokas, mutta arvioi yhden etäisyyden väärin, jonka seurauksena yksi puomi putosi. Koska rata oli muuten kuitenkin hyvä, emme jääneet murehtimaan tätä pientä virhettä, vaan aloimme loppuverrytellä ponia.

Estevalmennus, valmentajana Cenla
Kun saavuin paikalle, Frida lämmitteli jo Minniä pitkin ja poikin maneesia. Poni liikkui reippaasti, sillä Frida hallitsi ponin ratsastamisen ja käskemisen hyvin. Rakensin esteitä ratsukon lämmitellessä, ponin kulkeminen näytti sulavalta ja se kulki nätisti peräänannossa. Rakensin muutaman sarjan sekä muutaman yksittäisen esteen. Kannoin vielä maneesin keskelle kolme puomia jotka asettelin maahan ravi etäisyydelle. Frida ja Minni alkoivat tulemaan puomeja. Aluksi tamma katsoi niitä ihan ihmeissään, varmasti luuli että ne söisivät tamman. Kuitenkin ratsukko ylitti puomit puhtaasti ja tulivat näitä vielä muutaman kerran samaan suuntaan. Sen jälkeen vaihdoimme suuntaa ja sama harjoitus tähänkin suuntaan. Kun Minni näytti jo hiukan puuskuttavan, johtuen kirpeästi pakkasilmasta, annoin ratsukon kävellä välikäynnit, samalla itse keksiessäni seuraavaa tehtävää. Muutin puomit laukkavälille ja katselin ratsukon verkkaista kävelyä ympäri maneesia. Käskin Fridan ottaa ohjat tuntumalle ja sitten mentiin taas. Ensi ratsukko laukkasi ympäri kenttää "lämmitellen", vaikka Minni tuntuikin jo tarpeeksi lämpimältä. Laukkapuomit sujuivat todella hyvin ja Frida istui selässä upeasti ponin laukkaa myötäillen. Puomien jälkeen aloitimme hyppäämisen, pienellä yksittäisellä pystyllä. Esteen korkeus hipoi tässä vaiheessa liki 70 senttimetriä. Ratsukko nosti laukan ja lähestyi estettä. Tamma hyppäsi juuri oikealla hetkellä ja Frida pysyi hyvin mukana! Tätä estettä tultiin muutaman kerran, jonka jälkeen korotin esteen 80 senttimetriin ja aloin muunnella sarjan väliä Fridan ja Minnin tullessa edelleen pystyä. Tamma hyppäsi hyvin, sitä ei pystynyt kieltämään. Muunneltuani sarjan väliä tarpeeksi, korotin sarjan toisen esteen 90cm korkeudelle, toinen oli 80cm. Ratsukko lähestyi sarjaa, ensimmäinen este, toinen este ja puhtaasti yli! Kehuin Friidaa tämän upeasta esteistunnasta, hän osasi todellakin ratsastaa! Sarjaa tultiin vielä muutaman kerran, sitten ratsukko sai kävellä välikäynnit. Kävelyn aikana rakensin okserin sekä muutaman lisäesteen. Näin esteistä tuli sopiva, 7 esteen rata. Kaikki esteet olivat vielä tässä vaiheessa 110cm, vaikka niitä oli vielä tarkoitus korottaa 120 senttimetriin. Frida ja Minni lähtivät tulemaan rataa. Ensin sarja, sen jälkeen pysty, toinen pysty, okseri ja sen jälkeen vielä sarja uudelleen. Tamma ja ratsastaja menivät radan nopeasti ja Minni oli innoissaan! Korotin esteet 120cm korkeudelle, ne näyttivät järkyttävän isoilta. Mutta uskoin niin, että Minni pääsisi nämä esteet kyllä. Ja Friida samoten. Ratsukko tuli radan samalla järjestyksellä kuin äskenkin. He osasivat asiansa, ja rata meni puhtaasti läpi! Radan jälkeen pienensin muutamaa estettä ja annoin ratsukon mennä loppuverryttelyt.

Estevalmennus, valmentajana Laura M.
Minnin kanssa päätettiin treenailla käännöksiä. Käskin verrytellä tammaa pienellä ristikolla aluksi ja tekemään tiukkoja mutta huolellisia teitä. Tamma näytti keskittyvän heti ihan kympillä joten melkein heti päästiinkin aloittamaan varsinainen tehtävä joka oli ensiksi sarja este (rata leveys suuntaan leikkaa) ja sieltä käännös C päätyyn ja tiukka käännös C kohdalta R kirjaimen kohdalle jossa oli 90 senttinen nouseva okseri. Annoin luvan lähteä tehtävälle sen enempiä yksittäisiä hyppäämättä.Ensimmäiselle pystyesteelle tie oli vähän vino joten puomit kopsahti alas sarjan molemmilta esteiltä. Käännös sujui ihan kelvosti vaikka se tiukka olikin. Nousevan okserin hyppääminen oli ongelmaton, hyppy oli siisti ja tasapainoinen. Parin toiston jälkeen alkoi homma sujua oikein mallikkaan näköisesti joten käännettiin tehtävä toisinpäin; ensiksi nouseva okseri joka oli nyt metrinen, sieltä C kirjaimeen ja tiukka kurvi josta suora lähestyminen sarjalle. Minni meni innokkasti eteenpäin eikä muuttunut estejärjestys tuottanut mitään ongelmia, tamma hyppäsi reilusti jokaisen esteen yli.Muutamia toistoja otettiin tähänkin suuntaan kunnes oli aika vielä hieman muokata tehtävää. Ensiksi hypättäisiin nouseva okseri josta käännettiinkin sarjan keskelle ja hypättiin B osa esteestä, sitten kulman ratsastus ja taas sarjan keskelle ja hyppy A osan yli josta käännös oikealle. Ilman kummempia kommelluksia sujui sekin tehtävä ja käskinkin kehua Minniä. Allasi on notkea tamma joten tee sen kanssa kotona paljon kääntely tehtäviä ja muuta. Oma ratsastuksesi oli siistiä ja selkeää.

Estevalmennus, valmentajana kitatin
Minni oli tammamaisen hankalalla tuulella ja kiukutteli heti alusta alkaen kaikessa. Ratsukon yhteistyö ei ollut oikein minkäänmoista, kun kuski yritti epätoivoisesti saada vastaanpanevaa tammaa toimimaan. Alkuverryttelyt sujuivat vähän heikosti. Minni ei oikein liikkunut eteen, mutta ei se kyllä hidastanutkaan. Maapuomien yli se hyppäsi ja laukannostoissa pukitteli. Ja kun lopulta yritimme hypätä, oli tuloksena epämääräinen kaaos. Pyysin ratsukkoa tekemään paljon siirtymisiä, kun kyhäsin juuri palasiksi mennyttä estettä kokoon. Minniä ei tänään kiinnostanut työnteko, mutta tavoitteena olisi saada se toimimaan edes kohtalaisesti esteillä. Kuski ohjasi tamman hienosti keskelle estettä ja hyvälle paikalle, mutta Minni kaikesta huolimatta löi liinat kiinni ja päätti olla hyppäämättä. Toisella yrittämällä se hyppäsi esteen, kun minä autoin maastakäsin haravan kanssa. Ihan mahdotonta. Seuraavaksi hyppyytin ratsukolla kahdeksikolla yksittäistä pystyestettä. Minni alkoi selvästi lämmetä ajatukselle tiukoista kurveista ja vauhdikkaista hypyistä, vaikka se edelleen pyyhälsi muutamaan otteesen ohi esteestä. Muutaman onnistuneen hypyn jälkeen oli helppo päästä loppuverkkaan, joka sujui leppoisasti ilman alkutuntien kiukuttelua. Ehkä valmennus sittenkin teki tehtävänsä!

Estevalmennus, valmentajana maura
Saavuttuani maneesille huomasin jo ratsukon maneesissa. Tarkkailin menoa hetken hieman kauempaa, kunnes esittäydyin ja pyysin saada kuulla ponista hieman tietoa. Annoin teidän jatkaa verkkailua, ja rakensin samalla lyhyen, mutta sitäkin vaativamman radan maneesiin. Rata sisälsi runsaasti tiukkoja linjoja sekä muutaman erikoisesteen, mukaanlukien vesimaton jonka kerroit olevan pelottava ponin mielestä. Aluksi otettiin muutama verkkahyppy aivan peruspystylle suoralla linjalla. Minni hyppäsi pikkuesteet leikiten, joten nostin pystyä hieman. Ongelmaa ei edelleenkään ollut, joten käskin tulla pystyn perään heti lyhyellä tiellä okserin. Väliin mahtuisi normaalilla laukalla 6 askelta, mutta pyysin tekemään sen verran tiukan tien ja säätelemään laukkaa niin että 4 riittäisi. Minni lähti hyvin eteen ja venyttämään laukkaa, ja tehtävä sujui leikiten. Pyysin tulemaan vielä muutaman kerran eri askelmäärillä, eikä laukan säätelyssä tuntunut olevan ongelmaa. Alettiin sitten tulemaan koko rataa, jossa oli yhteensä 5 estettä, mutta paljon tiukkaa kääntämistä. Poni jaksoi keskittyä alkuradan loistavasti, mutta vesimaton nähdessään alkoi hieman epäröidä. Huomasit ponin epäröinnin sekuntia liian myöhään, joten seurauksena tuli harmillinen kielto. Uudestaan tultaessa ei ollut kuitenkaan mitään ongelmaa. Nostin esteitä vielä niin että suurimmat olivat 120cm. Minni hyppäsi kevyesti, eikä epäröinnistä ollut enää tietoakaan, kun muistit vaan itse olla tarpeeksi topakka.Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Frida
Pitkästä aikaa postista tuli ilmoitus RPL-tilaisuudesta ja rupesinkin pohtimaan minkä tallin poneista sinne ilmoittaisin. Laskeskelin hieman mahdollisia pisteitä ja päädyin Minniin. Tämän koitoksen jälkeen sillä onkin sitten vielä YLA:n tilaisuus edessä. Sen jälkeen tamma saa jättää arvostelut sun muut muille ja siirtyä rauhallisille eläkepäiville!Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Frida
Minnillä on yksi tämän vuotinen varsa myynnissä ja päätinkin että se saa olla sen viimeinen. Johan se onkin jo seitsemäs varsa! Se on kyllä ollut mallikas emätamma ja muutenkin kaikin puolin sellainen poni kuin toivoinkin. Sen elämä on ollut joka käänteessä aika vauhdikasta ja koko ajan johonkin päin reissaamista, toivotaan ettei se aivan tylsisty eläkepäivillään. Ehkäpä se silloinkin voi vielä tulla seuraksi jollekin nuorelle kisareissulle!


Kilpailumenestys


Vain sijoitukset. Sijoituksia ERJ yht. 73kpl, voitot boldattu.
30.08.2012 - kutsu - NJ - rp tammat - 3/12, LKV3, irtoSERT, JS

23.11.2010 - kutsu - ERJ - 120cm - 5/40
12.01.2011 - kutsu - ERJ - 120cm - 5/50
15.01.2011 - kutsu - ERJ - 120cm - 4/50
02.02.2011 - kutsu - ERJ - 120cm - 1/40
27.01.2011 - kutsu - ERJ - 120cm - 2/60
16.09.2011 - kutsu - ERJ - 120cm - 4/30
20.09.2011 - kutsu - ERJ - 120cm - 2/50
20.08.2011 - kutsu - ERJ - 120cm - 2/50
19.10.2011 - kutsu - ERJ - 120cm - 3/60
22.10.2011 - kutsu - ERJ - 120cm - 6/60
14.10.2011 - kutsu - ERJ - 120cm - 7/50
27.09.2011 - kutsu - ERJ - 120cm - 7/100
13.10.2011 - kutsu - ERJ - 120cm - 2/30
07.10.2011 - kutsu - ERJ - 120cm - 3/37
14.10.2011 - kutsu - ERJ - 120cm - 2/30
01.11.2011 - kutsu - ERJ - 120cm - 6/50
11.11.2011 - kutsu - ERJ - 120cm - 1/40
17.11.2011 - kutsu - ERJ - 120cm - 3/40
19.11.2011 - kutsu - ERJ - 120cm - 5/40
06.11.2011 - kutsu - ERJ - 120cm - 1/40
25.11.2011 - kutsu - ERJ - 120cm - 2/60
23.11.2011 - kutsu - ERJ - 120cm - 2/40
19.11.2011 - kutsu - ERJ - 120cm - 7/50
21.11.2011 - kutsu - ERJ - 120cm - 7/50
23.11.2011 - kutsu - ERJ - 120cm - 6/50
26.11.2011 - kutsu - ERJ - 120cm - 4/60
15.12.2011 - kutsu - ERJ - 120cm - 6/40
06.02.2012 - kutsu - ERJ - 120cm - 4/40
23.01.2012 - kutsu - ERJ - 120cm - 5/35
25.01.2012 - kutsu - ERJ - 120cm - 1/35
28.01.2012 - kutsu - ERJ - 120cm - 3/35
04.02.2012 - kutsu - ERJ - 120cm - 5/40
03.03.2012 - kutsu - ERJ - 120cm - 3/50
06.03.2012 - kutsu - ERJ - 120cm - 4/30
11.03.2012 - kutsu - ERJ - 120cm - 5/50
12.03.2012 - kutsu - ERJ - 120cm - 7/50
05.03.2012 - kutsu - ERJ - 120cm - 7/50
09.03.2012 - kutsu - ERJ - 120cm - 4/50
27.03.2012 - kutsu - ERJ - 120cm - 3/80
30.03.2012 - kutsu - ERJ - 120cm - 8/80
12.04.2012 - kutsu - ERJ - 120cm - 5/40
17.05.2012 - kutsu - ERJ - 120cm - 2/30
02.04.2012 - kutsu - ERJ - 120cm - 5/50
03.04.2012 - kutsu - ERJ - 120cm - 7/50
05.04.2012 - kutsu - ERJ - 120cm - 4/50
13.04.2012 - kutsu - ERJ - 120cm - 2/60
12.04.2012 - kutsu - ERJ - 120cm - 1/40
25.04.2012 - kutsu - ERJ - 120cm - 2/40
25.04.2012 - kutsu - ERJ - 120cm - 1/40
26.04.2012 - kutsu - ERJ - 120cm - 2/40
08.05.2012 - kutsu - ERJ - 120cm - 4/40
30.04.2012 - kutsu - ERJ CUP - 120cm - 20/207
17.05.2012 - kutsu - ERJ - 120cm - 2/40
20.05.2012 - kutsu - ERJ - 120cm - 3/40
22.05.2012 - kutsu - ERJ - 120cm - 6/40
19.05.2012 - kutsu - ERJ - 120cm - 5/40
22.05.2012 - kutsu - ERJ - 110cm - 5/40
24.05.2012 - kutsu - ERJ - 120cm - 5/40
19.05.2012 - kutsu - ERJ - 120cm - 2/30
22.05.2012 - kutsu - ERJ - 120cm - 4/30
23.05.2012 - kutsu - ERJ - 120cm - 3/30
12.05.2012 - kutsu - ERJ - 120cm - 5/43
25.02.2012 - kutsu - ERJ - 120cm - 2/40
26.05.2012 - kutsu - ERJ - 110cm - 5/50
27.05.2012 - kutsu - ERJ - 120cm - 5/50
31.05.2012 - kutsu - ERJ CUP - 120cm - 7/155
18.06.2012 - kutsu - ERJ - 120cm - 3/30
12.05.2012 - kutsu - ERJ - 120cm - 6/50
13.05.2012 - kutsu - ERJ - 120cm - 7/50
30.09.2012 - kutsu - ERJ CUP - 110cm - 1/223
30.04.2013 - kutsu - ERJ CUP - 110cm - 6/213
30.04.2013 - kutsu - ERJ CUP - 120cm - 16/216
31.01.2015 - kutsu - ERJ CUP - 110cm - 10/274

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!