Perustiedot


Henna H.

Nimi: Fame's Pixie Dust "Dixi" Syntynyt: 30.01.2015 (19v., täytti 4v. 28.02.2015)
Rotu & skp: New Forest & Tamma Säkä: 142cm
Rekisterinumero: VH15-027-0140 Väri & Merkit: Tummanruunikko
Kasvattaja: Fame Omistaja: Fame, Frida VRL-05826
Painotus: Esteratsastus Koulutustaso: KoHeB, Re120cm

Arvonimet

Palkittu lokakuun KTK tilaisuudessa KTK-II palkinnolla pistein 19+20+20+20=79p.
VIR MVA Ch, myönnetty 15.07.2018
Palkittu huhtikuun ERJ tilaisuudessa ERJ-I palkinnolla pistein 8+9+8,5+48+22+20+5=103,5

Luonne

Fame's Pixie Dust eli Dixi on mukava ja helppo tamma, joka on kaikissa tilanteissa oikein mutkaton neiti ja tulee hyvin toimeen myöskin toisten hevosten kanssa, olivat ne tuttuja tai eivät. Se on ystävällinen poni, joka sopii mainiosti myös lasten kanssa harrastamiseen ja hoitamisen opetteluun. Pitkäjänteinen tamma seisoo nätisti hoitotoimenpiteiden ajan ja sopii myöskin alan harjoittelijoille mainiosti, koska voi seisoa paikallaan vaikka koko päivän. Vieraissa paikoissa siihen tulee ehkä ripaus tammamaisuutta, mutta se vain sopivalla tavalla reipastaa ponia ja saa ratsastajankin skarpiksi etenkin esteillä kisatessa. Dixi on hyvin ihmisrakas ja keskittyy aina hoitajaansa täysillä ja tulee toimen kaikenlaisten hoitajien sekä ratsastajien kanssa. Dixi nauttii ihmisten kanssa puuhailusta oli kyseessä sitten varustaminen, tarhassa hoitajan kanssa seurustelu tai kävelyretki luonnonhelmaan. Kavioita puhdistaessa ja kengityksessä tamma voi joskus nojailla ihmiseen, mutta korjaa kyllä asentoaan sitä vaatiessa heti. Taluttaessa Dixi on enemmänkin perässä vedettävää sorttia kuin reipas ja vauhdikas, sopien myös pienempien tallilaisten talutukseen mainiosti. Varustaminen sujuu tamman kanssa vaivatta ja sille saavat lapsetkin varusteet hyvin ponia kiinni sitomatta. Kesällä ruohotupsut voivat Dixiä houkutella, mutta tavallisesti se saa kyllä hillittyä itsensä niidenkin keskellä.

Ratsuna Dixi vaatii alkutunnista aina hieman reippautta ja eteenpyrkimystä parantavia tehtäviä, esimerkiksi ravilisäyksillä saa tamman kivasti hereille. Se yrittää koulupuolella aina parhaansa ja osaa perusasiat hyvin tarjoten vähemmänkin ratsastaneille onnistuneita kokemuksia ratsailla. Se on hyvin malttavainen myös esteillä, vaikka selkeästi niistä innostuukin vähän enemmän kuin kouluharjoituksista. Kuuliainen tamma on tasainen suorittaja koulussa ja esteillä, vaikka ei vaativan tason taituri olekaan. Sillä on kuitenkin mukavan tasaiset askellajit ja se on helppo ratsastaa isommillakin esteillä. Dixi on myös matalissa luokissa oikea ruusukehai, jonka kanssa lasten on ilo aloittaa kilpauraansa. Maastossa Dixi on rauhallinen ja rohkea myös uusilla reiteillä. Vauhdista pitävälle hurjapäälle tamma ei ehkä ole parhain valinta maastoon, mutta arat tätiratsastajat pitävätkin enemmän tamman rauhallisuudesta ja luotettavuudesta. Herää se kuitenkin mukavasti laukatessa ja maastoesteillä nauttien vaihtelusta esteponin arjessa. Kisapaikoilla tamma on oma rauhallinen itsensä ja nauttii matkustamisesta.
c: Jannica


Sukutaulu

i. Kajon's Pavarotti
nf, HeB, 120, tprn, 140cm
VIR MVA Ch, KTK-II, NFL-I
ii. Bavarottie av Værtild

iii. Kayon Pavardos
iie. Yasmina av Værtild
ie. Klippesvale Escarmia

iei. Death And His Friends
iee. Cape's Escape
e. Piper's Georgie
nf, HeC, 110, prt, 140cm
KTK-II, ERJ-II, YLA2, NFL-I
ei. Corrigan's Captain Hook
nf, 143cm, koHeC, re120cm
eii. Fitzwilliam
eie. Corrigan's Pandora
ee. Paula the Piper
nf, 135cm, koHeB, re100cm
eei. Geoff Junior
eee. Jane Doe

ii. Bavarottie av Værtild oli sanoinkuvaamattoman komea rautias ori, joka oli suosittu jalostukseen jo pelkästään hienon värin ja rakenteensa vuoksi. Sen lisäksi se pärjäsi estekentillä hyvin 120 cm tasolla ja on kahminut sijoituksia kansainvälisistä kilpailuista roppa kaupalla. Bavarottien jälkeläiset ovat myöskin päässeet näyttämään kyntensä esteradoilla, eikä ole epäillystäkään keneltä niiden hyppytaito on periytynyt. Bavarottie on siis oman maansa suosituimpia jalostusoreja, ja myös esteratojen kruunaamaton tähti. Ori jouduttiin lopetettamaan 26-vuotiaana sydänsairauden vuoksi.
iii. Kayon Pavardos oli komea, musta ori, jolla kisattiin menestyksekkäästi 120 cm radoilla ja kahmi myöskin paljon voittoja ja sijoituksia kansallisista kilpailuista. Ori oli tunnettu temperamenttisesti luonteestaan ja haastavasta ratsastettavuudestaan, mutta se oli silti suosittu jalostuskäytössä. Kayon Pavardos ei kuitenkaan ehtinyt jättää jälkeensä kuin kymmenen jälkeläistä, kun se päätettiin ruunata liian vaikean luonteen vuoksi.
iie. Yasmina av Værtild oli kaunis, ruunikko tamma, jolla kisattiin niin esteitä kuin kouluakin tasaisella menestyksellä. Parhaat tulokset tamma kuitenkin sai näyttelyistä, joista se palkittiin useilla ykköspalkinnoilla ja käytettiinn jalostuksessa erityisesti tuomaan varsoille oikeanlaista rakennetta ja hyvää hyppytekniikkaa. Tammalla ehdittiin teettää kolme jälkeläistä, kunnes se menehtyi neljännen varsomiseen 15-vuotiaana.
ie. Klippesvale Escarmia oli tummanruunikko tamma, joka pärjäsi hienosti 110 cm tason esteratsastuksessa. Se keräsi voittoja ja sijoituksia milten sata kappaletta uransa aikana. Esteuran jälkeen tammalla teetettiin kaksi varsaa ja vanhuuden päiviksi se muutti ratsastuskouluun opetusmestariksi, jossa se lopulta lopetettiin kunnioitettavan 25-vuoden ikäisenä.
iei.
Death And His Friends oli päistärikkö ori, joka palkittiin upeilla arvosanoilla näyttelyissä ympäri Eurooppaa. Samaan aikaan se kisasi junioreiden ratsuna niin esteillä kuin koulussakin. Tämä monitoimiponi jätti jälkeensä vain kaksikymmentä varsaa, joista kaikilla on ollut enemmän tai vähemmän meneistyksekäs esteratsastusura. Death And His Friends lopetettiin kesäihottuman vuoksi vain 15-vuotiaana.
iee. Cape's Escape oli tummanruunikko tamma. Se asui koko elämänsä ratsastuskoulussa, missä se teki tunteja ollen yksi kaikkien suosikkiponeista, ja samaan aikaan se myös kisasi aktiivisesti oppilaiden kanssa esteillä 90 cm tasolla ja koulussa helppoa B:tä. Vanhuuden päivillään se jätti vielä yhden upean varsan. Millipied av Bro kuoli vanhuuteen huiman 32-vuoden ikäisenä.
C: Rue
ei. Corrigan's Captain Hook oli upea esteponi. Corrigan's Captain Hook oli väriltään tummanpunaruunikko ja se oli 143cm korkea. Luonteeltaan se oli hyvin orimainen eikä kaikkien käsiteltävissä. Tosin oikeissa käsissä orista sai sen parhaat puolet esiin. Ori hyppäsi ratana 120cm ja starttasi kansallisissa estekisoissa. Ori voitti urallaan useita sarjakilpailuita kansalliseslta tasolta. 14 vuotiaana ori siirtyi kokopäiväiseen siitos käyttöön. Corrigan's Captain Hook sai 157 varsaa joista kaikki ova olleet oikein hyviä kilpahevosia jonka huomaa orin jälkeläisluokasta ELIT. Ori jouduttiin lopettamaan 22-vuotiaana sen loukattuaan jalkansa pahoin tarhassa.
eii. Fitzwilliam oli aikansa hienompia jalostuoreja. Se esitti loistavaa ponityyppiä. Orilla oli nätit, mutta hieman arkiset liikkeet. Fitzwilliam oli punaruunikko 140cm korkea poni, jolla oli hyvä hyppy. Sen varsat ovat pärjänneet niin kouluratsastuksessa kuin esteilläkin. Orilla oli oikein pehmeä ja kuuliainen luonne. Ori vietti eläkepäivänsä nuoren pojan harasteponina ja kuoli luonnollisesti 28-vuotiaana.
eie. Corrigan's Pandora oli oikein hieno kisatamma. Tammalla oli sievä ja siro rakenne, mutta suuret liikkeet. Tamma oli mustankimo 139cm korkea. Se hyppäsi 120cm ratoja ja meni koulua Va B:hen asti. Corrigan's Pandora oli kovaluontoinen eikä se antanut ikinä periksi. Tamman kanssa keskityttiin pääasiassa vain kisaamiseen eikä sen sen vuoksi saanutkaan kuin kaksi varsaa joista molemmat pärjäsivät loistavasti kisakentillä.

ee. Paula the Piper oli ensimmäisen palkinnon kilpa- ja jalostustamma. Jälkeläisiä se sai kuusi kappaletta. Osa varsoista on aivan tavallisia harrasteponeja mutta kaksi niistä Piperin lisäksi on kilpakäytössä. Paula the Piper oli 135cm korkea punarautias yleistamma. Se meni metrin ratoja ja kisasi koulua He B:ssä. Tamma oli melkein rotumääritelmän mukainen se palkittiin kantakirjassa ykköspalkinnolla ja se sai leimoistaan täyden 10. Tamma oli rakenteellisesti upea, mutta käyttöponina se ei ollut niin hyvä. Sillä oli hyvät liikkeet, mutta ne olivat kovin arkiset. Hyppy tammalla oli hieman ponneton, mutta sillä oli silti kapasiteettia. Paula the Piper oli luonteelta kuuliainen ja nöyrä. Nykyään tamma viettää rauhallisia ja hyvin ansaittuja eläkepäiviä.
eei. Geoff Junior oli yksi kuuluisimmista ponijalostukseen hyväksytyistä oreista ja näin ollen sillä onkin lukuisia varsoja. Ja suurin osa varsoista onkin pärjännyt kilpakentillä mainiosti. Geoff Junior oli mustankimo ja 140cm korkea huippuori, upeilla raviliikkellään. Orin kanssa epäonnistuttiin vain siinä että siitä yritettiin saada estehevosta ja se opetettiin kuumaksi. Siksi sen laukka ei koskaan ollut niin kaunista kuin se olisi voinut olla. Geoff Junior oli siropäinen suurilinjainen ori, jolta ei siis liikettä puuttunut. Tämä ori oli nöyrän hevosen luonteen omaava kylmän rauhallinen poni.
eee. Jane Doe oli loistava esteponi. Tamma oli väriltään punaruunikko ja korkeutta sillä oli 134cm. Se rakasti hyppäämistä. Sen kanssa on kisattu niin kansallisissa kuin erilaisissa mestaruuksissakin. Tammalla oli todella hyvä hyppy, mutta sillä ei ollut liikettä kouluradoille. Tammaa ei koskaan kantakirjattu, sillä sen maine ei olisi ollut hyvä, koska tamma oli hieman äkkipikainen ja kuuma, joka olisi johtanut huonoon kouluratsastus tulokseen. Tamma on periyttänyt kymmennelle jälkeläiselleen hyvää hyppykapasiteettia ja intoa.
C: Iiskala

Jälkeläiset


s. 20.05.2015 o. Fame's Raymond (i. Clovercutt Raydon)
s. 17.09.2016 t. Fame's Dorali (i. Peppermint Whoopie)
s. 06.07.2019 o. Fame's Stormcaller (i. Cadogan Stormcrow)
s. 13.03.2020 o.Fame's Twix (i. Kernfield Snickers)
s. 17.04.2020 o.Fame's Variaton (i. Four Leaf Rhapsody)
s. 01.08.2020 t. Fame's Tinker Bell (i. Poniniemen Soulspawn)

Päiväkirja & valmennukset

Estevalmennus, valmentajana

Kilpailumenestys


Vain sijoitukset. Sijoituksia ERJ yht. 51kpl, voitot boldattu.
09.04.2017 - kutsu - NJ - nf - 2/4, irtoSERT
30.05.2017 - kutsu - NJ - nf tammat - 4/9, irtoSERT
01.07.2017 - kutsu - NJ - nf tammat - 2/8, irtoSERT
12.03.2018 - kutsu - NJ - nf tammat - 1/12, MVA-SERT
09.05.2018 - kutsu - NJ - nf tammat - 1/12, MVA-SERT
02.12.2019 - kutsu - VSN - nf tammat - 1/8, SW4
10.06.2020 - kutsu - VSN - nf tammat - 1/9, SW3
20.03.2015 - kutsu - ERJ - 120cm - 4/40
20.03.2015 - kutsu - ERJ - 120cm - 6/40
26.03.2015 - kutsu - ERJ - 120cm - 6/40
22.03.2015 - kutsu - ERJ - 110cm - 6/40
26.03.2015 - kutsu - ERJ - 110cm - 5/40
29.03.2015 - kutsu - ERJ - 110cm - 5/40
30.03.2015 - kutsu - ERJ - 110cm - 1/40
04.04.2015 - kutsu - ERJ - 110cm - 6/40
09.04.2015 - kutsu - ERJ - 110cm - 1/40
14.03.2015 - kutsu - ERJ - 120cm - 3/60
16.03.2015 - kutsu - ERJ - 110cm - 6/60
20.03.2015 - kutsu - ERJ - 110cm - 5/60
23.03.2015 - kutsu - ERJ - 120cm - 2/60
28.03.2015 - kutsu - ERJ - 120cm - 4/30
29.03.2015 - kutsu - ERJ - 120cm - 1/30
02.04.2015 - kutsu - ERJ - 120cm - 1/30
03.04.2015 - kutsu - ERJ - 120cm - 5/30
05.04.2015 - kutsu - ERJ - 120cm - 2/30
09.04.2015 - kutsu - ERJ - 120cm - 2/30
09.04.2015 - kutsu - ERJ - 120cm - 1/30
10.04.2015 - kutsu - ERJ - 120cm - 3/30
14.04.2015 - kutsu - ERJ - 120cm - 2/30
11.04.2015 - kutsu - ERJ - 110cm - 2/30
14.04.2015 - kutsu - ERJ - 110cm - 4/30
16.04.2015 - kutsu - ERJ - 110cm - 2/30
16.04.2015 - kutsu - ERJ - 110cm - 3/30
11.04.2015 - kutsu - ERJ - 120cm - 2/30
30.03.2015 - kutsu - ERJ CUP - 110cm - 17/226
05.04.2015 - kutsu - ERJ - 120cm - 5/30
08.04.2015 - kutsu - ERJ - 120cm - 2/30
09.04.2015 - kutsu - ERJ - 120cm - 2/30
26.04.2015 - kutsu - ERJ - 120cm - 1/60
28.04.2015 - kutsu - ERJ - 120cm - 5/60
19.04.2015 - kutsu - ERJ - 110cm - 6/40
22.04.2015 - kutsu - ERJ - 110cm - 3/40
23.04.2015 - kutsu - ERJ - 110cm - 1/40
24.04.2015 - kutsu - ERJ - 110cm - 1/40
25.04.2015 - kutsu - ERJ - 110cm - 4/40
16.04.2015 - kutsu - ERJ - 110cm - 2/30
17.04.2015 - kutsu - ERJ - 110cm - /30
20.04.2015 - kutsu - ERJ - 110cm - 5/30
07.05.2015 - kutsu - ERJ - 110cm - 4/30
23.04.2015 - kutsu - ERJ - 120cm - 3/30
26.04.2015 - kutsu - ERJ - 120cm - 5/30
22.04.2015 - kutsu - ERJ - 120cm - 3/25
23.04.2015 - kutsu - ERJ - 110cm - 3/25
24.04.2015 - kutsu - ERJ - 110cm - 1/38
28.06.2016 - kutsu - ERJ CUP - 110cm - 18/276
31.07.2016 - kutsu - ERJ CUP - 110cm - 17/250
31.07.2018 - kutsu - ERJ CUP - 120cm - 3/71
31.03.2019 - kutsu - ERJ CUP - 110cm - 9/119
31.05.2019 - kutsu - ERJ CUP - 120cm - 4/67
31.07.2019 - kutsu - ERJ CUP - 120cm - 2/70
30.09.2020 - kutsu - ERJ CUP - 110cm - 5/54
Kyseessä on virtuaalihevonen!

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!