Cruel Soul F, kuollut 27.08.2015

       
© Benny de Ruiter
Kyseessä on virtuaalihevonen!

Virallinen nimi: Cruel Soul F, "Sissi" Syntynyt: 20.10.2011 (18v.) 4v 20.01.2012
Rek.nro: VH12-031-0193 Rotu & sukupuoli: Suomalainenpuoliverinen & Tamma
Säkäkorkeus: 165cm Väritys: Tummanpunaruunikko
Kasvattaja: Frida, Faconde Omistaja: Frida, Faconde
Painotuslaji: Esteratsastus Koulutustaso: ko:HeB, re:150cm

Meriitit

EV-II Palkittu syyskuun ERJ tilaisuudessa ERJ-II palkinnolla pistein 5+54+30+4,2+7=100,2p.
Palkittu kesäkuun KTK tilaisuudessa KTK-II palkinnolla pistein 18+17+18+17=70p.
Palkittu heinäkuun YLA tilaisuudessa YLA2 palkinnolla pistein 28(18+10)-23,5(11,5+12)-17-16-4=88,5p.

Luonnekuvaus

Siis mä en nyt ihan tajuu miks mun pitää kirjottaa muka itsestäni luonne. Sehän siis tulee esille kun tuut mua hoitaan ja ratsastaan, ei sun tartte mitään valmiiks tietää.

Hoitaessa olen kiltti, mutta jekkuilen paljon. Minusta on kiva pyöriä ja hyöriä ympäri karsinaa. Se jotenkin rauhoittaa oloa. Yleensä minut laitetaan seinään kiinni, jotta en pääsisi pyörimään. Silloin tajuan, että pitää pysyä paikallani. Mutta minusta on myös hauska tarjota apuani. Haluan auttaa hoitajia minun harjaamisessa, mutta näin kunnolla miettiessäni tajuan, että se ei heistä varmaan ole niin hauskaa. Tungen turpani auttavasti eteesi, kun yrität puhdistaa kavioitani. Nostan kaviot muuten helposti, koska ei ole kivaa jos harjaaja rupeaa tönimään.

Taluttaessa kävelen nätisti vierellä, enkä pelleile, yleensä. Joskus on pakottava tarve syöksyä puskaan juuri kun taluttaja ei katso. No ei pahalla, mutta joskus taluttajat hämmästelee kuinka nätisti osaan kävellä, silloin pari hyppyä sivulle ja potku taakse, niin kyllä kaikki peruvat sanansa. Eläinlääkäri on se maan kauhein ihminen. Kun se lähestyy neuloineen ja piikkeineen en pysy pöksyissäni ollenkaan. Hirnun kun mielipuoli, enkä anna kenenkään tulla lähelleni. Kengittäjä on eri juttu, se osaa tehdä työnsä niin, että se ei satu.

Ratsastaessa huomaat kuinka pehmeät askellajit. Koulu on mielstäni tylsää, ja pureskelen sitä metallipalaa suussani. Jos ratsastaja jaksaa ylläpitää kiinnostukseni jaksan kyllä mennä kiltisti. Olen kuitenkin ihan perustason ratsu koulussa. Esteillä mielenkiintoni syttyy. Pääsen hyppimään esteitä eri muodoissa. Se on tosi kivaa, enkä pelkää edes erikoisesteitä. Radalla etenen sitä tahtia kun ratsastaja haluaa, mutta kannattaa varoa ilopukkeja välissä. Maastossa menen ihan rauhallisesti, paitsi jos mukana on kivoja kavereita. Niiden kanssa on kiva vetää ihan täysiä, ja mahdollisesti pudottaa ratsastaja.

Tässäpä tämä mikä minusta pitäisi tietää, ennen kun tulee minua tarhasta hakemaan, ja harjauksen kautta kentälle viemään.

Sukutaulu & jälkeläiset

i. Hades Barrier
koHeB, re160cm, sk.168cm, rn
ERJ-I, ERL-I
ii. Rocc Arrem
koVaB, re160cm, sk.175cm, rn
VIR MVA Ch, KTK-II, ERJ-I
iii. Arya II evm
ko, recm, sk.cm,
iie. Aeon evm
ko, recm, sk.cm,
ie. Rhianna
koHeB, re160cm, sk.166cm, rn
VIR MVA Ch
iei. Rayford evm
ko, recm, sk.cm,
iee. Zinnia evm
ko, recm, sk.cm,
e. Lan Mahone RE
koHeA, re130cm, sk.164cm, prn
Ch, KTK-III, YLA3, SPL-II, ERJ-II, ERL-III
ei. FIC Mahone
koHeA, re140cm, sk.163cm, trn
eii. I Call You evm
ko, recm, sk.cm,
eie. Maribell evm
ko, recm, sk.cm,
ee. Riwallan
koVaB, re120cm, sk.162cm, prn
eei. Allan evm
ko, recm, sk.cm,
eee. Riwall evm
ko, recm, sk.cm,

Syntynyt Varsan tiedot Isä Omistaja
13.02.2012 o. Orion F Darkwave PB om. Norpatar
10.09.2012 t.Chumana F Barnacle Boy Flow om. yushiko
07.01.2013 t.Soraya F Milfay Barrier om. nasu
12.03.2013 o.Lucky Shot F Ayo Wicked Shot om. Taru
03.04.2013 t.Rihanna F Croatoan Barrier om. Nizza
28.11.2013 t. Cadence F Jefton's Blake om. Miracle
12.01.2014 t. Soulmate F Ramos Fizz om. Cannabia
20.06.2014 t. Adelante F Stratopause BG om. Emmi
02.08.2015 o. Razed Rogue F Suprant Roy om. Pierre
01.06.2014 o. Rockrem F Troublemaker Fleur om. Jannica

Päiväkirja & valmennukset

Estevalmennus, valmentajana helllu
Tulin tänään pitämään estevalmennuksen Fridalle ja Sissille. Tämä parivajlakko olikin jo kentällä odottelemassa. He olivat verkanneet jo vähän, joten tervehdin Fridaa, ja rupesin rakentamaan esteitä. Tänään olisi tarkoitus hyppiä vähän pituusesteitä, joten rakensin okserin ja trippelin. Kun Frida oli lämmitellyt Sissin, hän nosti laukan, ja lähti tulemaan kohti okseria. Sinun täytyy muistaa vaan, että hypyssä katsot eteenpäin, etkä alas, ja etenet suoraan kohti estettä. Ei viosta. Sissi hyppäsi hienosti esteen yli, ja korottelinkin sitä välissä. Kun sitten Sissi oli hypännyt Fridan kanssa pari oikein hyvää hyppyä siirryttiin trippeliin. Siinä oli vähän enemmän haastetta, ja parissa ensimmäisessä hypyssä Frida jäi vähän jälkeen, kun Sissi lähti kaukaa, hakien oikeaa kaarta. Seuraavilla kerroilla Sissi lähti liian edestä ja tiputti aina ensimmäisen puomin. Viideneelllä kerralaa Sissi ponnisti Fridan apujen kanssa oiekeasta paikasta, ja pääsi hyvin esteen yli. Seuraavat pari hyppyäkin onnistui hyvin, joten käskin Fridan verkata vielä loppuverkat, ja jäähdytellä Sissi kunnolla.

Estevalmennus, valmentaja helllu
Saavuin Facondeen pitämään valmennusta Fridalle ja Sissille. Tänään hypättäisiin vähän jumppaesteitä. Kun saavuin tallille Frida oli juuri lähdössä maneesille. Lähdimmekin yhtämatkaa kohti maneesia. Maneesilla käskin Fridaa lämmittelemään ensin kunnolla. Käynnissä ravissa ja laukassa taivuttelemalla Sissiä. Niin, että Sissi tulisi kunnolla ohjan ja pohkeen väliin. Sillä välin kun Frida lämmitteli, niin minä rupesin rakentamaan es6teitä. Laitoin toiselle pitkälle sivulle innarin 5 esteest, ja toiselle puolella rakensin ristikon, jonka edessä on puomi. Kun Frida oli valmis, hän sai tule ensin ristikon. Sissi lähti kiihtymään, ja niin pieni este pitäisi ylittää kyllä ihan rauhassa. Pyysin Fridaa tulemaan uudestaan. Sinun kannattaa tehdä sellaisia pikkupidätteitä, niin Sissi ei lähde niin reippaasti. Toisella kertaa Sissi tuli hienosti, ja kolmannella kerralla ihan superisti. Sitten siirryimme innarille. Käskin Fridaa tulemaan tasaisessa laukassa, meinaan jos Sissi tulisi liian lujaa sen askeleet eivät sopisi väleihin. Ensimmäinen kerta men tosi hyvin, mutta toisella kertaa Sissi tuli liian lujaa. Se romutti viidestä esteestä kolme, koska ei päässyt enää hyppäämään kunnolla. No kolmaskin kerta meni ihan hyvin. Toisesta suunnastakin akikki hypyt onnistuivat, jota nyt sai riittää. Frida jäähdytteli Sissi vielä, ja minä keräsin esteet. Sitten lähdimme yhdessä talliin.

Estevalmennus, valmentaja Lexi
Päätin aloittaa valmennuksen perusharjoituksilla, jossa harjoiteltiin hyvää tasapainoa ja kykyä seurata liikettä ilman, että ylävartalo on liikkeen edellä tai jäljessä sekä kykyä kääntää tasaisesti johtamalla ilman, että käsi ottaa ohjasta tukea tai veti taaksepäin. Tällaisissa harjoituksissa ratsastaja oppii tuntemaan erilaisten etäisyyksien erot. Harjoitus oli hypätä suora-linja koko rata leikkaa -uralla. Lävistäjälle oli rakennettu kolme ristikkoa, joidenka väliset etäisyydet olivat 16,5 metriä. Esteiden väleihin otettiin neljä laukka askelta. Yksinkertaiselta vaikuttava tehtävä osoittautui vaativaksi, varsinkin hevosille joilla on tapana mennä kovaa ja mutkitella. Hevosen hallitseminen on helpompaa kaarevalla kuin suoralla uralla. Sissi oli valmennuksen alussa hieman innoissaan, mutta rauhoittui kuitenkin jo lämmittelyssä ja alkoi kuuntelemaan ohjeita. Ensimmäinen harjoitus sujui teiltä molemmilta ja se ei ainakaan näyttänyt hankalalta. Sissi ei kuitenkaan pitänyt harjoitusta kovin kiinnostavana, joten päätin siirtyä hieman hankalampaan harjoitukseen. Toisena harjoituksena rakennutin kentän keskihalkaisijan alkuun kaksi pystyä, joiden välissä oli 9 m, eli kaksi laukka askelta. Toiselta pystyltä kaarrettiin kolmansille pystyille sekä vasemmalle, että oikealle ja etäisyys oli molemmille 9 metriä. Näiltä kolmansilta pystyiltä kaarrettiin molemmilta vielä neljänsille esteille, jotka olivat toisella puolella 16,5 metrin päässä ja toisella 12,5 metrin päässä. Tehtävä hypättiin molemmista suunnista. Tässä harjoituksessa oli jo paljon enemmän tekemistä ja Sissi näytti nauttivan siitä. Alussa muutama puomi tippui, kun takajalat eivät olleet hypyssä mukana, mutta uusinnassa neiti kuitenkin hyppäsi aktiivisemmin ja puomit pysyivät paikoillaan. Viimeisessä harjoituksessa hyppäsimme pienen radan ja esteet olivat korkeudeltaan 150cm. Radan alussa Sissi oli hieman innostunut, mutta sait sen hyvin kuitenkin kuuntelemaan ja rata eteni ilman tiputuksia. Lopussa annoin teidän hieman ravata ja sitten päätimme valmennuksen kiitoksiin.

Estevalmennus, valmentaja Anniina
Sissi liikkui valmennuksen alussa hieman jännittyneesti ja vaikutti muutenkin vähän hermostuneelta. Tamma kuitenkin rauhoittui pian muutaman vauhdikkaan siirtymisharjoituksen jälkeen, jolloin se ravasi kauniisti hyvässä muodossa. Ensimmäinen harjoitus koostui kahdesta pystyesteestä, jotka olivat korkeudeltaan noin 60 cm. Asetin esteet kahdelle pitkälle sivulle, ja kehotin ratsastamaan kaaret niiden väliin. Esteet olivat siis niin sanotusti keskiympyrällä. Sissi laukkasi hyvässä tahdissa eikä ollut enää yhtään niin hermostunut kuin alkutunnista. Tamma näytti keskittyvän tehtävään erittäin intensiivisesti ja näytti jo himoitsevan isompia haasteita. Kun ensimmäinen harjotus ja kääntäminen esteiden välissä sujuivat mallikaasti siirryimme seuraavaan harjoitukseen. Kokosin pienen radan erilaisia esteitä maneesiin. Rata sisälsi muutaman okserin ja muutaman pystyn. Harjoitukseksi erikoisesteitä varten kokosin radalle myös muurin. Esteillä oli kokoa noin 120-140 cm. Harjoitus sujui hyvin pientä alkuhätäilyä lukuunottamatta. Sissi vaikutti hieman jäykältä vasempaan kierrokseen, joten se liikkui pehmeämmin oikealle. Lopulta Sissi hyppäsi kauniisti ja ratsastajakin oli hyvin mukana. Harjoitus sujui vaivattomasti ja vielä suht reippaaseen tahtiin. Lopettelimme valmennuksen tähän huolellisen tarkkaan ja siistiin suoritukseen.

Estevalmennus, valmentajana sabina
Rakensin kentälle hieman erikoisempaa esterataa ratsukon saapuessa. Alkukäyntien jälkeen kehotin ottamaan hieman ravivoltteja, siirtymisiä ja taivutuksia, jotta tamma saataisiin kunnolla tuntumalle. Hieman turhautuneen oloinen Sissi halusi selvästi vaativampia tehtäviä, joten pyysin ratsukon radan alkupäähän. Ensimmäisenä tehtävänä oli ylittää metrin korkuinen muuri ja sen jälkeen hieman korkeampi trippeli. Ratsu innostui esteiden välissä hieman liikaakin ja pukkisarjan jälkeen jouduin punttaamaan ratsastajan takaisin selkään. Eikun uudelleen yrittämään! Toisella kerralla Sissi pukitti kerran, mutta ratsastaja oli varautunut ja pysyi selässä. Hienosti mentiin esteiden yli. Seuraavana oli vuorossa lyhyt rata, joka sisälsi jo aiemmin hypätyt esteet sekä pystysarjan, okserin ja vesiesteen. Sissi kulki kauniisti ja ratsastajan ohjeiden mukaan koko radan lävitse, hienoa! Vielä toinen kerta ja sekin sujui aivan yhtä hyvin. Tehän olette oikea tehotiimi. Loppuveryttelynä tehtiin hieman pohkeenväistöjä sekä ravivoltteja. Voisitte kotona harjoitella hieman vaativampiakin koululiikkeitä, tammalla kun tuntuu olevan noiden helpompien kanssa aika tylsää ja sen huomaakin sitten levottomuutena. Muuten oikein hienoa työtä.

Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Frida
Aamu alkoi todella ihanasti, aurinkokin paistoi täydeltä terältä. Päätimme tänään lähteä Emmin kanssa maastoon. Minä lähdin Sissin kanssa ja Emmi otti ratsukseen Aden. Laitoimme hevoset kuntoon ja tallipihassa nousimme satulaan. Sen jälkeen suuntasimme kohti metsää. Alkuun kävelimme ja ravailimme ja nautimme raittiista ilmasta. Hevosistakin huomasi että ne nauttivat todella paljon. Kun pääsimme leveämmälle kohdalla, otimme kunnon laukkapätkän. Annoimme hevosten laukata sydämensä kyllyydestä ja kovaa menimmekin! Lopuksi vielä kävelimme kunnolla ja tallille saavuttuamme veimme hevoset sisälle. Riisuimme niiltä varusteet ja veimme ne takaisin ulos. Aluksi ajattelimme mitä tamma-ori kaksikosta tulee mutta molemmat käyttäytyivät todella hienosti!

Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Frida
Ilmoitin syyskuun ERJ tilaisuuteen jopa kaksi omaa kasvattia ja Sissi oli niistä toinen. Tietysti jännittää ihan hirveästi kuinka molemmat pärjäävät. Täytyy vain toivoa että Sissi käyttäytyy mallikkaasti. Silloin uskon että meillä olisi mahdollisuus jopa ensimmäiseen palkintoon. Sitten vain pakataan tilaisuus aamuna hevoset autoon ja suunnataan kohti koitosta!

Kilpailukalenteri

Sijoituksia 73kpl
25.11.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 6/40
20.11.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 5/60
24.11.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/60
24.11.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 6/50
21.11.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 6/50
21.11.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 4/50
23.11.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 4/50
23.11.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/57
20.12.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/40
10.12.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 5/30
10.12.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 1/30
13.12.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 4/30
20.12.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 5/47
21.12.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 4/23
28.12.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 5/50
29.12.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 6/40
30.01.2012 - kutsu - ERJ - 150cm - 1/50
10.02.2012 - kutsu - ERJ - 150cm - 1/41
03.03.2012 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/30
04.03.2012 - kutsu - ERJ - 150cm - 4/30
29.02.2012 - kutsu - ERJ - 150cm - 7/50
02.03.2012 - kutsu - ERJ - 150cm - 1/30
03.03.2012 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/30
06.03.2012 - kutsu - ERJ - 150cm - 1/30
12.03.2012 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/30
03.04.2012 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/30
04.04.2012 - kutsu - ERJ - 150cm - 1/30
05.04.2012 - kutsu - ERJ - 150cm - 1/30
25.03.2012 - kutsu - ERJ - 150cm - 8/80
26.03.2012 - kutsu - ERJ - 150cm - 4/80
09.03.2012 - kutsu - ERJ - 150cm - 1/35
11.03.2012 - kutsu - ERJ - 150cm - 4/30
14.03.2012 - kutsu - ERJ - 150cm - 4/30
15.03.2012 - kutsu - ERJ - 150cm - 1/30
02.04.2012 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/30
25.04.2012 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/30
02.04.2012 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/30
02.04.2012 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/30
03.04.2012 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/30
04.04.2012 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/30
06.04.2012 - kutsu - ERJ - 150cm - 5/30
11.04.2012 - kutsu - ERJ - 150cm - 4/40
12.04.2012 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/40
13.04.2012 - kutsu - ERJ - 150cm - 6/40
15.04.2012 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/40
14.05.2012 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/30
18.04.2012 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/40
17.04.2012 - kutsu - ERJ - 150cm - 1/30
20.04.2012 - kutsu - ERJ - 150cm - 1/30
28.04.2012 - kutsu - ERJ - 140cm - 9/90
21.04.2012 - kutsu - ERJ - 150cm - 4/40
22.04.2012 - kutsu - ERJ - 150cm - 1/40
17.05.2012 - kutsu - ERJ - 150cm - 4/30
19.05.2012 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/30
21.05.2012 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/30
30.04.2012 - kutsu - ERJ - 140cm - 6/40
06.05.2012 - kutsu - ERJ - 150cm - 7/50
06.05.2012 - kutsu - ERJ - 150cm - 4/40
12.06.2012 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/30
12.06.2012 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/30
20.05.2012 - kutsu - ERJ - 140cm - 3/30
23.05.2012 - kutsu - ERJ - 140cm - 1/45
24.05.2012 - kutsu - ERJ - 150cm - 6/50
25.05.2012 - kutsu - ERJ - 150cm - 1/50
24.05.2012 - kutsu - ERJ - 140cm - 2/15
25.05.2012 - kutsu - ERJ - 140cm - 2/14
30.04.2012 - kutsu - ERJ - 140cm - 1/24
19.06.2012 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/30
20.06.2012 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/30
05.06.2012 - kutsu - ERJ - 140cm - 5/50
11.05.2012 - kutsu - ERJ - 140cm - 5/49
30.11.2012 - kutsu - ERJ CUP - 150cm - 3/214
30.04.2013 - kutsu - ERJ CUP - 140cm - 9/186
30.06.2013 - kutsu - ERJ CUP - 140cm - 8/134
19.03.2013 - kutsu - NJ - fwb tammat - 2/9, irtoSERT

ETUSIVU | HEVOSET | ESITTELY | TOIMINTA
Webdesign © Pirdila     Faconde on virtuaalitalli!