Chanel Z, kuollut 16.04.2018

           
© Jordan Stables
Kyseessä on virtuaalihevonen!

Virallinen nimi: Chanel Z, "Sanni" Syntynyt: 07.01.2012 (19v.) 4v 07.05.2012
Rek.nro: VH14-031-0027 Rotu & sukupuoli: Suomalainenpuoliverinen & tamma
Säkäkorkeus: 173cm Väritys: Punaruunikko
Kasvattaja: Anna Kalous Omistaja: Frida, VRL-05826, Faconde
Painotuslaji: Kouluratsastus Koulutustaso: ko:GP, re:70cm,

Meriitit

Palkittu marraskuun KRJ tilaisuudessa KRJ-I palkinnolla pistein 7+43+17+22+12=101p.
Palkittu maaliskuun YLA tialisuudessa YLA3 palkinnolla pistein 19(15+4)-23,5(11,5+12)-17-15-4=78,5p.

Luonnekuvaus

Chanel Z, eli Sanni, on kaunis koulupainoitteinen puoliveritamma. Tamma on mukava ja miellyttämisenhaluinen hevonen, joka kuuntelee jokaista ohjetta tarkasti. Sanni tulee hyvin toimeen muiden hevosten kanssa ja se harvoin nahistelee. Tamman kanssa yhteiselo ei yleensä ole haastavaa, sillä Sanni kuuntelee hyvin, eikä se tekisi pahaa kenellekään. Ainahan kaikilla on huonoja päiviä, mutta tuntuu, ettei Sannilla ole niitä ollenkaan. Hoidettaessa Sanni pyörii hieman, joten se kannattaa sitoa kiinni. Muuten kaikki erilaiset hoitotoimenpiteet sujuvat hyvin, eikä tamman kanssa tarvitse tapella mistään. Varustamisessa ainoa miinus on tappelu kuolainten kanssa. Kuolaimet tulee lämmittää huolellisesti ennen tamman suuhun laittoa ja siinä tulee olla ennätysnopea joka kerta. Kuitenkin tiukalla käskytyksellä ei tamman kanssa tarvitse kauaa tapella, kun kuolaimet ovatkin jo suussa ja suitset päässä. Talutettaessa Sanni kulkee reippaasti, ehkä hieman ruohotupsuja polun reunalta hamuillen. Tamma on helppo ja mukava talutettava, joten sitä voi taluttaa oikeastaan kuka vain.

Ratsaille noustessa Sanni seisoo kiltisti paikallaan ja odottaa, että ratsastaja kehottaa sitä eteenpäin. Muutama pieni ilopukki saattaa olla uralle mentäessä, mutta muuten tamma kulkee todella nätisti. Sanni taitaa koululiikkeet kuin vanha tekijä ja kokenemattomampikin ratsastaja saa hevosen toimimaan suhteellisen hyvin. Hevonen työskentelee pitkäjänteisesti, eikä välitä jos hieman toistetaan asioita. Tamma jaksaa keskittyä loppuun asti ja sen kanssa on mukava työskennellä. Sanni omaa mukavat ja helposti-istuttavat askellajit ja se yrittää aina parhaansa. Esteillä Sanni on hieman hukassa ja vaatii ratsastajan, joka osaa opastaa hevosta joka käänteessä. Tamma ei omaa juurikaan estesilmää, mutta se yrittää kuitenkin reippaasti parhaansa. Hieman vaikeammalta tieltä Sanni ei hyppää ollenkaan esteen yli ja monesti puomit kalisevat muutenkin. Tamma ei kuitenkaan koskaan luovuta ja jaksaa toistaa asioita.
C: Dimma

Sukutaulu & jälkeläiset

i. Caligoevm
ko, recm, sk.cm,
ii. Belmontevm
ko, recm, sk.cm,
iii. Avianceevm
ko, recm, sk.cm,
iie. Natalieevm
ko, recm, sk.cm,
ie. Requiemevm
ko, recm, sk.cm,
iei. Razzettoevm
ko, recm, sk.cm,
iee. Roxanna evm
ko, recm, sk.cm,
e. Ariadneevm

ko, recm, sk.cm,
ei. Eclipseevm
ko, recm, sk.cm,
eii. Undecidedevm
ko, recm, sk.cm,
eie. Kasimiraevm
ko, recm, sk.cm,
ee. Yeshicaevm
ko, recm, sk.cm,
eei. Worthwileevm
ko, recm, sk.cm,
eee. Kalinaevm
ko, recm, sk.cm,

Isä Caligo on punaruunikko, 173cm korkea suomalainen puoliverinen-ori, jonka painotuslaji on kouluratsastus ja erinomaisen menestyksen Caligo onkin kerännyt nimiinsä tuosta lajista. Caligo on nimittäin palkittu kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa ensimäisellä palkinnolla ja täysillä pisteillä, eikä mikään ihmekään sillä tämä ori on sijoittunut lähes tulkoon jokaisissa kisoissa joihin on osallistunut ja voittojakin on kerääntynyt ihan kiitettävä kasa. Lisäksi kisaaminen ei ole jäänyt ainoastaan Suomen rajojen sisälle, vaan Caligo on nähty kisoissa myös eri puolilla Eurooppaa hyvinkin useasti. Jälkeläisiä tällä herralla on tällä hetkellä viisi kappaletta ja jos omistajan sanaan on uskominen, niin enempää ei ole tulossa.
Isänemä Requiem oli punarautias, 170cm korkea suomalainen puoliverinen-tamma, joka kilpaili hyvin satunnaisella menestyksellä kouluratsastuksessa vaativissa luokissa. Tamma kävi myös muutamissa näyttelyissäkin pyörähtämässä, mutta koska Requiem ei ollut ulkonäöltään kovinkaan rodunomainen, eikä suoraan sanottuna edes järin kaunis, niin menestystä ei näyttelyistä tullut kovinkaan paljoa ja siksi Requiemin omistaja luovutti niissä käymisen suhteen. Tämä neiti kävi myös kantakirjauksessakin pyörähtämässä, mutta sieltä ei valitettavasti tullut minkään näköistä palkintoa.
Isänisä Belmont oli 174cm korkea, ruunikko, kouluratsastuspainotteinen ruotsalainen puoliverinen-ori, joka keräsi nuorena nimiinsä jos jonkinlaisia arvonimiä, sekä menestystä koulukisoista ja siirtyi sen jälkeen kokonaan siitosoriksi. Ori muunmuassa kantakirjattiin toisella palkinnolla, palkittiin kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa ensimäisellä palkinnolla ja voitti Ruotsin kouluratsastusmestaruuden 12-vuotiaana. Ei siis ihmekään, että Belmontia kyseltiin puoliverijalostuskeen ympäri Euroopan ja jälkeläisiä sille siunaantuikin todella suuri kasa, nimittäin kuusikymmentä kappaletta jotka kaikki ovat jatkaneet isänsä jalanjäljissä kouluratsastuksen parissa.

Emä Ariadne on 170cm korkea, punaruunikko suomalainen puoliverinen-tamma, joka kilpailee edelleen eläkepäivilläänkin satunnaisesti kouluratsastuskisoissa. Vaikka tammalla on jo ikää 24-vuoden verran, niin ansaitsee se silti tasaiseen tahtiin sijoituksia ja voittoja niistä kisoista, joihin sen omistaja Ariadnen vie. Tämä neiti on palkittu jo nuoremmalla iällä kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa toisella palkinnolla, sekä kantakirjattu ensimäisellä palkinnolla, joten Ariadne on periyttänyt hyviä geenejään kaikille kuudelle varsalleen. Hyvien kisageenien lisäksi Ariadne on periyttänyt hyvin vahvasti suurimmalle osalle varsoistaan lempeää, sekä miellyttämisenhaluista luonnettaan.
Emänisä Eclipse oli 171cm korkea, punaruunikko suomalainen puoliverinen-ori, joka ei valitettavasti kerennyt kauaa elää sillä Eclipse kuoli tapaturmaiseen auto-onnettomuuteen vain 11-vuoden iässä. Tämä herra kerkesi kumminkin ennen kuolemaansa hankkia nimiinsä ihan kiitettävästi sijoituksia kouluratsastuksen saralta, vaikka Eclipseä ei ikinä kerettykään viedä minkäänlaiseen laatuarvosteluun. Eclipse palkittiin kumminkin suomalaisten puoliveristen varsakatselmuksessa ensimäisellä palkinnolla ja se sai sieltä kunniamaininnan "lupaavin varsa", joten ihan turhasta orista ei ollut kysymys. Onneksi Eclipse kerkesi kumminkin saamaan yhden jälkeläisen jatkamaan sukuaan.
Emänemä Yeshica oli 168cm korkea, punaruunikko suomalainen puoliverinen-tamma, joka alunperin kilpaili esteratsastuksessa, mutta siirtyi kouluratsastukseen kun Yeshican omistaja sai kammon esteistä pudottuaan eräissä estekisoissa ratsunsa selästä. Lajin vaihto ei kumminkaan näyttänyt tekevän ollenkaan pahaa tälle tammalle, vaan päinvastoin Yeshica pärjäsi kouluratsastuksessa todella paljon paremmin kuin esteratsastuksessa ikinä. Kun tamma vietiin kouluratsastusjaoksen laatuarvosteluun, palkittiin se siellä kolmannella palkinnolla.
C: *lumienkuli*

Syntynyt Varsan tiedot Isä Omistaja
27.03.2013 t.Kashmir F Provhet van Athel Viona
01.03.2014 o. Ebhrithil F KRJ-I Cirkuit Charm Nerita
10.05.2014 o. Mortimer F Raven Voices Sachiyo
25.06.2014 o. Pharao F Pradaboy Cannabia
02.02.2015 o. Kendrick F Romasanta Miltsu
05.05.2015 o. Carneval F Carnival of Souls Otterley
03.03.2015 o. Serendellers Ceasar Casanova Me Veea
06.06.2015 t. Charmant Whisper Jesse James Hollywood Gabi
15.10.2015 t. Celeste F Domino Effect Dimma
.

Päiväkirja & valmennukset

Kouluvalmennus, valmentajana Casper
Seuraavaksi maaneesiin talutettiin punaruunikko tamma, joka ei ulkonäöltään jättänyt kylmäksi. Ratsastaja kapusi hevosensa selkään ja annoin heidän verrytellä suhteellisen itsenäisesti. Ratsastaja oli kokenut ja niin kuulemma oli tammakin. Valmennuksessa ei todennäköisesti olisi tuleva ongelmia tai ainakaan suuria sellaisia. Alkuverryttelyssä ilmeni, että tamma oli varsin kärsivällinen ja se omasi myös todella hienot liikkeet vaikka ei vielä päästykkään kokoamaan hevosta. Tamma oli ehkä hieman jäykkä oikeaan kierrokseen joten kehotin ratsastajaa jopa hieman yli taivuttamaan ratsuaan, jotta se vertyisi nopeammin ja jäykkyys katoaisi. Ikääkin tammalla jo tosiaan oli, mutta selvästi oli vielä innoissaan työn teosta. Laukassa verrytellessä aloimme jo kokoamaan hevosta ja pyysin ratsastajaa ratsastamaan itsensä hevosen ympärille. Ilman suurempia ongelmia uraa pitkin meni pian hyvin koottu ja avuilla oleva tamma. Hieman tamma otti itseensä iloista asennetta ja saattoi hieman peräkin nousta, mutta se ei ratsastajaa haitannut. Työnskentelisimme tänään varsinkin laukanvaihtojen ja laukanvaihto sarjojen kanssa. Alkuverryttelyn ja välikäyntien jälkeen siirryimme tekemään tehtävää, jossa ratsastettiin hevonen pituushalkaisijalle laukassa ja tehtiin joka kolmannella askeleella laukanvaihto. Aloitimme helposta ja se näkyi. Tamman ilmavat ja hyvin kootut vaihdot olivat suorastaan ilo silmälle. Piakkoin vaihdoimme tehtävää jokaisen askeleen laukanvaihdolle. Tamma jäi aluksi hieman pohkeen taakse, mutta pienellä eteenpäin ratsastuksella vaihdot onnistuivat moitteitta. Lopuksi teimme vielä vaihto-askel-vaihto-vaihto-askel-vaihto tyylistä vaihtosarjaa, joka osottautuikin jo vaikeammaksi. Ratsastaja meinasi unohtaa tahtinsa, mutta onneksi hevonen oli usein pelastamassa. Lopuksi kuitenkin tehtävä onnistui ja päästin ratsukon loppuverryttelemään pitkin ohjin.

Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana yaren.
Palasimme Fridan ja Sannin kanssa takaisin talliin valmennuksen jälkeen ja tallin omistaja alkoi purkamaan hevostaan varusteista. Tamma tuntui tässä tilanteessa olevan hiukan säpäkämpää sorttia ja selkeästi tahtoi homman menevän juuri sen haluamalla tavalla. Tottuneesti Frida tuntuikin varovan kovempia otteita, eikä harjatessaankaan pitänyt liikkeitä liian riuskina. Hevoselle oli tullut kevyt hiki, joten Frida heitti sille vielä nutun niskaan ennen kuin vilkaisi minun suuntaani kysyen: "Haluatko viedä Sannin pihalle?" Lisäsi hän vielä perään senkin, että tamman kanssa täytyi olla tarkkana, ettei se pääse yllättämään hienohelmaisuudellaan, mutta vakuutin pärjääväni. Kaikki sujui niin pitkään hyvin, kunnes juuri ennen oikean tarhan porttia, meidän edessämme oli valtavan kokoinen vesilammikko, jonka päälle Sanni kieltäytyi astumasta. Hevonen haroi jokaisella jalallaan vastaan ja nosti pään korkealle ilmaan muljautellen valkuaisiaan. Huokaisin syvään ja koitin keksiä kiertoreittiä, joka lopulta löytyikin kovin läheltä sähkölankaa. Yrittänyttä ei kuitenkaan laitettu ja pujahdimmekin yllättävän sukkelasti lätäkön toiselle puolelle, Sannin tosin kaataessa minut melkein kumoon varmistaessaan, ettei jäisi lähellekään pelottavaa lammikkoa. Loppuen lopuksi tamma oli tarhassa suljetun portin takana, tosin sieltä se vielä minua katseli hiukan kyräillen. Ilmeisesti jäi jotakin hampaankoloon siitä, että olin yrittänyt saada sen kastelemaan jalkansa väkisin... Hymy nousi väkisinkin huulilleni, tuon ilmeen olin nähnyt monella omallakin hevosellani. Kävellessäni tarhalta poispäin kohti tallia ja vilkaistessani taakseni, saatoin huomata kuinka Sanni lopulta huokaisi syvään ikään kuin hyväksyen siihen kohdistuneen vääryyden ja talsi seuraavaksi heinäkasalle purkaen kauheudet mielestään.

Kilpailukalenteri

sijoituksia KRJ 46kpl
14.02.2013 - kutsu - KRJ - GP - 1/40
24.02.2013 - kutsu - KRJ - GP - 2/30
06.03.2013 - kutsu - KRJ - GP - 2/30
09.03.2013 - kutsu - KRJ - GP - 2/30
24.02.2013 - kutsu - KRJ - GP - 4/40
27.02.2013 - kutsu - KRJ - GP - 4/40
28.02.2013 - kutsu - KRJ - GP - 4/40
01.03.2013 - kutsu - KRJ - GP - 5/40
03.03.2013 - kutsu - KRJ - GP - 3/40
04.03.2013 - kutsu - KRJ - GP - 1/40
08.04.2013 - kutsu - KRJ - GP - 2/30
21.03.2013 - kutsu - KRJ - GP - 3/40
06.04.2013 - kutsu - KRJ - GP - 7/50
08.04.2013 - kutsu - KRJ - GP - 3/50
17.05.2013 - kutsu - KRJ - GP - 2/30
08.05.2013 - kutsu - KRJ - GP - 4/30
13.05.2013 - kutsu - KRJ - GP - 5/30
15.05.2013 - kutsu - KRJ - GP - 4/30
01.05.2013 - kutsu - KRJ - IntII - 3/30
08.05.2013 - kutsu - KRJ - IntII - 1/30
26.05.2013 - kutsu - KRJ - GP - 3/30
02.06.2013 - kutsu - KRJ - IntII - 2/30
22.02.2014 - kutsu - KRJ - GP - 3/50
26.02.2014 - kutsu - KRJ - GP - 6/50
18.02.2014 - kutsu - KRJ - GP - 4/50
22.02.2014 - kutsu - KRJ - GP - 3/50
18.02.2014 - kutsu - KRJ - GP - 1/50
19.02.2014 - kutsu - KRJ - GP - 4/50
19.02.2014 - kutsu - KRJ - GP - 2/50
19.02.2014 - kutsu - KRJ - GP - 5/50
17.02.2014 - kutsu - KRJ - GP - 5/50
19.02.2014 - kutsu - KRJ - GP - 4/50
21.02.2014 - kutsu - KRJ - GP - 7/50
19.10.2014 - kutsu - KRJ - GP - 7/60
20.10.2014 - kutsu - KRJ - GP - 2/60
02.11.2014 - kutsu - KRJ - GP - 5/30
18.11.2014 - kutsu - KRJ - GP - 2/40
30.10.2014 - kutsu - KRJ - IntII - 3/30
01.11.2014 - kutsu - KRJ - IntII - 5/30
04.11.2014 - kutsu - KRJ - IntII - 4/30
05.11.2014 - kutsu - KRJ - IntII - 5/30
12.11.2014 - kutsu - KRJ - IntII - 1/16
16.11.2014 - kutsu - KRJ - IntII - 2/16
31.05.2015 - kutsu - KRJ CUP - IntII - 3/197
30.09.2015 - kutsu - KRJ CUP - GP - 2/169
31.12.2015 - kutsu - KRJ CUP - GP - 18/212

ETUSIVU | HEVOSET | ESITTELY | TOIMINTA
Webdesign © Pirdila     Faconde on virtuaalitalli!