Veronna v. Helmwald, kuollut 09.07.2020

           
© Benny de Ruiter
Kyseessä on virtuaalihevonen!

Virallinen nimi: Veronna v. Helmwald, "Ronja" Syntynyt: 25.01.2018 (25v.) 4v. 25.03.2018
Rek.nro: VH18-021-0071 Rotu & sukupuoli: Trakehner & Tamma
Säkäkorkeus: 167cm Väritys: Punarautias
Kasvattaja: Gestüt Helmwald Omistaja: Frida, VRL-05826, Faconde
Painotuslaji: Esteratsastus Koulutustaso: ko:HeA, re:160cm

Meriitit

Palkittu heinäkuun KTK tilaisuudessa KTK-II palkinnolla pistein 19+19+19+19=76p.
VIR MVA Ch, myönnetty 18.12.2019
Palkittu kesäkuun YLA tilaisuudessa YLA2 palkinnolla pistein 16(16+0)+19(7+12)+17+17+6=73p.
Palkittu kesäkuun ERJ tilaisuudessa ERJ-I palkinnolla pistein 8+47+25+20+5=105p.

Luonnekuvaus

Veronna v. Helmwald, kutsumanimeltään Ronja, on emäänsä jossakin määrin tullut tamma. Se on eloisa sekä leikkisä, mutta myös hieman pirullinen. Liian totisella asenteella tamman kanssa ei varmasti jaksa, joten hoitajalla on hyvä olla itselläänkin “vähän pilkettä silmäkulmassa”.

Hoidettaessa Ronja on eloisa. Se on mukana vähän kaikessa ja rakastaa tehdä pieniä “jekkuja”; oli se sitten hoitajan takin nypläämistä tai harjapakin kaatamista. Tamma tutkii ihan kaiken ja sen tutkimusten jäljiltä saattaa löytää harjat pitkin tallin lattioita tai ovissa roikkuvat loimet reikäisinä. Ronja on myös hieman ilkikurinenkin - mitä turhautuneempi hoitaja, sitä enemmän tamma tekee ja touhuaa. Toisinaan se steppailee paikallaan ja toisinaan on vain muuten hivenen raskas. Taluttaessa tammalla on joskus tapana vähän testailla ihmistä, vaikka ei se mitään erityisen idioottimaista teekkään. Mutta huomionollessa muualla, käyttää tamma todennäköisesti tilaisuuden hyödykseen menemällä minne haluaa ja leikkimällä omiaan.

Ratsastaessa tamma on toisinaan vähän kakara. Se osaa ja suorittaa kyllä, mutta välillä tuntuu, että se vain mieluiten tutkisi kaikkea. Ronja saattaa välillä keksiä omia konnankoukkujaankin, vaikka ei olekaan mitenkään paha. Lapsellisuus tai leikkisyys, miten vain, tulee esille usein pienoisina pukkeina tai innostuksena. Ronja osaa kuitenkin motivoitua työntekoonkin, jos vain niin pyydetään. Motivaation ylläpitämiseksi on kuitenkin tärkeää myös vaihdella tehtäviä. Ronja nimittäin muistuttaa lasta siinä suhteessa, että samanlaisena toistuva tehtävä ei jaksa sen mielenkiintoa pitää yllä. Esteillä Ronja on hieman pirullinen; se nimittäin tietää, jos on tilaisuus vältellä työtä. Tamma ei ole ilkeä tai tuhma sanan varsinaisessa merkityksessä, mutta mikäli ratsastaja jää matkustamaan ja unohtaa ratsastaa, “unohtaa” Ronja suunnan sekä tehtävän. Leikit kuitenkin unohtuvat, kun ratsastaja on vain tarpeeksi napakka. Parhaimmillaan Ronja on todella loistava esteratsu, joka hyppelee ketterästi korkeimmatkin esteet, eikä keksi mitään omia “leikkejään".
C: Bella

Sukutaulu & jälkeläiset

i. Scabier
koHeA, re160cm, sk.165cm, prn
Ch, KTK-II, ERJ-II, YLA2
ii. Hollisterevm
ko, recm, sk.cm,
iii. Grenarierevm
ko, recm, sk.cm,
iie. Halinaevm
ko, recm, sk.cm,
ie. Sarabevm
ko, recm, sk.cm,
iei. Treyboltevm
ko, recm, sk.cm,
iee. Sereneevm
ko, recm, sk.cm,
e. Venus K
re160cm, sk.169cm,rn
KTK-III, ERJ-I, YLA3
ei. Sarkusevm
ko, recm, sk.170cm, trn
eii. Padingevm
ko, recm, sk.169cm, mrn
eie. Sinnergaevm
ko, recm, sk.170cm, rn
ee. Valkmiraevm
ko, recm, sk.165cm, trn
eei. Admiralevm
ko, recm, sk.172cm, m
eee. Vektraevm
ko, recm, sk.166cm, rn

ii. Hollister oli menestynyt kilparatsu ennen siitosuraansa. Tämä mustanruunikko 167cm korkea komistus edusti Suomea kansainvälisilläkin kilparadoilla hienolla menestyksellä. Luonteeltaan "Holli" oli sopivan nöyrä kovan tason kilparatsuksi, mutta kentän ulkopuolella sen meno oli välillä kovin railakasta. Esteatsastuksen laatuarvostelussa ykköspalkittu ja kakkospalkinnolla kantakirjattu ori sai yhdeksän menestynyttä varsaa vanhemmalla iällä.
iii. Grenarier, eli "Kenkku" ei ollut aivan ainoan varsansa Hollisterin veroinen estetykki. Orista ei tullut julkkista eikä sitä palkittu kuin jälkeläislaatuarvostelussa. Musta ori kilpaili kuitenkin jonkin verran pienemmissä estekisoissa menestyen aika kivasti. Kenkku oli 169cm korkea, luonteeltaan oriksi hyvin säyseä, ja rakenteeltaan suurenmoinen.
iie. Halina näkyi uutisotsikoissa, olihan se kenttäratsastuksen maailmanmestari kahdeksanvuotiaana. Tämä punaruunikko oli täydellinen kilparatsu: vilkas, tottelevainen, rämäpäinen, keskikokoinen, ja oivallinen rakenteeltaan. MM-voiton jälkeen jokainen olisi halunnut kauniin Halinan varsan talliinsa, mutta omistaja pysyi lujana. Vain kolme varsaa, jottei eläkeläishevonen rasittuisi liikaa ja nauttisi rauhassa elämästään. Varsoista jokainen oli hyvin kyvykäs.
ie. Sarab, Scabierin emä, oli keskimääräistä parempi hyppääjä. Se oli itse vain 165-senttinen, mutta hyppäsi parhaalla kaudellaan 150cm ratana. Kauniin suklaanruskea ruunikko "Sara" oli, mutta kukaan ei vaivautunut neitiä kantakirjattavaksi kiikuttamaan. Luonteeltaan tamma oli hyvin raisu, mutta osaavat käsittelijät saivat sen aina pysymään kurissa. Ratsu kuoli synnyttäessään neljättä varsaansa, joka myös menehtyi yhdessä emänsä kanssa.
iei. Treybolt taisi koulukiemurat tasolle vaB asti ja hyppäsi 140cm ratana. Se oli 167cm korkea, yleispainotteinen, nelisukkainen, läsipäinen raudikko. Koulu- ja esteratsastuksessa ratsu isäntineen ylsi laatuarvostelupalkintoihin ja arvonimiin asti, mutta kenttäratsastusta hevonen vain harrasteli. Erityisen arvokasta siitosoria ei tästä pojasta tullut, mutta sai sekin edes kaksi tammaa vieraikseen.
iee. Serene oli shokki. Se oli käsittämättömän itsepäinen eläin. Sisukas luonne toki auttoi ruunikkoa pärjäämään hienosti vaikeilla esteradoilla, mutta oli siitä vaivaakin. "Serre" oli 161-senttinen ja hävyttömän vaikea käsitellä ratojen ulkopuolella. Varsoilleen se periytti taistelutahtoa ja vahvaa luonnetta, mutta yksikään jälkeläisistä ei ollut samanlainen kauhujen hevonen kuin tamma itse.

ei.
Sarkus on komea, isokokoinen ori, joka kuitenkin tunnetaan kilttinä jättinä sen rauhallisen luonteen vuoksi. Ori on saksalaista perää ja kantakirjattiin hyvin pistein mahdollisimman varhain. Ori on kilpaillut esteratsastuksessa niin Saksan omilla kentillä, kuten myös kansainvälisemmilläkin areenoilla hyvin tuloksin. Tummaruunikko ori ei sukunsa puolesta ollut kovinkaan tunnettu, mutta niitti mainetta ja kunniaa varhaisesta iästä saakka, ansaiten itselleen hyvän pohjan jalostusorina.
eii.
Pading, mustanruunikko trakehner syntyi Puolassa tuntemattomammalle kasvattajalle, joka myi orin emänsä matkassa jo varhain muualle. Ori ratsukoulutettiin Saksassa, jossa se osoittautui kyvykkääksi ja innokkaaksi hyppääjäksi tulisen, mutta varman luonteen kera. Orilla lähdettiin kilpailemaan ensin vain kokeilumielessä, mutta pian satulaan istutettiin kokenut ratsastaja ja ori lähti kilpailemaan kansallisesti hyvällä menestyksellä. Onnettomuuden takia Pading kuitenkin keskeytti uransa ja se myytiin pois pilkkahintaan jalostusoriksi. Ori kuitenkin osoittautui hyväksi periyttäjäksi ja jätti jälkeensä useamman lahjakkaan esteratsun alun.
eie.
Sinnerga, tutummin myös Sin, on ranskalaista alkuperää ja tuntemattomammasta suvusta lähtöisin. Tammaa myytiin rahapulan takia syntymäkodistaan ja myöhemmin sen osti belgialainen siittola, joka näki tammassa jotain erityistä ja halusi antaa sille uuden mahdollisuuden. Lempeäluontoiseksi osoittautunut tamma pääsi ratsukäyttöön, vaikkei kuitenkaan kilpakentille asti ja se astutettiin parhaalla orivaihtoehdolla, joka tallista löytyi. Tamma osoittautui hyväksi siitostammaksi ja jäi talliin pysyvästi. Tamman suvun tuntemattomuudesta, sekä kilpailemattomuudesta huolimatta, se antoi eteenpäin lempeää luonnettaan ja hyviä liikeittään, kunnes kuoli vanhuuteen 27 vuoden iässä.
ee. Valkmira syntyi saksalaisessa siittolassa hienoon ja tunnettuun emälinjaan. Tummanruunikolla tammalla aloitettiin kilpailu jo varhain ja nuoruudesta huolimatta se oli hyvä estehevonen ja pärjäsi moitteettomasti nuorten hevosten luokissa. Luonteeltaan Mira oli tulinen ja innokas esteratsun alku, mutta sen kanssa oli helppoa tehdä yhteistyötä vaikealla radalla. Tamma oli älykäs ja tunnettiin ratsastajien kesken ketteryydestään vaikeissa paikoissa. Onnettomuus radalla kuitenkin keskeytti Iran uran hetkeksi ja se siirtyi siitostammaksi, kunnes pystyi palaamaan esteille muutaman vuoden tauon jälkeen. Tamma ei kuitenkaan palannut samalla menestyksellä, joten sen estehevosen ura lopetettiin tamman ollessa 10-vuotias. Se palasi takaisin siitostammaksi jatkamaan emälinjaansa.
eei. Admiral oli menestyksekkäästä emälinjasta lähtöisin ja syntyi Yhdysvalloissa. Sieltä ori myytiin Englantiin, jossa se aloitti esteratsuna, mutta lopetti varhain huonon menestyksen takia. Musta ori kuitenkin kantakirjattiin hyvällä palkinnolla ja se jatkoi uraansa yksityiskäytössä, sekä jalostusorina. Luonteeltaan ori oli helppo käsiteltävä, eikä juurikaan aiheuttanut päänvaivaa kenellekkään, vaan omasi hyvät käytöstavat niin ihmisten, kuin muidenkin hevosten kanssa. Ori lopetettiin äkilliseen sairauteen varsin nuorena.
eee. Vektra oli jälkeläisensä Valkmiran kanssa syntynyt samassa siittolassa ja se myytiin kilpakäyttöön kansainväliselle esteratsastajalle. Tamma osoittautui nopealiikkeiseksi hevoseksi ja pärjäsi hyvin aikaluokissa, niittäen mainetta suurillakin estekentillä. Myös tamman luonne soveltui estehevoselle, sillä siinä missä se oli helppo käsitellä, osasi se myös ajatella ja tehdä päätöksiä itse. Myöhemmin Vektra myytiin takaisin kotitalliinsa siitostammaksi, mutta ei jatkanut emälinjaansa kuin vain kahden tammavarsan verran.
© VRL-14365

Syntynyt Varsan nimi Isä Omistaja
20.08.2018 t. Vernonia F Santorini v. Helmwald meea
03.11.2018 o. Rochefort Azazel Z SPN Alastair Z Perho VRL-14489
06.12.2018 t. Valeriana Bell Isidorus PB Viixi
10.06.2019 o. Valiente F Melanges Hypnos Ilona
31.08.2018 t. Venecija F Transcend SWA Frida
.

Päiväkirja & valmennukset

valmennus, valmentajana

valmennus, valmentajana

Kilpailukalenteri

sijoituksia ERJ 47kpl
23.04.2018 - kutsu - ERJ - 160cm - 1/32
27.04.2018 - kutsu - ERJ - 160cm - 1/32
22.05.2018 - kutsu - ERJ - 160cm - 1/18
24.05.2018 - kutsu - ERJ - 160cm - 1/18
24.05.2018 - kutsu - ERJ - 160cm - 1/18
19.05.2018 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/42
21.05.2018 - kutsu - ERJ - 150cm - 5/42
22.05.2018 - kutsu - ERJ - 150cm - 6/42
03.06.2018 - kutsu - ERJ - 160cm - 3/30
12.06.2018 - kutsu - ERJ - 160cm - 1/30
20.06.2018 - kutsu - ERJ - 160cm - 3/30
13.06.2018 - kutsu - ERJ - 160cm - 5/30
14.06.2018 - kutsu - ERJ - 160cm - 3/30
26.06.2018 - kutsu - ERJ - 160cm - 4/30
26.06.2018 - kutsu - ERJ - 160cm - 5/30
27.06.2018 - kutsu - ERJ - 160cm - 4/30
30.06.2018 - kutsu - ERJ - 160cm - 4/30
01.07.2018 - kutsu - ERJ - 160cm - 4/30
12.07.2018 - kutsu - ERJ - 160cm - 5/30
13.07.2018 - kutsu - ERJ - 160cm - 2/30
17.07.2018 - kutsu - ERJ - 160cm - 3/30
25.07.2018 - kutsu - ERJ - 160cm - 1/30
27.07.2018 - kutsu - ERJ - 160cm - 2/30
28.07.2018 - kutsu - ERJ - 160cm - 3/36
28.07.2018 - kutsu - ERJ - 160cm - 2/36
29.07.2018 - kutsu - ERJ - 160cm - 4/36
07.08.2018 - kutsu - ERJ - 160cm - 3/32
22.07.2018 - kutsu - ERJ - 160cm - 3/25
30.07.2018 - kutsu - ERJ - 160cm - 4/26
23.07.2018 - kutsu - ERJ - 160cm - 4/27
26.07.2018 - kutsu - ERJ - 160cm - 1/27
27.07.2018 - kutsu - ERJ - 160cm - 1/27
28.07.2018 - kutsu - ERJ - 160cm - 2/27
03.09.2018 - kutsu - ERJ - 160cm - 5/33
04.09.2018 - kutsu - ERJ - 160cm - 4/33
09.09.2018 - kutsu - ERJ - 160cm - 4/33
11.09.2018 - kutsu - ERJ - 160cm - 4/33
15.09.2018 - kutsu - ERJ - 160cm - 5/33
19.09.2018 - kutsu - ERJ - 160cm - 2/33
05.09.2018 - kutsu - ERJ - 160cm - 1/30
30.04.2019 - kutsu - ERJ CUP - 150cm - 2/81
30.06.2019 - kutsu - ERJ CUP - 160cm - 6/61
31.07.2019 - kutsu - ERJ CUP - 150cm - 3/79
31.10.2019 - kutsu - ERJ CUP - 160cm - 9/94
31.12.2019 - kutsu - ERJ CUP - 150cm - 4/121
31.01.2020 - kutsu - ERJ CUP - 150cm - 3/50
30.04.2020 - kutsu - ERJ CUP - 150cm - 6/92
07.05.2018 - kutsu - VSN - pv tammat - 1/12, SW2
07.05.2018 - kutsu - NJ - avoin kaikille - 4/12, irtoSERT
15.09.2018 - kutsu - VSN - pv tammat - 3/12, RCH
21.11.2018 - kutsu - NJ - pv tammat - 1/12, MVA-SERT
21.11.2019 - kutsu - NJ - trak tammat - 1/5, MVA-SERT
20.11.2019 - kutsu - VSN - pv tammat - 1/12, SW4
04.12.2019 - kutsu - NJ - pv tammat - 3/11, irtoSERT
05.04.2020 - kutsu - VSN - pv tammat - 4/12, RCH
30.04.2020 - kutsu - VSN - trak tammat - 1/7, SW5

ETUSIVU | HEVOSET | ESITTELY | TOIMINTA
Webdesign © Pirdila     Faconde on virtuaalitalli!