Dark Gilrain, kuollut 11.12.2017

       
© kuvaaja ei halua nimeään mainittavan
Kyseessä on virtuaalihevonen!

Virallinen nimi: Dark Gilrain, "Rami" Syntynyt: Syntynyt 14.12.2012 (19v.) 3v 14.03.2013
Rek.nro: VH14-021-0016 Rotu & sukupuoli: Trakehner & ori
Säkäkorkeus: 171cm Väritys: Punaruunikko
Kasvattaja: Dark Side Trakehners Omistaja: Frida, VRL-05826, Faconde
Painotuslaji: Esteratsastus Koulutustaso: ko:HeA, re:150cm

Meriitit

VIR MVA Ch, myönnetty 12.10.2017
Palkittu huhtikuun ERJ tilaisuudessa ERJ-I palkinnolla pistein 7,5+44+22+20+10=103,5p.
Palkittu helmikuun KTK tilaisuudessa KTK-II palkinnolla pistein 20+18+18+17=73p.
Palkittu joulukuun YLA tilaisuudessa YLA2 palkinnolla pistein 21,5(18+3,5)-31(20+11)-17-16-4=89,5p.

Luonnekuvaus

Rami se vasta onkin jokaisen remontti-Reiskan unelmahevonen – työt ei lopu ikinä kesken. Orilla on taipumus hajottaa kaikki eteen tuleva, eikä kuukaudessa ole montaakaan päivää, jolloin sen tarha olisi yhtenä kappaleena vielä pari tuntia sen jälkeen, kun herra on sinne viety. Yleensä kun Ramia lähdetään hakemaan tarhasta, on vastassa tuhannen palasissa oleva aitaus, eikä tummaa puoliverioria näy mailla eikä halmein. Yritä siinä sitten pitää hermot kasassa ja vielä löytääkin se saamarin kopukka – ori kun tuntuu olevan mestari myös piiloutumisessa, eikä maailmassa ole sellaista paikkaa, joka olisi Rami-varma paikka. Etsinnät kannattaakin aloittaa sieltä, missä vähiten oletat orin olevan. Vaikka Rami onkin pääosin sellainen hajota & hallitse-mestari, on se kuitenkin sisimmässään ihan hyvä jätkä.

Hoitotilanteessa Ramiin menee helposti hermot. Ori häärää jatkuvalla syötöllä omiaan ja jos sitä menee komentamaan, alkaa se välittömästi näyttää kyllästymisen ja protestin merkkejä. Yleisimpiä näistä on maan kuopiminen, karsinan oven syöminen tai seinien potkiminen – ihme, että herran karsina on sentään pysynyt pääosin kasassa ja siihen on riittänyt vain muutama pieni paikkaus. Ramia saakin komentaa useaan otteeseen ennen kuin se mitään suostuu tajuamaan (tai ehkä sillä on vain hieman valikoiva kuulo kuten miehillä yleensä), mutta loppujen lopuksi se kannattaa. Kun orille on saanut tehtyä selväksi, mitä se saa tehdä ja mitä ei, osaa se olla ihan siedettävä hoidettava. Malliesimerkkiä siitä ei saa tekemälläkään, mutta ainakin hoitajan hermot pysyvät kutakuinkin kasassa.

Ratsuna Rami ei ole sen mukavampi tai vähemmän tuhoisa tapaus kuin muissakaan oloissa. Ori testaa ratsastajansa tarkasti, erotellen jyvät akanoista. Ratsastajalta vaaditaan periksi antamattomuutta ja rautaisia hermoja jos tämä mielii pärjätä herralle – asioista saa vääntää pitkään ja hartaasti, mutta lopputulos on yleensä ratsastajaa miellyttävä. Yhteistyön sujuessa orista kuoriutuu osaava ja nöyrä ratsu, mutta ratsastusta ei missään välissä saa lopettaa – Rami aloittaa kettuilun välittömästi, jos vain saa siihen mahdollisuuden. Kouluratsuna Rami on Grand Prix-tasoinen ja esteilläkin sen kapasiteetti riittää 150cm-luokkiin asti.

Jos kuljetuskalusto on ehjä ja hevonen tallella kun kilpailupaikalle päästään, voit onnitella itseäsi. Ori tuppaa riekkumaan kuljetuksen aikana minkä ehtii, eikä sille vain voi mitään – ikinä se ei kuitenkaan ole onnistunut itseään siinä hajottamaan tai aiheuttamaan muita vaaratilanteita. Itse kilpailupaikalla herran eleitä on jatkuvasti tulkittava, jotta sen päänsisällöstä voisi edes hieman pysyä kartalla. Jämäkkä käsittelijä kuitenkin pääosin aina pärjää herran kanssa ilman sen suurempia ongelmia. Verryttelyssä Ramin kanssa saa käydä saman taistelun kuin kotioloissakin, mutta lähes aina se kuitenkin tuottaa tulosta – radalla herra tuntuu antavan kaikkensa ja usein se onnistuu myös nappaamaan sijoituksen tai jopa voiton kotiin tuomisiksi.
C: Minja E.

Sukutaulu & jälkeläiset

i. Morgul
koVaB, re160cm, sk.174cm
ii.Poltergeistevm
ko, recm, sk.cm,
iii. Paramountevm
ko, recm, sk.cm,
iie. Hrezeleidevm
ko, recm, sk.cm,
ie. Mondainevm
ko, recm, sk.cm,
iei. Fantomevm
ko, recm, sk.cm,
iee. Brunhilde evm
ko, recm, sk.cm,
e. Geisterfahrer
koVaB, re150cm, sk.168cm
ERJ-I
ei. Rock With Youevm
ko, recm, sk.170cm,< trn/small>
eii. Rockin' Robinevm
ko, recm, sk.166cm, rn
eie. Speed Demonevm
ko, recm, sk.171cm, m
ee. Hazeevm
ko, recm, sk.166cm, prn
eei.Obituary evm
ko, recm, sk.168cm, rn
eee. Layla evm
ko, recm, sk.163cm, tprn

Poltergeist on suuri ja näyttävä ori, luonteeltaan hyvin nimensä kaltainen. Orilla on valtava kapasiteetti esteille mutta villin ja tulisen luonteensa ansiosta se ei ole aivan kenen tahansa ratsastettavissa. Orilla kilpailtiin erinomaisella menestyksellä Saksan arvokilpailuissa kunnes sen vakituinen ratsastaja loukkaantui, ori siirrettiin lopulta kokonaan siitoskäyttöön kun uutta ratsastajaa ei löytynyt.
Paramount on myös luonteikas hevonen joka on periyttänyt luonnettaan vahvasti jälkeläisilleen. Paramount oli kilpauransa aktiivivuosina tunnettu koko Euroopassa, se harvoin sijoittui huonosti ja vei monta esteratsastuksen suurkisojen voittoa. Ori kilpaili viimeisen kerran olympialaisissa kotimaassaan Saksassa ja siirtyi sitten viettämään ansaittuja eläkepäiviä.
Herzeleid oli pelkästään siitostammana, sen ratsukoulutus jäi vähän myöhäiselle omistajan rahavaikeuksien takia joten kilpakentille ei enää ollut asiaa. Erinomaisen hyväluonteinen ja kaunis tamma on periyttänyt jälkeläisilleen omien vanhempiensa parhaat puolet, tamma on myös sopinut hienosti hieman luonteikkaampien orien pariksi sillä se on useimmiten tasoittanut omalla rauhallisuudellaan enimpiä särmiä.
Mondain oli melko hapanluonteinen tamma joka ei sietänyt minkäänlaista häiriköintiä omalla reviirillään eli karsinassa tai tarhassa. Vaikean luonteensa tamma korvasi tasaisilla kilpailutuloksillaan, korvat luimussa se radalle aina tuli mutta hyppäsi nopeasti ja tarkasti kunhan ratsastaja ei liikaa puuttunut asioihin. Tamman siirryttyä siitoskäyttöön se osoittautui aivan mahdottomaksi käsitellä varsottuaan ja kahden varsan jälkeen tamma lopetettiin. Hyppykykynsä se jätti perinnöksi molemmille jälkeläisilleen, onneksi ei niinkään luonnettaan.
Fantom oli perusheppa, rakenteeltaan korrekti ja ratsuna ei mikään suuri lahjakkuus. Hyppäsi se tasaisesti sijoittuen mutta kapasiteetti ei riittänyt suurempiin kilpailuihin, ori jäikin lähinnä Saksan pikkukilpailuita kiertämään. Hyvän luonteensa ja sukunsa takia sitä käytettiin siitokseen jonkin verran mutta mitään erityisen mainittavaa jälkeläisnäyttöä ei syntynyt.
Brunhilde oli melko arvaamaton tapaus, parhaina päivinään tamma oli kiltti joskin ilkikurinen ja ylsi huimiin suorituksiin esteradoilla, huonoina hetkinä taas kielsi ulos heti alkuunsa jos edes radalle asti selviytyi. Oikullisuutensa takia tamma ei suurempaa menestystä ja mainetta niittänyt, mutta parhaimmillaan se oli kuitenkin niin suorituskykyinen että varsoilta toivottiin paljon.

Emänisä Rock With You eli koko lyhyen elämänsä yksityisomistuksessa ja se kantakirjattiin yleisen tavan mukaan nuorella iällä. Rocky loisti erityisesti askellaji- ja irtohypytyskokeissa. Omistaja suunnitteli oriille esteratsun uraa jalostuskäytön lisäksi, mutta ori varastettiin sen ollessa kuusivuotias. Myöhemmin saatiin tieto, että Rocky oli viety teurastettavaksi pian tultuaan varastetuksi. Säkäkorkeutta oriilla oli 170 senttiä ja se oli väriltään tummanruunikko.
Rockin' Robin oli jokseenkin sellainen kuin oriiden ajatellaan stereotyyppisesti olevan: herra oli luonteeltaan haastava, mikä näkyi lähinnä käsiteltäessä. Rob oli yhden ihmisen hevonen ja lopulta omistaja päätyikin ruunauttamaan orin sen hankalan luonteen takia. Ratsastettaessa ori toimi osaavalla ratsastajalla hyvin ja hyppäsi mielellään niin kentällä kuin maastossakin. Jalostuksessa ori vaikutti muutaman varsan ajan Saksassa, mutta se kilpaili lähinnä Yhdysvaltain lipun alla. Rockin' Robin oli 166 senttiä korkea ja väritykseltään ruunikko.
Speed Demonilta löytyi säkäkorkeutta huikeat 171 senttiä ja se oli väriltään musta, eikä sillä ollut ensimmäistäkään valkoista merkkiä. Tamma pääsi maajoukkuetason ratsastajan, Andreas Ebelin, ratsastettavaksi, mutta valitettavasti Ebelillä oli parempia ratsuja, joten Dessien taidot jäivät käyttämättä. Sopivaa ratsastajaa ei löytynyt, joten tamma siirtyi täysipäiväisesti jalostuskäyttöön. Dessie sai seitsemän hyvää jälkeläistä, jotka ovat kaikki trakehnereja.
Hazeoli kaunis 166-senttinen punaruunikko tamma, joka kilpaili esteratsastuskilpailuissa hyvällä menestyksellä. Parhaimmillaan Haze pääsi kansallisiin kilpailuihin asti ja suoriutui radoista virheittä. Sopivaa ratsastajaa, joka olisi jatkanut tamman kanssa pidemmälle, ei kuitenkaan löytynyt, joten Hazen edistyminen katkesi ja se jäi pelkäksi harrastetammaksi. Jonkin aikaa tamma oli myös ratsastuskoulukäytössä kokeneemmilla ratsastajilla, mutta siirtyi lopulta taas yksityisomistajan harrasteratsuksi. Haze sai tammatesteihin osallistuttuaan ja toisen kantakirjapalkinnon saatuaan kaikkiaan kuusi varsaa, joista Geisterfahrer on parhaiten menestynyt.
Obituary periytti jälkeläisilleen pääasiallisesti ruunikkoa väriään ja sulavaa hyppytyyliään. Ori oli lähes koko elämänsä ajan harrasteratsuna eräällä pohjoissaksalaisella perheellä, jonka jäsenistä isä ja äiti kilpailivat sillä jonkin verran. Perheen tytär oli kiinnostunut jalostustoiminnasta ja hevosten kasvatuksesta, joten hän ilmoitti Obituaryn kantakirjattavaksi. 168-senttinen ori saikin toisen palkinnon ja sitä käytettiinkin muutamalle tammalle. Hyväluonteinen ori ei kuitenkaan onnistunut tiinehdyttämään tammoja kovinkaan hyvin, joten sen kysyntä heikkeni ja eläkepäivikseen se myytiin Ranskaan niinsanotuksi puskaratsuksi.
Tummanpunaruunikolla Laylalla oli säkäkorkeutta vain 163 senttiä ja se otti elämänsä ensiaskeleet schwedtiläisellä ratsastuskoululla. Tammasta kaavailtiin ratsastuskouluratsua, joka jatkaisi niin sanotusti emänsä kavionjäljissä. Kohtalo kuitenkin puuttui peliin kun Laylaa käytettiin sen emän kanssa tamma- ja varsanäyttelyissä, joissa vieraili myös eräs berliiniläinen pitkänlinjan hevosharrastaja, joka esitti ostotarjouksen varsasta. Kun tamma oli vieroitettu emästään, se muutti Berliinin liepeillä olevalle tallille. Layla koulutettiin huolellisesti, mutta jokseenkin lempeästi ja lopulta ratsukko pääsi ensimmäisiin kilpailuihinsa. Tamman omistaja kuitenkin kuoli vuosi myöhemmin tapaturmaisesti ulkomailla ja kaikki tämän hevoset myytiin. Laylan osti Obituaryn omistajaperheen tytär, jolle tammasta muodostui kasvatuksen kulmakivi.
C: bill

Syntynyt Varsan tiedot Emä Omistaja
10.05.2014 t. Milac Gredna F Mileda Roth Cannabia
10.10.2013 o. Buenos Bros Löwin Buena Coupie
06.04.2015 t. Einfall Mithril Moustache CTN Welby
21.10.2013 t. Trze Carmella Trze Carmelita Christa W.
13.07.2016 o. Scotspine Darkness Hilltop Eudora Mila
17.02.2018 o. Aeron SWA Dark Aerin Frida

Päiväkirja & valmennukset

Estevalmennus, valmentajana Melina
Rami oli loukannut toissapäivänä lievästi jalkansa tarhassa temmeltäessään, joten estetreenin sijaan lähdin taluttamaan oria lähimaastoon. Hain kärsimättömänä ulospääsyä odottavan hevosen karsinastaan ja pujotin sille varmuuden vuoksi suitset päähän - ties mitä ori keksisi säikkyä oltuaan koko päivän karsinassa keräämässä energiaa. Otimme kurssin kohti lähellä sijaitsevaa peltoaukeaa, jossa kävely ei olisi mahdollisten kivien ja kantojen takia niin rasittavaa kuin kinttupoluilla. Taisin olla asian suhteen kuitenkin turhan hysteerinen, sillä kaikesta päätellen jalka alkoi olla jo hyvässä kunnossa kun ori ei huomannut varoa sitä oikeastaan ollenkaan. Ontumisestakaan ei ollut enää tietoakaan. Kävelimme silti hissukseen hiekkatien reunaa kohti edessä häämöttävää niittyä, ja ori hamusi matkan varrella kiinnostuneena turvallaan kaikkea reitille sattuvaa. Aukean alueen saavuttaessamme Rami herkesi ottamaan jopa muutaman innostuneen raviaskeleen, mutta sain orin rauhoiteltua takaisin käyntiin. Kävelimme hyvän tovin eestaas pitkin pellonreunaa, ja saapuessamme vihdoin takaisin tallille arvelin meidän kävelleen noin puolentoista tunnin ajan. Sellainenhan lasketaan jo urheiluksi! Vein Ramin pesuboksin kautta takaisin karsinaan, jossa vielä kuivasin ja harjasin orin siistiksi. Rami jäi hieman nyrpeän oloisena lusimaan vielä sairaslomaansa, mutta eiköhän se jo parissa päivässä olisi aivan entisellään. Hain vielä tallityöntekijän vilkaisemaan orin jalkaa ennen kun aloin suunnitella kotiinlähtöä.

Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Jenna
Saavuin Facondeen tekemään terveystarkistuksia useammille oreille. Ramin vuoro oli Crocon jälkeen. Suvi otti tämänkin orin käytävälle ja tervehdin Ramia ennen tutkimusten aloittamista. Kuuntelin sen sydämen ja keuhkot, jotka olivat kunnossa. Tämän jälkeen tarkistin orin purukaluston, jossa oli pari pientä piikin alkua. Viilasin hampaat kuntoon kun Rami siihen suostui ilman rauhoitusta ja hirmuista showta. Lopuksi rokotin myös Ramin tetanusrokotteella.

Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Jenna
Eilisen eläinlääkärikäynnin jälkeen Ramin kanssa pidettiin kevyt ratsastus päivä, joten tänään ori pääsi hikoilemaan oikein urakalla. Laitoin orin kuntoon ja talutin sen maneesiin. Matkalla kastuttiin hieman mutta onneksi ei pahasti. Noustuani orin selkään ja varmistettuani vyön kireydestä, annoin sille luvan lähteä liikkeelle. Tänään keskityttiin paljon laukkatyöskentelyyn, jossa orin kanssa aina silloin tällöin on vaikeuksia kun se ei malta hoitaa tehtäviä kunnialla loppuun asti. Laukanvaihdot sujuivat kohtuullisen hyvin kun sain orin kunnolla kuulolle. Sen sijaan siirtymiset tuntuivat tänään olevan oikein työn ja tuskan takana mutta loppu viimein ori teki kauniita ja sulavia siirtymisiä aina pysähdykseen asti. Treenin jälkeen päädyin loimittamaan hionneen hevosen, joka saisi jäädä sisälle toistaiseksi, jottei vilustu ulkona ollessaan.

Kilpailukalenteri

sijoituksia ERJ 71kpl
31.01.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/33
26.02.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/30
01.03.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 5/30
04.03.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 1/30
22.02.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 5/30
28.02.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 4/30
02.03.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 1/30
09.03.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 7/50
10.03.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/50
11.03.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/50
20.03.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 5/50
21.03.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/50
02.03.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/30
03.03.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 4/30
01.03.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 4/30
05.03.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/30
02.03.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 4/30
04.03.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 4/30
09.03.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 1/30
10.03.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/50
17.03.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/50
20.03.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 5/50
21.03.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 7/50
07.03.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/50
11.03.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 7/50
14.03.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 1/50
19.03.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 4/50
23.03.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 4/50
04.03.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 5/30
05.03.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 1/30
02.03.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 4/30
06.03.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/30
18.03.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 5/40
31.03.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 4/50
02.04.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/50
11.04.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/30
12.04.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 1/30
11.04.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/30
12.04.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 1/30
29.03.2013 - kutsu - ERJ - 140cm - 6/92
19.04.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/30
06.05.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 6/40
09.05.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 1/40
04.05.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 5/30
04.05.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 1/30
11.05.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/30
16.05.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 4/30
17.05.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 5/30
19.05.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 4/30
11.05.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 5/30
14.05.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 5/30
06.05.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/30
14.05.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 5/30
06.05.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 5/30
11.05.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 1/30
06.05.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/30
07.05.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 1/30
13.05.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 1/30
12.05.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 5/30
14.05.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 1/30
09.05.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/30
10.05.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/30
12.05.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/30
08.05.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 1/30
04.05.2013 - kutsu - ERJ - 140cm - 10/104
08.05.2013 - kutsu - ERJ - 140cm - 7/113
30.03.2015 - kutsu - ERJ CUP - 150cm - 8/204
31.05.2015 - kutsu - ERJ CUP - 140cm - 16/182
30.06.2015 - kutsu - ERJ CUP - 140cm - 12/148
31.08.2015 - kutsu - ERJ CUP - 140cm - 4/155
31.07.2016 - kutsu - ERJ CUP - 150cm - 4/167
22.11.2016 - kutsu - NJ - pv orit - 5/12, irtoSERT
21.05.2017 - kutsu - NJ - pv orit - 2/12, irtoSERT
20.04.2017 - kutsu - NJ - pv orit - 4/12, irtoSERT
09.05.2017 - kutsu - NJ - trak orit - 2/12, irtoSERT
10.05.2017 - kutsu - NJ - trak orit - 1/5, MVA-SERT
15.05.2017 - kutsu - VSN - trak orit - 2/8, RCH
25.07.2017 - kutsu - VSN - trak orit - 4/9, RCH
18.10.2017 - kutsu - NJ - muut pv orit - 1/12, MVA-SERT
22.01.2018 - kutsu - VSN - pv orit - 4/12, RCH

ETUSIVU | HEVOSET | ESITTELY | TOIMINTA
Webdesign © Pirdila     Faconde on virtuaalitalli!