G.G Miss You, kuollut 03.10.2016

       
© KKJ
Kyseessä on virtuaalihevonen!

Virallinen nimi: G.G Miss You, "Missi" Syntynyt: 11.11.2011 (23v.) 4v 11.05.2012
Rek.nro: VH12-021-0164 Rotu & sukupuoli: Trakehner & Tamma
Säkäkorkeus: 164cm Väritys: Musta
Kasvattaja: Cannabia, VRL-00033 Omistaja: Frida, VRL-05826, Faconde
Painotuslaji: Kouluratsastus Koulutustaso: ko:GP, re:80cm

Meriitit

Palkittu tammikuun KRJ tilaisuudessa KRJ-II palkinnolla pistein 7(7+7)-40-22,25-14,5-15-1=99,75p.

Luonnekuvaus

Hei sinä muukalainen! Haluatko kuulla minusta lisää? Siinä tapauksessa lue alemmas...

Olen siis G.G Miss You, tutummin vain Missi. Voin myöntää, että olen ehkä hieman diiva. Ihmiset nauravat minulle usein, kun sipsuttelen laitumen perimmäiseen, puhtaimpaan nurkkaan ja en rettelöi muiden kanssa kuralätäköissä piehtaroimassa. Rakastan hoitamista ja seison kärsivällisesti paikallani vaikka kuinka pitkän hoitotuokion - kauneutensa edestä on kärsittävä, eikös sitä niin sanota? Rakastan myös erityisesti rapsuttelua ja taputtelua. Olenkin ansainnut lisänimen linssilude, koska nautin hyvin paljon olla huomion keskipisteenä ja helliteltävänä.

Varustamisessa saatan hieman innostua, koska satula ja suitset tietävät ulos pääsyä! Yleensä alan steppaamaan tai pyörimään. Aloittelijat eivät voi minua varustaa, koska pyörimisen ja steppaamisen uhkana on joutua liiskatuksi karsinan seinämään. Kokenut, minua ennenkin hoitanut tietää kuitenkin, minne kannattaa luikahtaa pois alta ja missä kohdassa pitää seistä laittamassa satula- vyötä kiinni, ettei jää alle. Suojia tai pinteleitä laittaessa saatan nostaa jalkaa, joten pääkoppaansa kannattaa varoa! Satulaavyön kiristämisestä en erityisesti tykkää, joten lähellä oleksijat saattavat saada hammasta. En minä tahallani ketään pure, se vain ärsyttää ja puren ärsytykseni ensimmäiseen lähellä olijaan.

Selkään noustessa jatkan tanssahtelu-hyörimislinjaa, joten avuksi kannattaa pyytää joku, joka pitelee minua. En kestä kamalasti odottaa seisaallaan jalustimien pidentämistä tai lyhentämistä, ne kannattaa hoitaa jo alhaalla. Olen yleensä energinen ja eteenpäinpyrkivä, mutta joskus tulee päiviä, jolloin en halua tehdä töitä ja teen täysstopin tai pukkilaukkakierroksen. Mutta yleensä olen hyvin yhteistyöhaluinen. Esteitä hyppään 80 senttimetriin asti ja koulua taidan GP-tasolle. Esteillä minulla on yleensä liikaa vauhtia, ja en haluaisi hiljentää pidätteidenkään avulla, vaikka olen normaalisti herkkä pohje- ja painoavuille. Kavaleteilla en jaksa nostaa jalkojani, minkä takia puomit usein lentelevät. Korkeat esteet menevät paremmin - ne leiskautan mahdolisimman korkealta ja kovaa. Koulua taidan osaavan ratsastajan kanssa, joka osaa käyttää herkkää ohjasotetta ja enemmänkin ääntä ja painoapuja oikein hienosti. Olen herkkäsuinen ja inhoan sitä, jos minua revitään vain suusta koko ajan... Silloin ratsastaja saa kyllä kyytiä! Tykkään maastoilusta mutta säpsähtelen aikalailla vaikkapa lentäviä lintuja tai vihreitä postilaatikkoja. Erityisesti suuret kivet ovat kammottavia - minä tiedän että siellä on karhu tai joku muu yhtä kamala. Myös lepattavat muovipussit - varsinkin keltaiset! - ja variksenpelättimet ovat aivan kamalia, niiden kohdalla saan aina hepulin. Esteradallakin säpsyn välillä outoja koristeita, mutta ylitän ne silti, jos ratsastaja on varma eikä jännitä esteitä.

Traileriin meneminen on vähän niin ja näin. Olen tottunut kisamatkailija, mutta aina välillä traileri on vähän jännittävä juttu. Heinänkorren tai kenties porkkanan perässä uskaltaudun silti koppiin. Tuttu hevoskaveri tuo tietysti aina tukea ja turvaa. Joskus ehkä hermostun trailerissa ja saatan pyöriä, joten kuljetussuojat tai muut pehmusteet olisi hyvä juttu muistaa.

Sukutaulu & jälkeläiset

i. Leandroholic
koGP, re80cm, sk.166cm, prn
KRJ-I, YLA2
ii. Leonard v. Seigneur
koGP, sk.168cm, rn
VIR MVA Ch, SUPERIOR, KTK-II, YLA2, vTOK****, KRJ-I
iii. Leonarderéevm
sk.170cm, prn
iie. Seigneur's Gabrielleevm
koGP, sk.166cm, rn
ie. Heart&Mind
koGP, sk.168cm, rn
iei. Rangeroverevm
koGP, sk.170cm, m
iee. Lovelornevm
koGP, sk.162cm, rn
e. Nasty Rox
koGP, re90cm, sk.163cm
ei. Comatose
koGP, sk.164cm, rn
Ch
eii. Sangria's Monsterevm
koGP, sk.170cm, m
eie. Say Goodbye evm
koGP, sk.164cm, rn
ee. Nutty Biscuit
koGP, sk.165cm, rn
eei. Blue Sailevm
koGP, sk.171cm, prn
eee. Nothing New evm
koGP, sk.161cm, m

iii. Isänisäni on Ranskalainen ori Leonarderé, joka on tunnettu hienona periyttäjänä. Hän ei kuitenkaan ole koskaan menestynyt esteillä saati kouluratsastuksessa. Kuitenkin häneltä olemme isäni kanssa perineet komean ulkomuotomme, sekä hienot liikkeemme. Näyttelyissä Leonarderé on kuitenkin suorastaan loistanut ja se on päässyt kantakirjaankin. Jälkeläisiä hän on saanut huikeasti 26 kappaletta, joista kuuleman mukaan 18 on yhtä hienoja kuin iskä ja minä.
iie. Isänemä on Seigneur's Gabrielle, joka on kuulemma isäni omistajan mukaan se syy, miksi hän isäni alkujaan osti. Isoäitini asuu Yhdysvalloissa ja on tunnettujen Seigneur-siskosten kasvatti. Tamma on kilpaillut GB-tasolla ja häneltä olemma takuuvarmana perineet isäni kanssa upeat liikkeeme.
iei. Emänisäni on hieno 170cm korkea Rangerover, putipuhdas trakehner hänkin. Massiivinen musta ori on kilpaillut Grand Prix-tason kouluradoilla upealla menestyksellä ja se on kilpaillut myös kotimaansa Saksan ulkopuolella. Oriilla on jälkeläisiä vasta maltilliset kymmenkunta, eikä sen siementä kuulemma halutakaan viljellä ihan joka tammalle. Komealiikkeinen herra on myös tunnettu hyvästä luonteestaan ja sen periyttämisestä.
iee. Emänemäni on ruunikko tamma Lovelorn. Hän on kilpaillut puhtaasti vain kouluradoilla Grand Prix-tasolla. Tammasta povattiin aikanaan esteratojen tähteä, mutta pian huomattiin hänen kavioidensa olevan niin tahmeasti maan pinnalla, että nuori neitonen uudelleen koulutettiin kouluratsuksi. Tästä lajista hän löysikin sittemmin leipälajinsa, josta pokaalirivi puhukoon puolestaan. Tammalla on kuusi jälkeläistä.

Syntynyt Varsan tiedot Isä Omistaja
26.08.2012 o. Northern Ensign F Rauffe Belv miltsu
12.02.2012 t. Orleans F Rauffe Belv Bino
14.01.2013 t.Eleanna F Look Like Rowland miltsu
30.03.2013 t. Garlinda F Roxbury's Morton Maella
29.03.2014 o. Malleus Maleficarum F Escorant Rhime minttu
29.06.2014 o. Malachi F Torque Vegas Tuulia T.
11.08.2016 t. Mirakel F Marrakesh Odeya
23.05.2015 t. Maddison F Purrrrfect Voodoo Dimma
.

Päiväkirja & valmennukset

Kouluvalmennus, valmentaja wen
Raotin maneesin oven auki ja Frida oli parhaillaan lämmittelemässä mustaa trakehner tammaansa. Missi näytti energiseltä ja Frida ratsasti sitä siististi ja eleettömästi. Aloitimme ravissa pääty-ympyrällä, hevosen takaosaa tuli väistättää ulospäin, saaden näin hevonen taipumaan ja vertymään kunnolla, sekä työskentelemään myös takajaloillaan. Ajoittain tahti meinasi kiihtyä liian eteneväksi, joten pyysin Fridaa jarruttelemaan tamman menoa omalla istunnallaan rauhallisemmaksi. Pikkuhiljaa Missi alkoi rentoutumaan ja meno näytti letkeän tahdikkaalta. Ravissa pyysin ratsukon siirtymään suoralle uralle, jossa Missi heti hieman jännittyi, mutta työskenneltyään hetken vaikutti taas erittäin tyytyväiseltä. Kummallekin pitkälle sivulle tehtiin sulkutaivutusta, joka onnistui lähes täydellisesti. Laukassa pyysin ensin ratsukolta paljon tempon vaihteluita, sekä askeleen pidennystä & lyhennystä ja kokoamista. Missi vastasi Fridan apuihin hienosti, mutta ratsastajan pidättäessä hieman liikaa, tamma ampaisi pitkällä sivulla reippaasti eteen. Kehotin Fridaa käyttämään istunta apujaan ja mahdollisesti myös ''pruu'' tai ''sojaa'', mikäli tamma tuntuisi liian reippaalta. Laukassa tulitte viellä kokorataleikkaita, joilla tuli tehdä laukanvaihtoja joka toisella askeleella. Missi toimi Fridan avuilla moitteettomasti ja vaihdot olivat kaunista katseltavaa. Pienen huilahduksen jälkeen ravissa treenattiin viellä passagea ja piaffea. Passage onnistui todella näyttävästi, eikä minulla ollut huomauttelemista, mutta piaffessa Missi meinasi jälleen hermostua pidättävistä avuista. Pienen rauhoittelun jälkeen piaffe onnistui enemmän kuin hyvin. Loppuun pyysin tekemään rennot loppuverryttelyt, antaen hevoselle paljon ohjaa.

Kouluvalmennus, valmentaja Sani
Saavuin valmentamaan Fridaa ja kauniin mustaa Missi-tammaa kentälle. Se oli kevyen lumi kerroksen alla, ja loistavassa kunnossa! Tamma kulki vireänä ja jännittyneenä uralla. Tervehdin ratsastajaa ja selittin hieman tunnin kulusta. Tämän jälkeen pyysin teidät siirtymään raviin ja alkuveryttelyksi tekemään paljon voltteja ja tempon vaihdoksia. Tamma kulki reippaasti kädellä ja totteli ratsastajansa huomaamattomia apuja. Pyysin teitä siirtymään laukkaan, ja vauhti muuttui heti nopeampaan lajiin heti sanoessani asian. Neuvoin ratsukolle tehtävän, jossa tultiin pituushalkaisijalla laukanvaihtoja. Alkuun aloititte sieltä helpommasta päästä, mutta lisäsit vaikeutta aina uudella kierroksella. Vaihdot olivat melkein täydellisiä ja sujuivat hienosti. Annoin teille pienen levähdystauon, jonka aikana kerroin seuraavan harjoituksen. Se koostui piaffesta ja passagesta. Näiden välillä tehtäisiin siis aina sujuva vaihdos ja jatkettaisiin menoa. Alkuun Missi ei oikein tahtonut tajuta vaihtoa, mutta pikku hiljaa alkoi tulla kauniita vaihtoja. Muuten tehtävä sujui mainiosti. Ratsukolla ei ollut oikein missään asiassa ongelmia. Missi oli pirteä ja vastasi apuihin hienosti! Ratsukkoa oli ilo valmentaa.

Kouluvalmennus, valmentaja gatinha
Missi ei alkuun osoittanut kovinkaan suurta kiinnostusta kouluvalmennuksen tehtäviä kohtaan, vaan tamma häsläsi vauhdikkaassa tahdissa vähän sinnepäin. Tänään harjoiteltiin avo- ja sulkutaivutuksia sekä siirtymisiä passagen ja piaffen välillä. Taivutukset sujuivat ratsukolta varsin näppärästi ravissa vaikka reippaana tapauksena Missi yrittikin silloin tällöin lähteä kaahailemaan. Taivutusten lisäksi teimme muutamia siksak-sulkutaivutuksia, joiden aikana tamma keskittyi annettuun tehtävään hienosti. Pienen hengähdystauon jälkeen jatkoimme työskentelyä passagen ja piaffen parissa. Aloitimme passagesta, mutta tamma sai ilmeisesti ensimmäisellä yrittämällä ristiriitaisi apuja ratsastajaltaan, sillä se alkoi protestoida ja jännittyi, mutta muutaman yrityksen jälkeen homma sujui jo paljon paremmin ja loppujen lopuksi nähtiin oikein hienoa liikettä. Piaffekin sujui varsin hyvin, nyt kun ratsukko oli löytänyt yhteisen sävelen uudelleen ja tamma näytti nauttivan työskentelystä. Missi pysyi hienosti kuulolla ja ravi hienosti koossa. Lopuksi otettiin vielä loppukäyntien lomassa muutama pysähtyminen ja tervehdys, sillä kertaus on opintojen äiti. Nämä harjoitukset sujuivat tietysti parivaljakolta äärimmäisen hienosti. Lopuksi annoin Fridalle vielä muutaman vinkin miten saada tamman askelta koottua selkeämmin.

Päiväkirjamerkintä, kirjoittaja Akita
Olin luvannut ratsuttaa Missin ennen kuin lähtisin kotiin. Olin jo ihan väsynyt taliitöistä, joten kentällä paahtaminen ei huvittanut. Päätin siis lähteä maastoon. Hain tamman sisälle ja harjasin sen perinpohjaisesti. Hyvinhän se seisoi paikallaan, vaikka välillä olikin kiinnostavaa tuijotella tekemisiäni. Ihan ensiksi kiinnitin Missille heijastinloimen, sillä aavistin, että pian tulisi hämärä. Hain satulan ja heti muuttui ääni kellossa. Niin rauhallinen tamma muuttui pian steppaavaksi hyörijäksi. Komensin muutaman kerrran tammaa, koska enn meinannut saada sille millään satulaa niskaan. Vihdoin viimein sain sen, mutta sitten olisi edessä se pahin. Satulavyön kiristys. Aloin kiristää vyötä pikkuhiljaa, mutta kuitenkin niin, että sain tamman ärsyyntymään. Olin saada hampaasta, mutta kerkesin juuri ja juuri siirtymään pois alta! Kiristin vyön pikaisesti myös toiselta puolelta ja mittailin jalustimia karsinassa. Tamma tuntui olevan lähdössä lentoon välillä, kun se sillä lailla hyppeli. Nostin jalustimet takaisin ylös ja lähdin hakemaan suitsia. Missille oli paljon kivempi laittaa suitsia, kuin satulaa. Suitsiessa se ei ollut niin hankalaa. Tosin olihan tuo vähän rasittavaa kun piti koko ajan liikuskella ja heilutella vähän päätä. Loppujen lopuksi varustaminen oli ihan ok. Talutin Missin kentälle, huikkasin toisen tallitytön pitämään kiinni ja nousin selkään. Kiitin tyttöä ja lähdin kohti maastoa. Hetken aikaa kuljettuamme, alkoi olla jo todella hämärää. Olin tyytyväinen että olin laittanut heijastin liivin ja heijastin pannan kypärääni. Missille en ollut laittanut kuin heijastinratsastusloimen, mutta kylläkai meidät nyt näkee. Minulla oli myös otsalamppu mukanani, joten mekin näemme. Kävelimme hiljaista tienviertä pitkin. Minusta oli ihanan hiljaista, mutta tuntui kuin Missi olisi kuiskaillut koko ajan, että täällä on liiankin hiljaista. Puskasta kuului rasahdus ja tamma oli heti ihan tulessa. Hyssyttelin ja juttelin rauhoittavasti sille, ja pianhan tuo alkoikin rauhottua. Kehuin sitä ja nostin raville. Tammalla oli tosi korkea ravi verrattuna vaikka omiin issikoihini. Niitähän löytyy kolmisen kappaletta ja jokainen niistä tykkää aina "lyllertää". Tällä tammalla oli kuitenkin ravi hallussa ja hyvin kulki pää alhaalla. Tykkäsin erittäin paljon ratsastaa sillä ja päätinkin ottaa erään pellon reunassa laukan. Missi taisi innostua siitä enemmän kuin minä itse ja lähti kaahottamaan kunnolla eteenpäin. Jouduin pidättämään tammaa vähän, mutta lopulta sain sen kulkemaan rauhallisemmin. Siirsin takaisin raville ja heitin voltin. Nyt lähdettäisiin jo kotia kohti. Loppumatka sujuikin sitten erittäin hyvin, joten annoin sille tallissa porkkanan.

Päiväkirjamerkintä, kirjoittaja Jenna
Missi sai aamun olla ulkona ja päiväruokinnan jälkeen hain sen talliin hoidettavaksi. Tamma temppuili tuttuun tapaansa mutta en antanut sen suuremmin häiritä toimintaani. Kun Missi oli varusteissa, laitoin turvaliivin ja kypärän ylleni. Tänään suunnattaisiin maastoon. Missi tuntui varsin pirteältä ja valitsin reitiksi noin puolentoista tunnin mittaisen vauhtilenkin. Alkuun tamma tuntui räjähtävän käsiin. Kun päästiin ravaamaan laantui siltäkin suurimmat hötkyily halut ja avutkin päätyivät helpommin tamman ymmärrykseen. Varsin pian saavuttiin ensimmäiselle laukkapätkälle, jossa annoin Missin irrotella kunnolla. Laukkailun jälkeen tamma tuntui varsin rennolta ja se malttoi jopa kävellä ihan asiallisesti ja muutenkin kuunnella apuja. Pitäisiköhän Missiä juoksuttaa useamminkin metsässä niin ehkäpä kentälläkin treeneistä tulisi muutakin kuin sanomista?

Kouluvalmennus valmentajana Naxu
Frida käveli Missin kanssa kentän uralla kun saavuin pitämään heille valmennusta. Ratsastaja alkoi heti koota ohjia kokoon ja herätellä Missiä, mutta vaihdoimme silti vielä pari sanaa ennen verkkoja. Tamma vaikutti energiseltä eikä eteenpäinpyrkimystäkään puuttunut, joten annoin ratsukon tehdä reippaan alkuverkan, jossa Missi tulisi hyvin kuulolle. Ensimmäiseksi tehtäväksi olin suunnitellut laukanvaihtoja ja piaffea, mutta sen vaihdoinkin lennosta passageen. Selitin Fridalle ekan tehtävän ja ratsukko aloitti sen heti passagesta. Missin kaviot tuskin koskettivat kentän hiekkaa. Laukanvaihdoissakaan ei ollut mitään moittimista. Tamman musta häntä heilahteli puolelta toiselle laukan rytmissä. Ilmeisesti Frida vähän vetäisi tammaa suusta kun se pyörähti vihaisesti ympäri ja teki pienen pukin. Frida kuitenkin korjasi virheensä nopeasti ja tilanne oli taas normaali. Tämä tehtävä tultiin vielä toiseen suuntaan ja sitten tehtiin vähän piaffea. Missi olisi halunnut vain mennä eikä oikein keskittynyt, mutta tamman askellus sujui jotakuinkin hyvin. Kunnon loppulaukkojen jälkeen Frida teki Missillä huolelliset loppuverryttelyt. Loppukäynnit ratsukko kävi maastossa. Kiitos valmennuksesta !

Kilpailukalenteri

Sijoituksia 65kpl
09.04.2012 - kutsu - KRJ - GP - 4/30
11.04.2012 - kutsu - KRJ - GP - 3/30
13.04.2012 - kutsu - KRJ - GP - 5/30
13.04.2012 - kutsu - KRJ - GP - 4/30
14.04.2012 - kutsu - KRJ - GP - 5/30
03.04.2012 - kutsu - KRJ - GP - 7/50
17.04.2012 - kutsu - KRJ - GP - 4/45
12.05.2012 - kutsu - KRJ - GP - 4/40
13.05.2012 - kutsu - KRJ - GP - 4/39
25.05.2012 - kutsu - KRJ - GP - 5/60
26.05.2012 - kutsu - KRJ - IntII - 2/17
27.05.2012 - kutsu - KRJ - IntII - 1/15
28.05.2012 - kutsu - KRJ - IntII - 2/15
29.05.2012 - kutsu - KRJ - IntII - 4/17
29.05.2012 - kutsu - KRJ - IntII - 2/15
30.05.2012 - kutsu - KRJ - IntII - 3/17
28.06.2012 - kutsu - KRJ - GP - 3/50
26.06.2012 - kutsu - KRJ - GP - 1/50
24.06.2012 - kutsu - KRJ - GP - 5/50
13.06.2012 - kutsu - KRJ - GP - 3/50
15.06.2012 - kutsu - KRJ - IntII - 2/49
17.06.2012 - kutsu - KRJ - IntII - 3/49
17.06.2012 - kutsu - KRJ - GP - 7/50
01.07.2012 - kutsu - KRJ - IntII - 4/70
03.07.2012 - kutsu - KRJ - GP - 2/70
13.05.2012 - kutsu - KRJ - GP - 3/49
16.05.2012 - kutsu - KRJ - GP - 7/49
11.07.2012 - kutsu - KRJ - GP - 7/50
07.07.2012 - kutsu - KRJ - IntII - 6/50
08.07.2012 - kutsu - KRJ - IntII - 2/50
04.07.2012 - kutsu - KRJ - GP - 5/50
20.07.2012 - kutsu - KRJ - GP - 7/50
19.07.2012 - kutsu - KRJ - GP - 3/50
22.07.2012 - kutsu - KRJ - GP - 7/50
23.07.2012 - kutsu - KRJ - GP - 4/50
23.07.2012 - kutsu - KRJ - GP - 3/56
30.07.2012 - kutsu - KRJ - GP - 6/50
13.08.2012 - kutsu - KRJ - GP - 1/45
26.07.2012 - kutsu - KRJ - GP - 3/56
28.07.2012 - kutsu - KRJ - GP - 4/30
05.08.2012 - kutsu - KRJ - GP - 6/50
07.08.2012 - kutsu - KRJ - GP - 7/50
23.07.2012 - kutsu - KRJ - GP - 1/50
01.09.2012 - kutsu - KRJ - GP - 4/50
02.09.2012 - kutsu - KRJ - GP - 2/50
02.09.2012 - kutsu - KRJ - GP - 7/50
03.08.2012 - kutsu - KRJ - GP - 2/50
04.08.2012 - kutsu - KRJ - GP - 4/50
02.09.2012 - kutsu - KRJ - GP - 4/40
02.09.2012 - kutsu - KRJ - GP - 1/40
18.09.2012 - kutsu - KRJ - IntII - 5/30
19.09.2012 - kutsu - KRJ - IntII - 4/30
20.09.2012 - kutsu - KRJ - IntII - 1/30
03.09.2012 - kutsu - KRJ - GP - 5/50
21.10.2012 - kutsu - KRJ - GP - 3/40
27.10.2012 - kutsu - KRJ - GP - 5/40
01.11.2012 - kutsu - KRJ - GP - 3/40
25.10.2012 - kutsu - KRJ - IntII - 3/50
22.08.2012 - kutsu - KRJ - GP - 6/53
01.11.2012 - kutsu - KRJ - GP - 2/30
02.11.2012 - kutsu - KRJ - IntII - 2/30
03.11.2012 - kutsu - KRJ - IntII - 2/30
29.10.2012 - kutsu - KRJ - GP - 2/50
30.10.2012 - kutsu - KRJ - GP - 6/50
30.05.2013 - kutsu - KRJ CUP - IntII - 6/122

ETUSIVU | HEVOSET | ESITTELY | TOIMINTA
Webdesign © Pirdila     Faconde on virtuaalitalli!