Nightwind Hexen, kuollut 05.08.2018

           
© Tomasz Siergeij
Kyseessä on virtuaalihevonen!

Virallinen nimi: Nightwind Hexen, "Minni" Syntynyt: 27.12.2012 (11v.) 4v 27.02.2013
Rek.nro: VH14-021-0018 Rotu & sukupuoli: Trakehner & tamma
Säkäkorkeus: 170cm Väritys: Tummanruunikko
Kasvattaja: Hex Sporthorses, Viivuska Omistaja: Frida, VRL-05826, Faconde
Painotuslaji: Esteratsastus Koulutustaso: ko:HeA, re:150cm

Meriitit

Palkittu marraskuun ERJ-tilaisuudessa ERJ-II palkinnolla pistein 9+43+20+20+6=98p.
Palkittu heinäkuun YLA tilaisuudessa YLA3 palkinnolla pistein 20(14+6)-19(7+12)-17-18-4=78p.

Luonnekuvaus

Minni on perusluonteeltaan nöyrä ja selväpäinen hevonen, josta kuitenkin löytyy tarvittaessa virtaa vaikka muille jakaa. Muiden hevosten kanssa Minni on sosiaalinen ja sopivan alistuva. Ihmisille lempeä ja rauhallinen. Minnin karsinaan saa mennä kuka vain ja sille pärjää maastakäsin pikkulapsikin. Omaa myös erittäin hyvät tallitavat niin kotona kuin vieraassakin karsinassa. Myös rautaiset hermot ovat Minnin vahvuus ja muiden hevosten saadessa hepulin tamma ensin katsoo onko siihen edes aihetta, ennen kuin tekee omat ratkaisunsa. Myöskään lastaus ei ole Minnille ongelma, vaan se kopistelee isoilla kavioillaan rauhallisesti traileriin. Tamma kuulostaa alkuun varmaan todella tylsältä tapaukselta?

Selkään päästyä muuttuu Ritalla kuitenkin ääni kellossa! Rauhallisen ja lepsun oloisesta tammasta kuoriutuu huippuunsa virittynyt kilparatojen kuningatar, joka steppaa rauhattomana paikallaan valmiina räjähdykseen. Vaatii selkäänsä erittäin kokeneen ratsastajan, joka osaa ohjata sitä hellästi, mutta kuitenkin päättäväisesti ja napakasti. Omaa todella isot ja ilmavat liikkeet, jotka ovat kuitenkin ratsastajalle miellyttävät istua. Hyvällä lämmittelyllä tamma yleensä rauhoittuu ihan ratsukelpoiseksi ja alkaa hamuilla kuolaintaan maltillisemmin. On kuitenkin jatkuvasti valppaana ja odottaa ratsastajaltaan pienintäkin lupaa mennä kovempaa.

Kouluratsastus on Minnistä suorastaan kuolettavan tylsää. Usein se lompsottaa jo puolivälissä tuntia eteenpäin tympääntyneenä ja puolella teholla, jollei ratsastaja saa ajettua sitä tarpeeksi eteen. Osaa perinteiset koulukiemurat mallikkaasti jos ratsastaja ei vaan päästä sitä luistamaan tehtävästään kesken kaiken. Saattaa myös joskus sulostuttaa koulutreenejä pienellä sinkoululla ja pukkihyppelyillä. Tämä tosin harvoin ilahduttaa ratsastajaa yhtä paljon kuin itse tammaa.

Esteillä Minni on temperamenttinen, eteenpäin pyrkivä ja aloittelijalle täysin mahdoton käsitellä. Vaatii kokeneen ratsastajan pitääkseen hermonsa koossa ja suoriutuakseen radasta ilman ylikuumenemista. Omaa erittäin hyvän ja ilmavan hyppytekniikan, mutta saattaa keskittymisen herpaantuessa kolisuttaa alas puomin jos toisenkin. On myös kokoonsa nähden erittäin kettera ja sillä riittää ponnistusvoimaa leikitien lähes omaan säkäkorkeuteensa yltäviin esteisiin. Vaatii lähestymisissä reilusti ratsastajansa apua, sillä mutten se rynnistää esteelle kuin päätön kana.

Kilpailupaikalla Minni on hiukan jännittynyt, mutta kuitenkin yleensä porukan rennoin hevonen, joka pienen alkujännityksen jälkeen nukahtaa trailerin kupeeseen. Lämmittelyssä herää kuitenkin taas se tietty pilke silmiin ja tamma alkaa näyttää parastaan. Radalla on oikean ratsastajan kanssa rohkea, mutta kokeneellekin haastava hevonen. Ei välitä taustamölyistä tuon taivaallista ja muutkin hevoset saavat kulkea radan vierellä ihan rauhassa.

Sukutaulu & jälkeläiset

i. Ophium
re160cm, sk.172cm, rn
ii. Bad Company evm
re160cm, sk.173cm, rn
iii. Champagneevm
ko, recm, sk.cm,
iie. Barbaraevm
ko, recm, sk.cm,
ie. Cataniaevm
re130cm, sk.165cm, rn
iei. Rominoevm
ko, recm, sk.cm,
iee. Nikitano evm
ko, recm, sk.cm,
e. Nightliner
koHeA, re150cm, sk.164cm, rn
ei. Misunderstoodevm
sk.164cm, trn
eii. Blaze of Gloryevm
sk.165cm, rn
eie. Rouletteevm
sk.165cm, rn
ee. Right For Wrongevm
sk.163cm, rn
eei. Horwood's Joeyevm
sk.166cm, rn
eee. One Wild Night evm
sk.170cm, rn

Sukuselvitys tähän.

Syntynyt Varsan tiedot Emä Omistaja
13.03.2014 t. Nadine F Sokrice taffel
01.01.2015 t. Nightmare Whisper Ferrary N! Gabi
06.03.2015 t. Shyanne SCR Hallucination SCR Kosmonautti
29.04.2015 o. Narnia Stories F Dark Saeros Jaana K.
29.05.2015 t. Nineve F Soren NON Joe
28.12.2015 o. Night Stalker F Dorian Gray SWA Sonja P.
09.03.2017 t. Half a Heart HMS Twister HMS Amy
26.05.2017 o. Rose of Immortality STC RA Rose of Jerome Nikki
24.03.2017 t. Nova F Candythief Steeds Sylvi

Päiväkirja & valmennukset

Päiväkirjamerkintä, kirjoittaja Melina
"Jaahas Minni, tänään lähdetäänkin maastoon" huikkasin uteliaalle ruunikolle sukiessani sitä tallin käytävällä. Näyttävä tamma korskahteli ja kuopi tarmokkaasti ilmaa jaloillaan, joten reipas lenkki ei varmasti olisi pahitteeksi. Tamman varustettuani kipusin selkään ja maiskautin Minnin liikkeelle. Ilmakin oli mitä ihanin. Seuraavassa hetkessä suuntasimmekin jo nokan kohti tallitytön vinkkaamaa reittiä, ihastellen samalla lintujen laulua ja orastavia hiirenkorvia. Pienestä tuulesta huolimatta sain kiskoa nopesti takin pois päältäni reippaan ravipätkän jälkeen, mutta muuten ei auttanut hidastella. Kannustin tamman laukkaan, ja etenimme puiden varjostamaa hiekkatietä hallitusti. Kävimmepä tutustumassa vähän risuisimpiin kinttupolkuihinkin, joilla Minni sai nostella kunnolla jalkojaan. Noin puolitoistatuntisen kuluttua otimme jälleen kurssin kohti kotitallia, jossa riisuin tamman varusteista ja laskin sen tarhaan piehtaroimaan. Kaikesta päätellen lenkkimme olisi saanut kuitenkin olla vieläkin reippaampi - niin iloisia pukkeja tamma vielä lähtiessänikin viskeli.

estevalmennus, valmentajana yaren.
Toden totta, seuraavan aamun valmennuksessa Minni totisesti osoitti sen, miten erilainen oli ratsastaja selässään! Tammasta ei ollut enää hiventäkään jäljellä siitä rauhallisesta hevosesta, vaan nyt se tuntui kuumenevan jo pelkästään siitä ajatuksesta, että sillä oltiin lähdössä ratsastamaan. Ja vielä enemmän siitä, kun se näki edessään olevat esteet. Fridalla oli kova työ saada tummanruunikko aisoihin ja tuskastunut ilme kertoikin siitä, että voisi vierähtää jokunen tovi ennen kuin uskaltaisimme suunnata esteiden pariin. Paikoitellen nainen sai Minnistä ihan hallittujakin verryttelypätkiä irti, mutta vähänkin jos suunta oli jollekin esteelle päin, alkoi steppailu muuttua sietämättömäksi. Hoin kovaan ääneen Fridalle sitä, että hänen tulisi pitää koko ajan tuntuma hevosen suuhun, eikä antaa sen rynniä suin päin esteelle. Jos niin olisi uhkana käydä, pitäisi Minni kääntää hyvissä ajoin pienelle ympyrälle ja yrittää hetken päästä uudestaan. Välillä tämä kikka toimi, välillä lopputuloksena oli se, että ratsukko painatti esteelle niin kovaa vauhtia ja niin suurella hypyllä, että Frida oli vähällä horjahtaa selästä alas, koska hyppy ei totisesti kohdannut ihan esteen korkeutta... Naisella oli ihan oikeasti varsinainen työ saada hevostaan edes jollakin tavoin esteratsun oloiseksi, mutta mitä pidemmälle pääsimme työskentelyssämme, sitä paremmalta meno alkoi myös näyttämään. Vaikka Minni ei missään vaiheessa täysin vaahtoamistaan lopettanutkaan, alkoi se kuitenkin selkeästi vähän edes miettimään, mikä oli järkevää ja mikä ei. Ja tulihan sieltä pari ihan järkevääkin suoritusta melkein kokonaisen radan verran! Fridalla olisi vielä suuri työ saada Minnistä ylimääräinen höseltäminen pois, mutta kun hän lopulta sen pisteen saavuttaisi ainakin lähelle, on tamma aivan varmasti ehta kisaratsu henkeen ja vereen.

Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana yaren.
Illan alkaessa lähestymään, päätimme Fridan kanssa yhteistuumin jättää valmentautumiset tältä päivältä ja alkaa keskittymään hevosten sisälle ottamiseen. Minä sain tehtäväkseni hakea Minnin sisälle samalla, kun Frida ottaisi samasta tarhasta pari muuta tammaa. Kyllähän se melkoisesti aina pienen ihmisen hämmentää, kun tällainen puolitoista metriä korkea naisihminen lähtee hakemaan Minnin kokoista hevosta sisälle. Niin, eihän se tosiaankaan ollut edes mistään valtavimman kokoisesta päästä, mutta oman tallin ollessa huomattavasti pienemmän kokoisia suomenhevosia täynnä, oli eroa kuin yöllä ja päivällä. Onneksi tuli kuitenkin todettua, että Minni oli oikein lupsakka ja yhteistyöhaluinen tamma. Se oli jo portilla odottamassa tuloamme ja kulki vierellänikin rauhallisesti askeltaen. Frida kuitenkin mainitsi tämän tummanruunikon olevan aika eri maata, kun joku kapusi sen selkään. Siinä vaiheessa ei paljon muistettu pienempää vaihdetta, vaan hypättiin kerralla sellaisiin kierroslukemiin, jotka eivät ihan heikkohermoisempaa miellyttäneet. Sain olla siis melkoisen hyvilläni, ettei kukaan käskyttänyt minua tältä seisomalta tämän kaunokaisen kyytiin. Vaikka olinkin tottunut tulta ja tappuraa oleviin nelijalkaisiin, saattaisi olla aika orpo moisen jättiläisen selässä... "Harjaa vain, jos haluat. Minä lähden hakemaan vielä viimeisiä hevosia tarhasta tallityöntekijäni kanssa", Frida huikkasi ovenraosta ja minä käännyin takaisin Minnin puoleen. Olin aika ihastunut tamman kauniiseen väritykseen, varsinkin sen suloisiin merkkeihin. Ja kun luonnekin tuntui näin maankamaralta katsottuna varsin siedettävältä, ei minulla ollut mitään syytä jättää pientä hellimishetkeä väliinkään. Etsin harjapakin kätösiini ja aloitin pienen harjausoperaation, vaikka tosiasiahan oli, ettei ainakaan mitään likaa ollut harjattavana, olihan tamma ollut ulkoilemassa loimi päällä. Sen silkkinen ja lyhyt karvapeite tuntui mukavalta kämmentä vasten, eikä hevonen arastellut harjaakaan, vaikka kävin kutiavammatkin paikat läpi. Siinä se vain tyytyväisenä rouskutteli iltaheiniään ja välillä kääntyi katsomaan minua kysyvästi. Tarkistettuani vielä jalat läpi, päätin jättää Minnin viimein yöteloille.

valmennus, valmentajana

Kilpailukalenteri

sijoituksia ERJ 69kpl
07.05.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 1/40
05.05.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/30
11.05.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/30
13.05.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 4/30
14.05.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/30
16.05.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/30
19.05.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/30
20.05.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 4/30
21.05.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 1/30
05.05.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 5/30
09.05.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/30
14.05.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/30
06.05.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/30
09.05.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 4/30
11.05.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 5/30
07.05.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/30
11.05.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 4/30
12.05.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/30
13.05.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 5/30
09.05.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/30
10.05.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 5/30
11.05.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/30
12.05.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 5/30
13.05.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/30
14.05.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 1/30
05.05.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/30
09.05.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 1/30
12.05.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 1/30
12.05.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 5/30
13.05.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 1/30
05.05.2013 - kutsu - ERJ - 140cm - 1/104
08.05.2013 - kutsu - ERJ - 140cm - 3/104
25.05.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/30
03.06.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 5/30
05.06.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 4/30
05.06.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 5/30
06.06.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/30
06.06.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/30
08.06.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 5/30
11.06.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/30
25.05.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/30
26.05.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 4/30
29.05.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 1/30
01.06.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 5/30
01.06.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 4/30
02.06.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 4/30
03.06.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/30
07.06.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 5/30
08.06.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 1/30
30.06.2013 - kutsu - ERJ CUP - 150cm - 18/190
27.05.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/30
28.05.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 5/30
29.05.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/30
08.06.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/30
08.06.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 4/30
10.06.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/30
12.06.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/30
24.05.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 1/30
26.05.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/30
27.05.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 5/30
27.05.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 4/30
25.08.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/30
26.08.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/30
27.08.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 4/30
15.08.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 5/30
30.11.2014 - kutsu - ERJ CUP - 140cm - 8/155
28.02.2015 - kutsu - ERJ CUP - 150cm - 6/215
31.05.2015 - kutsu - ERJ CUP - 140cm - 5/182
31.07.2015 - kutsu - ERJ CUP - 150cm - 21/224

ETUSIVU | HEVOSET | ESITTELY | TOIMINTA
Webdesign © Pirdila     Faconde on virtuaalitalli!