Romasanta, kuollut 13.09.2015

           
© HW Farm
Kyseessä on virtuaalihevonen!

Virallinen nimi: Romasanta, "Masa" Syntynyt: 11.01.2011 (22v.) 3v 11.05.2011
Rek.nro: VH12-031-0195 Rotu & sukupuoli: Suomalainenpuoliverinen & Ori
Säkäkorkeus: 163cm Väritys: Tummanruunikko
Maahantuoja: Shylttis Omistaja: Frida, Faconde
Painotuslaji: Kouluratsastus Koulutustaso: ko:VaA, re:100cm

Meriitit

Palkittu lokakuun KRJ tilaisuudessa KRJ-II palkinnolla pistein 24(7+9+8)-42-14-5,5-6,5=92p.
Palkittu kesäkuun KTK tilaisuudessa KTK-II palkinnolla pistein 19+18+18+18=73p.
Palkittu heinäkuun YLA tilaisuudessa YLA2 palkinnolla pistein 27(20+7)-25(13+12)-17-15-3=87p.

Luonnekuvaus

Etsitään kirjeenvaihtotoveria. Olen rauhallinen oripoika, joka kaipaa kuitenkin elämäänsä jotakin säpinää. Omistajani ovat ihan kivoja, eikä meillä ole ongelmia nimeksikään. Tämmöinen tasainen puurtaminen käy välillä hieman tylsäksi, joten oletko sinä vastaus tähän ongelmaan?

Päiväni alkaa yleensä sillä että hoitajani sytyttää valot talliin ja jää katselemaan ympärilleen. Jostain syystä ihmiset ovat kauhean hitaita näin aamutuimaan ja ruokien jaossa kestää aivan liian kauan. Tämän takia laitankin yleensä niihin vauhtia kolistelemalla karsinassa. Kun ruuat on syöty niin sitten ei ole kiire minnekään. Tarhaan käppäilen nätisti ja jaksan vieläkin ihmetellä, miksi minua ei voida vain päästää irti. Olenhan jo aikuinen hevonen ja osaisin kävellä tarhaan myös yksin. Aamupäivä menee tarhassa laiskottelemassa ja tykkään erityisesti makoilla lämpiminä päivinä aurinkoa ottaen. Minut voikin tavata pihalla ehkä useammin makaamasta kuin seisomasta neljällä jalalla. Kun ratsastuksen aika tulee, on aika hieman verrytellä lihaksia. Kirmailen tarhan reunustaa innoissani pöristen. Kun naru taas isketään riimuuni kiinni, niin säpinä loppuu. Harjatessa kuuluu nauttia ja seistä paikoillaan. Satulankin annan laittaa nätisti, suitset ovat välillä hieman inhottavat, mutta kyllä ne kestää. Miksi tehdä elämästä niin hankalaa, jos helpommallakin pääsee? Varsinkin näin vanhempana sen tajuaa, koska kerta toisensa jälkeen ne varusteet laitetaan päälle, eikös?

Tämän jälkeen talutan hoitajani kentälle, välillä sitä saa raahata mukanaan, sillä itselläni olisi suuri työmotivaatio heti alusta. Useimmiten tykkään lämmitellä reippaassa temmossa, vaadin kunnon avut, jotta viesti menisi perille. En aina jaksa oikein kuunnella ratsastajaani, erityisesti inhottavaa on jos joku nyppii ohjasta jatkuvasti. Mikäli ratsastaja taas ratsastaa enemmän jalalla eteen ja antaa ohjasvapauden, niin hakeudun helpommin työskentelemään oikein. Lisäksi kokoan itseni kunhan isot lihakseni lämpeävät. Kuka nyt jaksaisi heti alusta kulkea paketissa turpa maata kohden. Olen liikkeiltäni erittäin elastinen ja joustava, tykkään kun muut pääsevät ihailemaan upeaa persoonaani ja liikehtimistäni. Lisätyt askellajit ovat mukavia, ja ratsastaja voikin istua huoletta, kunhan vain myötää tarpeeksi istunnallaan. Laukassa saatan aluksi hieman innostua, ja keskittymiseni herpaantua. Tasaisella kädellä ja pohkeilla minut saa kuitenkin keskittymään ja alistumaan kohtalooni. Tasaisen koulupuurtamisen jälkeen on mukava rentoutua esteiden parissa.

Puomeista alkaen olen erittäin tarkka jaloistani. Varsinkin maapuomeilla en kolauta koskaan, kuka nyt tykkäisi kun kova puukappale osuu jalkoihin jos ylikin osaa hypätä. Kun siirrytään korkeampiin esteisiin luotan ratsastajaani todella paljon. Menen miten päin vain ja miten tahansa jos ratsastaja käskee. Tämä aiheuttaa monissa ratsastajissa sen tunteen että selässäni voi vain matkustaa, joka on kyllä todellinen harhaluulo. Tässä vaiheessa kun minut jätetään yksin, ei mitään ohjeita mihin mennä ja mitä tehdä. Siinä vaiheessa yleensä teen stopin ja pysähdyn vaikka keskelle estettä. Täytyy sitä ratsastajan itsekin vaivautua jotakin tekemään kun lentää selässäni esteiden yli. Korkeuden kanssa minulla ei ole ongelmia, eikä puomit koskaan tipu. Kuten aikaisemmin sanoin, hyppään mielummin liian korkealta, kuin liian matalalta.

Yleensä päätämme treenit pieneen maastokävelyyn. Voi kuinka hauskaa on kävellä metsäpolulla tai pellolla. Siellä on kaikkia uusia asioita johon tutustua. Rakastan katsella ympärilleni ja minkäännäköinen kunnon työskentely ei minulta kyllä suju maastossa. Välillä pidätteet ovat kohdallani turhia, vauhdin huuma kun nousee nuppiin. Vähän niinkuin ihmisillä se myrkyllinen juoma, joka humalluttaa. Valitettavasti laskuhumala onkin sitten hieman vahvempi, kun seuraavalla kerralla suuhun isketään kovempaa kuolainta tai ratsastajaa, joka ei päästäkään minua menemään kovaa. Tämä on kuitenkin ainut paheeni, joten se yleensä annetaan anteeksi.

Kilpaluissa kohtelias ja helppo minäni saattaa kokemattomilla ratsastajilla kadota. Siellä on paljon uusia kavereita johon tutustua, joten ei sitä jaksa nyt niin vakavasti keskittyä. Lisäksi uudet paikat ovat jännittäviä ja niitä on kiinnostava katsella, jos vaikka muuttaisin juuri sinne talliin seuraavaksi. Kuitenkin kun hieman ilkeämpi täti tai setä isketään selkään, saa se minut rauhoittumaan ja keskittymään rataankin. Palkinnoksi hyvästä radasta saan yleensä salmiakkia tai porkkanoita, olenhan sentään useimmiten kiltti hevonen. Traileri on mukava paikka, siellä saa heinää ja läheisyyttä kaverin kanssa, tämän takia menenkin mielelläni kyytiin.

Ilta päättyy siihen kun olen jo melkein horroksessa, raskas päiväohjelmani vie voimat kokonaan useimmiten. Valot sammuu, keskustelen vielä hetken naapurikarsinan orin kanssa ja vaihdamme päivän kuulumiset.

Sukutaulu & jälkeläiset

i. Cottonwill's Samevm
koGP, re90cm, sk.167cm, m
ii. Dreest Boysblackevm
koVaA, re100cm, sk.164cm, trn
iii. Bouwier's Houdin evm
koGP, re80cm, sk.166cm, mrn
iie. Hardis Mayaevm
koVaA, re100cm, sk.162cm, vrn
ie. Tin Tamanthevm
koVaB, re130cm, sk.169cm, km
iei.Leisher IV evm
koVaA, re110cm, sk.167cm, rn
iee. Carméliaevm
koGP, re70cm, sk.167cm, m
e. Bouws Èishlerevm
koIntII, re100cm, sk.170cm, rt
ei. Commodorevm
koVaA, re100cm, sk.168cm, trn
eii. Courdog's Hawk evm
koIntII, re90cm, sk.172cm, m
eie. Tamramevm
koVaA, re100cm, sk.163cm, trt
ee. Wiskahia Èlwetevm
koVaA, re130cm, sk.166cm, trn
eei. Hengisterevm
koIntII, re110cm, sk.165cm, rn
eee. Loumathor's Eawynevm
koVaA, re120cm, sk.164cm, prn

Cottonwill's Sam on holstein ori Saksanmaalla. Ori on koulupainotteinen liikeihme, joka periyttää jälkeläisilleen erittäin hyvää ravia ja vahvaa takapään moottoria. Rakenteeltaan ori on hieman normaalia raskaampi, mutta silti kompakti kokonaisuus. Kantakirjaan ori on hyväksytty toisella palkinnolla. Nuorempana ori kilpaili menestyneesti GP-tasolla, saavuttaen lukuisia sijoituksia ja voittoja luottoratsastajansa kanssa. Nykyään ori kilpailee harvakseltaan, mutta menestyneesti siitosuransa ohessa. Se asuu edelleen kasvattajansa tallissa.
Dreest Boysblack on Hollannista kotoisin oleva Holstein ori. Se kuitenkin myytiin kaksi vuotiaana huutokaupassa, suurimmalla hintalapulla ikäluokastaan Saksaan. Ikäluokkakilpaluissa pärjännyt ori siirtyi siitokseen jo aikaisin ja jätti kilpaurat taaksensa. Aikanaan ori pärjäsi hyvin Vaativalla tasolla, pidemmälle sitä jostain syystä ei kuitenkaan koulutettu. Kantakirjassa ori on ensimmäisellä palkinnolla, erityisesti oria kiiteltiin hyvistä liikkeistä ja erinomaisesta käytöksestään. Jälkeläisiä orilla on ympäri Eurooppaa.
Tin Tamanth on Holsteintamma, joka on syntynyt ja kasvanut Saksassa. Nykyisin jo edesmennyt tamma teki kattavan uran siitoksessa. Sen jälkeläiset ovat menestyneet pääasiassa estekilpailuissa, mutta myös koulukilpailuihin niitä on myyty. Tamma itsessään ei ole pahemmin kilpaillut, lähinnä toiminut siitostammana. Esteillä lahjakas tamma sai nuorempana kunniamaininnan nuorten hevosten katselmuksessa. Rakenteeltaan tamma on kevyt ja erittäin hyvillä jalka-asennoilla varustettu.

Bouws Èishler on suomalainen puoliverinen, joka kilpailee edelleen Int II - tasolla. Tamma teki jalkavamman takia välissä yhden varsan, josta menestystä voimme tältä sivulta ihailla. Tamma on erittäin kaunis, suklaanvärinen rautias, sukkajalka. Rakenteeltaan tamma on sporttinen, hieman silakkamallinen tamma, joka on hyväksytty kantakirjaan toisella palkinnolla. Kilpailu-uralla tamma on pärjännyt kaudesta toiseen ja siitä odotetaan vieläkin erittäin suurta menestyjää, erityisesti siitospuolelle kun sen aika on.
Commodor on niin ikään puoliverinen, tämä ori on kuitenkin tuotu Ruotsin puolelta. Ori on valitettavasti jo siirtynyt taivaslaitumille, mutta sen vaikutus puoliverijalostuksessa elää edelleen. Se on aikansa käytetyimpiä oreja, hyvän rakenteensa ja kiltin luonteensa ansiosta. Ori on kantakirjattu ensimmäisellä palkinnolla Ruotsissa ja Suomessa. Lisäksi sen kilpaura kattaa noin 20 kansainvälisistä kilpaluista, joista yli 10 startissa saavutettu sijoitus tai voitto. Liikkeiltään ori oli hieman vaatimaton, mutta tasainen tempo ja elastisuus korvaa tämän puutteen.
Wiskahia Èlwet on rodultaan suomalainen puoliverinen, se on este, sekä koulupuolella debytoinut tamma. Sijoituksia molemmista lajeista kansallisesta tasosta saakka, esteitä tamma on ylittänyt 130cm, sekä koulua mennyt vaativalla tasolla saakka. Nykyisin tamma viettää eläkepäiviänsä varsojensa kanssa nauttien. Rakenteeltaan tamma on hieman pitkärunkoinen, mutta silti erittäin sopusuhtainen pakkaus, näyttelyissä sitä ei kuitenkaan ole palkittu ja kantakirjauksessakin vain kolmannella palkinnolla.

Syntynyt Varsan tiedot Emä Omistaja
11.08.2011 o. Stess Santorini Stess Company om. Scandinavian Warmbloods
13.07.2012 o.Rolmer F Stock's Juliana om. Anne
01.09.2012 o. WIE Cremig Kreatur Ein Katzensprung om. funfunHey
10.01.2013 t. Iarian Addcat Abbicalie om. Iarian
01.03.2014 o. Kaartin Bouwmeester Lady Macduff om. Crayon
14.02.2014 t. Julisha F Stock's Juliana om. Tierra
25.04.2014 t. Santa Colonna MET Catnip om. Pierre
01.10.2013 o. Robust Scam BER Sacred Lupinia om. Indra
01.01.2013 o. Doom Remrock Rwanda II om. Frida
08.03.2014 o. Crayon Romanesque C's Not Bea om. Kerppa
02.02.2015 o. Kendrick F Chanel Z om. Miltsu
03.06.2015 t. Lycantrophe Wolf Swanhild Taya om. Hamzi
. om.

Päiväkirja & valmennukset

Kouluvalmennus, valmentajana ?
Aloitetaan kevyesti veryttelemällä. Käydään jokainen askellaji molempiin suuntiin ja tehdään paljon asetuksia, myös suoralla. Keskitytään tänään kokoamiseen ja askelten pidentämiseen. Pyritään saamaan takapää kunnolla alle ja ryhdikäs olemus hevoselle. Aloitetaan yksinkertaisella harjoituksella, jossa ravataan pitkät sivut oikein reipasta ravia pidentäen askelta. Lyhyillä sivuilla puolestaan pyritään saamaan mahdollisimman lyhyt ja korkea askellus. Pyritään pitämään tempo reippaana ja rytmi tasaisena. Ori työskentelee auliisti ja vastaa nopeasti ratsastajan apuihin. Mahdollisimman pienet ja huomaamattomat avut käyttöön, kun ori vastaa niin herkästi. Pieni napautus raipalla pohkeen taakse, jotta takaosa on paremmin mukana. Vaihdetaan välillä suuntaa täyskaarron kautta. Jatketaan samallalailla. Orista näkee selkeästi, että sillä on vahva luottamus side ratsastajaansa ja se luottaa häneen täysin. Hyvää työskentelyä yhteisymmärryksessä. Vaihdetaan laukkaan ja thedään samankaltaista harjoitusta, mutta lisätään päätyyn vielä 10m voltti. Pitkät sivut reippaassa lisätyssä laukassa ja lyhyet sivut, sekä voltti kootussa laukassa. Ori hieman villiintyi reippaassa laukassa ja ei tahtonut kootussa laukassa heti työstää takaosaansa kunnolla. Pari volttia päätyyn ja napautuksia pohkeen taakse puolipidätteiden avustuksella, jotta vauhti ei kiihdy, ainostaan ryhti kohenee. Ratsusta oli slekeästi mukavaa hieman päästellä, mutta se nöyrtyi helposti myös koottuun laukkaan. Suu pielet vaahdoten siirrytään loppuveryttelyyn.

Kouluvalmennus, valmentaja Nadja D.
Romasanta toimii taktisen hyvin, se oli heti itsevarman näköinen kentälle saapuessaan ja päätinkin, että ryhdytään heti töihin. Alkuveryttelyissä mentiin kiemurauria, kaarevia uria sekä temmonvaihdoksia. Orilla on upeat liikkeet ja hyvä rytmitaju, se työskenteli alusta asti todella kevyesti ja halukkaasti. Laukkatyösnketelynä haettiin laukalle potkua ja lämmettyään ori löysikin oikein hienosti rullaavan, suuren ja pyöreän laukan. Annoin teille tehtäväksi koota ja pidentää laukkaa vuoron perään lyhyt-pitkä-lyhyt-pitkä. Loppuverkoissa mentiin vielä vähän käynti- ja raviväistöjä sekä asetuksia.

Kouluvalmennus, valmentaja Veeka
Katselin ehkä hieman huvittuneena rautiaan orin menoa kentällä. Ori lähestulkoon juoksi Pendolinon lailla ravissa, kun melkein avuton ratsastaja yritti pidätellä hevostaan. Puutuin sitten hetken katseltua asiaan. ”Hevosesi ei varmasti hiljennä tahtiaan, jos sinä sen annat mennä noin lujaa. Sinähän kevennät sitä tahtia, mitä ori haluaa mennä ja kannustaa sitä jatkamaan ja nuo sinun pidätteesi ei varmasti auta.” Selitin ratsastajalle. ”Kokeillaanpa vaikka niin, että jätät ne ohjat nyt oman onnensa nojaan ja annat hevosen nyt ravata kierros tuota vauhtiaan. Sitten alat hidastamaan kevennystä haluamaksesi ja jos ei vielä auta, tee pieniä puolipidätyksiä.” Nyt Masaksi kutsuttu ori alkoi hieman hidastaa askellustaan, mutta vieläkin mentiin liian ”holtittomasti”. ”Kokeile tehdä pieniä voltteja ja kevennä mahdottoman hitaasti, vaikka se tuntuukin tyhmältä. Hevonen ei siedä sitä ja alkaa hidastamaan askellusta kevennykseesi sopivaksi. Ja heti kun hevonen hieman hidastaa, palkitse se!” Vihdoin Masa alkoi tyytyä hitaampaan askellukseen ja ratsastaja sai palkita orin siirtämällä sen vapaaseen käyntiin. Nyt Masa oli valmis työskentelemään kunnolla. ”Okei. Aloitamme nyt tämän varsinaisen työskentelyn vastalaukkatehtävillä ja sitä varmaan koko lopputunti hiotaan. Olen laittanut toiselle pitkälle sivulle tötsän, hieman uran sisäpuolelle. Tehtäväsi on nostaa oikea laukka päädystä ja ohittaa tötsä oikealta. Tässä vaiheessa hevosen on vielä helppo säilyttää oikea laukka, mutta kun tötsää siirretään kauemmaksi, hevonen saattaa vaihtaa laukan vastalaukaksi. Eli vaihtaisitko kierroksen oikeaan ja aloitetaan? Ja muista tulla loivalla uralla, jotta hevonen pysyy suorana!” Ratsastaja otti ohjat tuntumalle ja ravasi perusistunnassa päätyyn, jossa teki siistin laukannoston. Masa oli tietenkin innoissaan päästessään vihdoin laukkaamaan ja meni liian reippaasti, eikä kääntynyt tehtävälle. Käskin heitä kokeilemaan uudelleen ja jos ori nyt lähtisi, pitäisi ratsastajan kääntää ori vaikka väkisin ympyrälle. Näin ei kuitenkaan tarvinnut tehdä, sillä Masa kuunteli ratsastajaansa tällä kertaa tarkasti. Siirsin tötsää lähemmäs kentän keskustaa ja pyysin tulemaan uudestaan. Masan mielestä viimeistään tötsän kohdalla piti vaihtaa laukka, jotenka jouduimme juuttumaan hiomaan takaisin uralle tulemista. Monen, melkein patistuksen jälkeen ori alkoi ymmärtää, mitä häneltä pyydettiin. Pyysin heitä tekemään vielä toiseen kierrokseen muutaman vastalaukan. Halusin vielä tietää, oliko ori ymmärtänyt tehtävän varmasti ja pyysin ratsastajaa laittamaan ohjat solmulle ja pitämään vain kiinni ohjiin tulevasta lenkistä. Käskin ratsukkoa tulemaan etsin reitti käynnissä, sitten ravissa ja lopulta laukassa. Ratsastaja oli siis hyvin saanut pohkeet perille asti. Annoin ratsukon vielä verrytellä itsenäisesti lopussa. Masa oli huomattavasti rennompi lopussa ja pärski ravatessaan pitkin ohjin, turpa maassa. Ratsastaja sai orin siirtymään myös todella hienosti ja helposti, vain istumalla alas ja nojaamalla hieman taakse.

Kouluvalmennus, valmentajana Frango
Tällä kertaa aurinko paistoi ja oli aika lämmin päivä. Ajattelin että voisimme olla kentällä, nyt kun parin sadepäivän jälkeen on tälläistä ilmaa. Tuolta saapuu Masa ja ratsastaja iloisena. Masa näyttää olevan jo aivan innoissaan, koska se ratsastaja tulee puuskahdellen ja nykien ohjista pysäyttääksen hevosen. Saatte heti aloittaa käynnillä kenttää ympäri. Masa hyppelehti innoissaan eteenpäin, mutta jokaisessa kulmassa se tuli sisään päin, eikä millään halunnut mennä kulmaan kunnolla. Siksipä laiton jokaiseen kulmaan töttöröt ja Masan oli mentävä niiden ulkopuolelta. Ensin se ihmetteli että mitä ne oli eikä halunnut mennä lähemmäksi. Muutaman koetuksen jälkeen se meni jo lähemmäksi mutta hypähti sivuun niin että ratsastaja meinasi tippua. Kerroin ratsastajalle että antaisi puolipidätteitä jo kaukaa ennen kuin kulma on tulossa. Ottaa ulkoohjan hieman lyhyemmäksi kuin sisä ohjan ja painaa sisäpohkeen kylkeen rauhallisesti. Niin Masa ymmärsi käskyt ja kiersi töttörön ulkokautta. Ratsastitte kulmat nyt hyvin. Aloitimme ravaamaan pitkin uraa. Teitte jokaisessa päädyssä kulmaympyrän ja kolmannen kulmaympyrän jälkeen vaihdoitte suuntaa. Sama toistui tässäkin suunnassa. Masa oli sitä mieltä että hänhän ei kasaan mene, mutta onnistuihan sekin pian. Aloitimme sulkutaivutuksilla, nekin meni ihan hyvin Masa ei vaan oikein keskittynyt. Aina se muka näki muumeja tallinpihassa tai muuta vastaava. Teimme laukka-käynti ja käynti-laukka vaihdoksia ja se meni hyvin. Muutama raviaskel tuli aina välissä mutta kyllä se siitä!

Kouluvalmennus, valmentajana Jenniina
Masa oli heti kiiruhtamassa melkein altasi lämmittelyissä. Orille sai kunnolla antaa ohjeita heti alussa, että ne olisivat menneet perille. Lämmittelyissä teitte ensin pohkeenväistöjä käynnissä ja ravissa. Sen jälkeen laukkasitte kenttää ympäri sekä ravasitte. Masa oli siltikin hieman rauhaton, kun aloititte työskentelyn. Laukanvaihdoissa Masa hieman hätiköi, joten niitä piti tehdä useampaan otteeseen. Puolipiruetissa ei ollut ongelmaa, joten se meni hyvin.

Kouluvalmennus, valmentajana Anniina
Masa asteli ratsastaja selässä kentälle vilpoisena, mutta kirkkaana kesäaamuna. Ori vaikutti hyvin yhteistyöhaluiselta heti alkulämmittelyssä ja ravasi reippaasti eteenpäin. Valmennuksen ohjelmaan kuului tänään pääasiassa laukanvaihdot, joiden lisäksi harjoittelisimme hieman lisäyksiä. Ensimmäinen harjoitus oli ratsastaa pääty-ympyrät molempiin kentän päätyihin, joiden jälkeen ratsastaa lisättyä ravia pitkillä sivuilla. Ravin tahti meni ajoittain hieman sekaisin ympyröillä ja Masa lämpeni hieman hitaasti lisäyksiin. Kehotin ratsastajaa pyytämään oria reippaasti eteenpäin pohkeilla ja ratsastamaan rennolla kädellä. Muistutin myös lantion joustavuuden tärkeydestä lisäyksen aikana. Pian Masa alkoikin tajuta mistä oli kyse, ja harjoitus alkoi sujua sutjakammin. Aloittaessamme laukkaamisen, Masa vaikutti aluksi hieman innostuneelta. Orilta kesti hetki koota itsensä ja keskittyä olennaiseen, mutta pienen alkupyrähdyksen jälkeen se toimi moitteettomasti ja otti takapään hyvin alle myös laukassa. Teimme muutamia väistöjä laukassa pitkän sivun alusta kohti keskihalkaisijaa. Lopuksi vaikeutin tehtävää niin, että keskipisteessä tuli suorittaa laukan vaihto ja vaihdon jälkeen jatkaa väistöä uraa kohti. Tämä sujuikin Masalta varsin helposti ja ori näytti muutenkiin lämmenneen hyvin. Välikäyntien jälkeen jatkoimme vielä valmennusta uralla tehtävien, nopeampien vaihtojen parissa. Muutaman kompuroinnin jälkeen tämäkin sujui oikein mallikaasti. Lopuksi päästin ratsukon loppuverryttelyn pariin, ja kehotin ravaamaan hieman löysemmillä ohjilla, jotta Masa saisi venytettyä kaulaansa.

Kouluvalmennus, valmentajana Marz.
Jo kaukaa näki, että ratsukko oli todella keskittynyt, heti alkulämmittelyssä. Ajattelin, että tänään voisimme harjoitella hieman sulkutaivutuksia. Masa näytti pirtsakalta ja saatoin nähdä Fridan huuulilla pienen hymyn. Mikäs siinä, olihan hevonen varsin näyttävä ja liikkeet puhtaat. Veryttelyn jälkeen kerroin, että ensin tullaan sulkutaivutusta käynnissä, keskihalkaisijalla. Frida tuskin edes antoi merkkejä, tuntui kuin Masa tekisi sen automaattisesti. Frida todella osasi antaa huomaamattomia apuja. Parin käyntikerran jälkeen siirryimme harjoittelemaan ravissa samaa tehtävää. Tällä kertaa valmistelut hieman epäonnistui, eikä Masa ihan tullut niin vapautuneesti kuin käynnissä. Pyysin enemmän puolipidätteitä ja hidastamaan vauhtia. Frida tajusi mistä kiikasti, Masa jatkoi sulavia liikkeitään. Teimme samat harjoitukset mysö toiseen suuntaan. Fridan ulkopohje hieman vuoti, eikä Masa tullut kovin terävästi sivulle. Muutaman harjoituskerran jälkeen pohkeet pysyivät kiinni ja ratsukko oli syytä olla ylpeä työskentelyynsä. Yleisesti ottaen tunti sujui oikein hyvin, pieniä herätteitä Masalle ennen tehtävää niin hyvä tulee!

Kilpailukalenteri

sijoituksia 70kpl
03.07.2011 - kutsu - KRJ - VaA - 3/40
03.07.2011 - kutsu - KRJ - VaA - 4/44
23.07.2011 - kutsu - KRJ - VaA - 4/40
24.07.2011 - kutsu - KRJ - VaA - 4/40
17.07.2011 - kutsu - KRJ - VaA - 3/20
18.07.2011 - kutsu - KRJ - VaA - 3/20
02.08.2011 - kutsu - KRJ - VaA - 3/40
25.07.2011 - kutsu - KRJ - VaA - 3/37
03.08.2011 - kutsu - KRJ - VaA - 7/50
14.08.2011 - kutsu - KRJ - VaA - 2/50
03.09.2011 - kutsu - KRJ - VaA - 4/34
19.08.2011 - kutsu - KRJ - VaA - 3/36
08.09.2011 - kutsu - KRJ - VaA - 5/83
12.10.2011 - kutsu - KRJ - VaA - 7/50
09.10.2011 - kutsu - KRJ - VaA - 5/60
11.10.2011 - kutsu - KRJ - VaA - 1/60
11.10.2011 - kutsu - KRJ - VaA - 5/40
12.10.2011 - kutsu - KRJ - VaA - 1/40
05.11.2011 - kutsu - KRJ - VaA - 5/50
14.11.2011 - kutsu - KRJ - VaA - 1/40
15.11.2011 - kutsu - KRJ - VaA - 2/40
24.11.2011 - kutsu - KRJ - VaA - 1/60
14.11.2011 - kutsu - KRJ - VaA - 2/50
15.11.2011 - kutsu - KRJ - Kür VaA - 1/40
24.11.2011 - kutsu - KRJ - VaA - 4/38
08.01.2012 - kutsu - KRJ - VaA - 1/50
20.01.2012 - kutsu - KRJ - VaA - 1/40
29.01.2012 - kutsu - KRJ - VaA - 4/49
31.01.2012 - kutsu - KRJ - VaA - 4/49
10.02.2012 - kutsu - KRJ - VaA - 3/40
07.02.2012 - kutsu - KRJ - VaA - 3/40
01.02.2012 - kutsu - KRJ - VaA - 4/60
03.02.2012 - kutsu - KRJ - VaA - 3/49
06.02.2012 - kutsu - KRJ - VaA - 4/50
13.02.2012 - kutsu - KRJ - VaA - 6/88
02.03.2012 - kutsu - KRJ - VaA - 2/50
21.02.2012 - kutsu - KRJ - VaA - 6/60
23.02.2012 - kutsu - KRJ - VaA - 5/60
09.03.2012 - kutsu - KRJ - VaA - 3/50
02.04.2012 - kutsu - KRJ - VaB - 4/60
29.03.2012 - kutsu - KRJ - VaB - 6/40
30.03.2012 - kutsu - KRJ - VaB - 4/40
26.03.2012 - kutsu - KRJ - VaA - 3/50
05.04.2012 - kutsu - KRJ - VaA - 2/30
26.03.2012 - kutsu - KRJ CUP - VaB - 14/291
21.04.2012 - kutsu - KRJ - VaB - 5/60
21.04.2012 - kutsu - KRJ - VaB - 3/60
04.04.2012 - kutsu - KRJ - VaA - 6/44
20.04.2012 - kutsu - KRJ - VaB - 5/60
08.04.2012 - kutsu - KRJ - VaB - 5/70
30.04.2012 - kutsu - KRJ - VaB - 6/60
16.04.2012 - kutsu - KRJ - VaA - 2/60
22.04.2012 - kutsu - KRJ - VaA - 1/46
21.04.2012 - kutsu - KRJ - VaA - 3/50
10.05.2012 - kutsu - KRJ - VaB - 4/60
11.05.2012 - kutsu - KRJ - VaB - 6/60
12.05.2012 - kutsu - KRJ - VaB - 5/60
25.04.2012 - kutsu - KRJ - VaB - 7/50
19.05.2012 - kutsu - KRJ - VaB - 6/60
19.05.2012 - kutsu - KRJ - VaB - 2/60
09.05.2012 - kutsu - KRJ - VaB - 5/40
13.05.2012 - kutsu - KRJ - VaB - 1/40
14.05.2012 - kutsu - KRJ - VaB - 6/40
19.05.2012 - kutsu - KRJ - VaB - 4/30
20.05.2012 - kutsu - KRJ - VaB - 1/30
13.05.2012 - kutsu - KRJ - VaB - 4/30
07.05.2012 - kutsu - KRJ - VaA - 5/30
10.05.2012 - kutsu - KRJ - VaA - 2/30
20.07.2012 - kutsu - KRJ CUP - VaB - 21/246
28.02.2014 - kutsu - KRJ CUP - VaB - 19/404
06.08.2015 - kutsu - NJ - fwb orit - 5/12, irtoSERT
27.10.2012 - kutsu - NJ - aikuiset hevosorit - 1/12 LKV1, irtoSERT --> MVA-SERT, JS
27.03.2013 - kutsu - NJ - fwb orit - 1/12 LKV1, irtoSERT --> MVA-SERT, JS

ETUSIVU | HEVOSET | ESITTELY | TOIMINTA
Webdesign © Pirdila     Faconde on virtuaalitalli!