Lémurie PB, kuollut 01.08.2018

       
© Tomasz Siergeij
Kyseessä on virtuaalihevonen!

Virallinen nimi: Lémurie PB, "Lori" Syntynyt: 10.12.2013 (20v.) 4v 10.04.2014
Rek.nro: VH14-021-0403 Rotu & sukupuoli: Trakehner & Tamma
Säkäkorkeus: 171cm Väritys: Ruunikko
Kasvattaja: Skurvash Omistaja: Frida, VRL-05826, Faconde
Painotuslaji: Kouluratsastus Koulutustaso: ko:GP, re:100cm

Meriitit

Palkittu lokakuun KRJ tilaisuudessa KRJ-I palkinnolla pistein 7,5+46+22+20+10=105,5p.
Palkittu heinäkuun YLA tilaisuudessa YLA2 palkinnolla pistein 19(14+5)-33(21+12)-17-16-5=90p.

Luonnekuvaus

Lémurie PB eli Lori, on taitava kouluratsu Skurvashista. Tamma on lempeä ja kiltti ja se rakastaa halia käsittelijäänsä joka käänteessä. Tottakai hevosesta löytyy se tammamainen itsepäinen kiukkupuoli, mutta pääsääntöisesti Lorin kanssa on mukava työskennellä. Tylsiä päiviä silti ei tämän höpsön tamman kanssa tule.

Hoidettaessa Lori on oikea häslä ja se kannattaa sitoa kiinni. Tamma yrittää napata harjan jopa hoitajan kädestä ja piilotteleekin niitä usein karsinan alusien sekaan. Välillä hevonen saattaa nostella jalkojaan, mutta ei yritä potkia tai mitään muutakaan tyhmää. Lori on helppo hoitaa ja se antaa tehdä oikeastaan mitä vain, kunhan ei kosketa korviin. Korvien koskettelua tamma vihaa ja siitä saattaakin tulla palautetta hampaiden muodossa. Varustamisessa ei Lorin kanssa ole muuta ongelmaa kuin pullistelu satulavyötä laitettaessa, mutta pullistelu loppuu pieneen näpäytykseen kyljelle. Pelkkä kosketuskin yleensä riittää tätä nykyä. Talutettaessa tamma on hieman laiskahko ja sitä pitää aktivoida, jotta se jaksaa raahautua taluttajan perässä. Talliin päin Lori kuitenkin menee kylmällä ilmalla yleensä taluttajaa vauhdikkaammin ja ilman kyseistä kaksijalkaista, jos sen kanssa ei ole varovainen.

Ratsastettaessa Lori on hitaasti lämpiävä, mutta mukava. Tammalla on erittäin miellyttävät askellajit ja se etenee kuuliaisesti. Osaavan ratsastajan kanssa hevosesta kuoriutuu taitava kouluratsu, jonka kanssa on mukavaa ja mielekästä tehdä töitä. Tamma on Grand Prix-tasoinen, joten taitoa ja tekemisenhalua löytyy. Kunhan harjoitukset ovat tarpeeksi monipuolisia ja mielekkäitä, Lori jaksaa tehdä töitä vaikka kuinka ja kauan. Jos tiettyä asiaa toistetaan liian kauan, menee tamman keskittyminen aivan muihin asioihin, kuten siihen, että kaikki varusteet ovat muka huonosti ja kentän kulmalla istuu mörkö. Esteillä Lori kuumuaa osaamattoman ratsastajan kanssa, mutta taitavan ratsastajan käsissä se toimii kuin unelma. Kuitenkaan kapasiteettia ei esteiden puolelle löydy ja tamma onkin parhaimmillaan siis kouluratsastuksen parissa.
C: Dimma

Sukutaulu & jälkeläiset

i. Tabasco Noir
koGP, re100cm, sk.170cm, prt
KRJ-II, KTK-II, YLA2
ii. Heartbeatevm
ko, recm, sk.cm,
iii. Lambanievm
ko, recm, sk.cm,
iie. Pantominievm
ko, recm, sk.cm,
ie. Emigraevm
ko, recm, sk.cm,
iei. Merlet Noirevm
ko, recm, sk.cm,
iee. Le Femmeevm
ko, recm, sk.cm,
e. Lovedivided
koGP, re100cm, sk.164cm, m
ei. Dawn of Lossevm
ko, recm, sk.cm,
eii. Atlantis II evm
ko, recm, sk.cm,
eie. Ninevehevm
ko, recm, sk.cm,
ee. Kismetevm
ko, recm, sk.cm,
eei. Ice-Coffinevm
ko, recm, sk.cm,
eee. Muscariaevm
ko, recm, sk.cm,

ii. Heartbeat on tummanruunikko 170cm korkea koulupainotteinen ori, joka on syntynyt ja asunut koko ikänsä Saksassa kasvattajansa luona. Ori on kisannut jo nuoresta lähtien hyvin menestyksekkäästi kouluratsastuksessa ja nykyisin herran koulutustaso kouluratsastuksen tiimoilta on grand prix tasoista. Esteratsastuksessa Hertbeat on täysin toivoton tapaus ja ori hyppääkin maksimissaan 70cm korkuisia esteitä. Luonteeltaan tämä ori on hyvin seurallinen ja samalla myös hyvin luotettava ratsuna. Toisaalta taas Hertbeat on vain yhden ihmisen hevonen, eli muilla kuin sen omistajalla ei ole mitään asiaa tämän herran selkään. Jälkeläisiä tälle orille on tällä hetkellä kertynyt jo viisi kappaletta ja lisää on luultavasti luvassa, kunhan ori jää hyvin ansaitulle kisaeläkkeelle muutaman vuoden päästä. Orilla olisi tarkoitus myös yrittää kantakirjaustilaisuuteen kisaeläkkeelle jäännin jälkeen.
iie. Pantomini on musta 168cm korkea koulupainotteinen tamma, joka on vaihtanut omistajaa hyvin tiuhaan hankalan luonteensa vuoksi. Pantomini ei varsinaisesti ole ilkeä, vaan pikemminkin arka uusia ihmisiä kohtaan ja juuri sen vuoksi kenelläkään ei ole tämän tammavanhuksen oikkuiluja kauaa pää kestänyt. Ikäähän tällä tammalla on jo 21-vuotta ja saapa nähdä missä vaiheessa joku luovuttaa ja päästää tamman vehreämmille laidunmaille laukkaamaan. Varsoja tammalle on siunaantunut ainoastaan yksi kappale, joka sekin olisi monen mielestä pitänyt jättää teettämättä juurikin tuon aran luonteen vuoksi.
iii. Lambani oli ruunikko 169cm korkea koulupainotteinen ori, joka kisasi koko elämänsä painotuslajissaan välillä pärjäten paremmin ja välillä taas vuorostaan huonommin. Koulutustasona kouluratsastuksessa toimi vaativa b ja esteitäkin ori hyppäsi ihan kiitettävän hyvin 90cm tasolla. Ori syntyi Saksassa, josta se myytiin Suomeen erään tunnetun kouluratsastajan kisaratsuksi ja Suomessa herra saikin viettää loppuelämänsä aina 25-vuotiaaksi saakka. Jälkeläisiä ori kerkesi hankkia kokonaiset kymmenen kappaletta ei puolilta Eurooppaa ja niistä kaikki ovat enemmän tai vähemmän hyvin kouluratsastuksessa pärjänneitä.

ie. Emigra on musta 170cm korkea yleispainotteinen trakehner-ori, joka syntyi alunperin Saksassa, mutta myytiin sieltä Isoon-Britanniaan projektihevoseksi ja sieltä taas sitten takaisin Saksaan, kun tamma alkoikin pärjäämään sekä esteillä, että koulussa kohtuullisen hyvin. Tämä tamma on kerännyt kohtuullisen ihailijajoukon sekä este, että koulupuolella ja siksi Emigra onkin hyvin kysytty molempien lajien kisahevosjalostukseen. Jälkeläisiä tammalle on nyt 17-vuoden ikään mennessä kerennyt kertyä viisi kappaletta, joista kaikki ovat pärjänneet hyvin omassa lajissaan. Vain aika näyttää, tuleeko jälkeläisiä vielä lisää ennen kuin tammasta jättää aika.
iei. Merlet Noir oli tummanruunikko 168cm korkea koulupainotteinen ori, joka asui kasvattajansa luona koko lyhyen elämänsä ja kisasi grand prix tasolla hyvin menestyksekkäästi sen verran mitä kerkesi. Ori nimittäin kuoli 8-vuotiaana monen muun kasvattajansa omistaman hevosen lisäksi rajuun hevosinfluenssaepidemiaan, jota ei saatu hallintaan ajoissa. Ori kerkesi saamaan elämänsä aikana kaksi jälkeläistä, jotka ovat molemat omalla tavallaan menestyneitä tapauksia. Kasvattaja oli kumminkin myös kerennyt ottaa tältä ensimäisellä palkinnolla kantakirjatulta orilta muutaman sperma-annoksen talteen, joten voi hyvin olla että tulevaisuudessa nähdään vielä Merlet Noirin jälkeläisiä, vaikka itse oria ei enää olekaan.
iee. Le Femma oli 170cm korkea trakehner-tamma, joka oli niin sanotusti sukunsa musta lammas. Tamma nimittäin on peräisin suvusta, jossa on pelkkiä musta trakehnereitä koulupainotuksella, mutta silti tästä tammasta tuli jonkun luonnonoikun seurauksena ruunikko ja estepainotteinen. Tamma kisasi kumminkin hyvin menestyksekkäästi estekisoissa jopa kansainvälisellä tasolla 150cm luokkia, mutta silti muutama koulukisakin vaativa b luokissa mahtui mukaan. Ei Le Femma noissa koulukisoissakaan varsinaisesti huonosti pärjännyt, se ei vain tuntunut olevan tamman laji alkuunsakkaan. Tämä kaunis tamma eli hyvän elämän aina 22-vuotiaaksi saakka, kunnes kuoli luonnollisesti vanhuuteen jättäen jälkeensä viisi jälkeläistä.
C: *lumienkuli*

Syntynyt Varsan tiedot Emä Omistaja
10.05.2014 t. Lorelai F Skylarr PB Tuulia T.
07.05.2015 t. Lavigne F Jewilion F Frida
17.05.2015 t.Lakota F Trze Verdi Anne
21.12.2015 o. Limittless F Wister Never Mind Viixi
08.03.2017 o. Comparison HMS Baron v.d. Romilly Amy
28.08.2016 t. Lealani F Rosenhof Reto Nekota
23.03.2017 t. Layanne F Halo Coup HM.
.

Päiväkirja & valmennukset

Kouluvalmennus, valmentajana Veera R.
Tänään valmennus vuorossa oli Frida ja Lori. Päätimme pitää tänään valmennuksen simppelinä, jossa keskitytään perusasioihin - mm. siirtymisiin ja taivutuksiin. Pyysin Fridaa ottamaan jo alkukäynneissä hieman voltteja suuntaan jos toiseen, jotta tamma saadaan taipumaan. Ravissa Lori oli alkuun hieman tahmea, mutta pikkuhiljaa volteilla ja ympyröillä se notkistui ja ratsastajakin tuntui rentoutuvan tamman selässä. Seuraavaksi ratsukko saikin näyttää hieman avo- ja sulkutaivutuksia pitkällä sivulla - toisella sivulla käynnissä ja toisella ravissa. Nämä tuntuivat olevan melko helppoja tehtäviä tammalle. Lopuksi ratsukon tuli tehdä tarkkoja siirtymisiä pysähdys-käynti-ravi-laukka. Ratsastaja sai itse päättää mistä askellajista siirtyisi mihin kunhan huutaisi ennen siirtymistä minulle mitä aikoo tehdä ja annoin ohjeita parhaani mukaan. Lorin herättyä kunnolla, olivat siirtymiset erittäin hyviä.

Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana yaren.
Olin jo olettanut, että hommat olisivat tältä erää Facondessa pulkassa, mutta viikkoa myöhemmin meidän valmennusviikonloppumme jälkeen, Frida soitti pyytäen minua lähtemään kisoihin apukädeksi. Hetken emmittyäni ja vilkaistuani omia odottelevia hevosiani, päätin kuitenkin ottaa pyynnön vastaan ja lähdin melkein siltä seisomalta ajamaan kisapaikalle. Ihan mistään pikkukisoista ei ollutkaan kyse, mitä en toki ollut olettanutkaan Fridan lähtiessä ottamaan niihin osaa GP-tasoisella ratsullaan. Ajoin autoni parkkipaikalle ja lähdin samoilemaan sinne suuntaan, jossa hevostrailerit olivat ja joiden vieressä myös niiden omistajat häärivät hevostensa kanssa. Pian löysinkin facondelaiset ja tervehdimme Fridan kanssa iloisesti, vaikka saatoinkin aistia hyvinkin suurta jännitystä ilmassa. Nainen tyrkkäsi minulle samoin tein Iran käsiini ja pyysi, että huolehtisin sen ratsastuskuntoon. Ira oli oikea rauhallisuuden perikuva, kun harjasin sen pikaisesti kuntoon ja aloin laittamaan varusteita paikalleen. Kimon karvapeite kiilsi kauniisti, eikä siitä ollut löytynyt minkäänlaista likaläikkää, vaikka sellaista olinkin osannut odottaa. Niin tai näin, yhtälailla varusteet oli kiillotettu viimeistä remmiä myöten, joten minun tehtäväkseni jäi suorittaa hyvin helppo rooli. Tosin siinä vaiheessa pieni jännitys astui kuvaan, kun Frida pyysi minua nousemaan Iran selkään ja käymään pienellä kävelylenkillä ennen kuin hän lähtisi sitä varsinaisesti lämmittelemään. Kapusin tamman selkään jännittyneenä, mutta sain jälleen kerran huomata, miten vastaanottavainen se oli tälläkin kertaa. Hevonen ei hermoillut yhtään, vaikka vieras ihminen nousi sen selkään tässä melskeessä ja koko käyntilenkinkin aikana pysyi tyynenä antaen minun määrätä täysin suunnan. Loppuen lopuksi olisin voinut istua siellä selässä vaikka kuinka pitkään, mutta saapuessani takaisin Faconden trailerin luokse, Frida jo viittoili minua nousemaan selästä alas. Vaihto oli pikainen ja pienten tsemppien jälkeen katselinkin jo ratsukon loittonevaa selkää. Lienee olisi aika siirtyä katsomoon yleisön rooliin ja katsoa, kuinka ratsukko pärjäsi kisatilanteessa.

Kilpailukalenteri

sijoituksia KRJ 63kpl
19.02.2014 - kutsu - KRJ - GP - 3/50
17.02.2014 - kutsu - KRJ - GP - 1/50
23.02.2014 - kutsu - KRJ - GP - 2/50
22.02.2014 - kutsu - KRJ - GP - 1/50
24.02.2014 - kutsu - KRJ - GP - 2/50
24.02.2014 - kutsu - KRJ - GP - 4/50
25.02.2014 - kutsu - KRJ - GP - 3/50
18.02.2014 - kutsu - KRJ - GP - 2/50
20.02.2014 - kutsu - KRJ - GP - 2/50
22.02.2014 - kutsu - KRJ - GP - 3/50
28.02.2014 - kutsu - KRJ CUP - IntII - 18/214
20.10.2014 - kutsu - KRJ - GP - 3/60
23.10.2014 - kutsu - KRJ - GP - 2/60
25.10.2014 - kutsu - KRJ - GP - 6/60
04.11.2014 - kutsu - KRJ - GP - 2/30
29.10.2014 - kutsu - KRJ - IntII - 1/30
31.10.2014 - kutsu - KRJ - IntII - 2/30
23.11.2014 - kutsu - KRJ - GP - 1/30
24.11.2014 - kutsu - KRJ - GP - 5/30
12.11.2014 - kutsu - KRJ - IntII - 2/16
13.11.2014 - kutsu - KRJ - IntII - 3/16
15.11.2014 - kutsu - KRJ - IntII - 2/16
16.11.2014 - kutsu - KRJ - IntII - 3/16
28.11.2014 - kutsu - KRJ - GP - 6/91
24.01.2015 - kutsu - KRJ - GP - 3/40
27.01.2015 - kutsu - KRJ - GP - 1/40
05.02.2015 - kutsu - KRJ - GP - 4/30
07.02.2015 - kutsu - KRJ - GP - 2/30
16.01.2015 - kutsu - KRJ - GP - 2/29
17.01.2015 - kutsu - KRJ - IntII - 3/30
29.01.2015 - kutsu - KRJ - IntII - 5/30
27.01.2015 - kutsu - KRJ - GP - 4/30
28.01.2015 - kutsu - KRJ - GP - 4/30
28.02.2015 - kutsu - KRJ - GP - 3/30
09.02.2015 - kutsu - KRJ - GP - 2/40
12.02.2015 - kutsu - KRJ - GP - 3/40
13.02.2015 - kutsu - KRJ - GP - 1/40
17.02.2015 - kutsu - KRJ - GP - 1/40
11.02.2015 - kutsu - KRJ - GP - 1/40
25.02.2015 - kutsu - KRJ - GP - 1/30
13.02.2015 - kutsu - KRJ - GP - 3/40
14.02.2015 - kutsu - KRJ - GP - 6/40
16.02.2015 - kutsu - KRJ - GP - 6/40
17.02.2015 - kutsu - KRJ - GP - 6/40
04.02.2015 - kutsu - KRJ - GP - 4/40
05.02.2015 - kutsu - KRJ - GP - 3/40
06.02.2015 - kutsu - KRJ - GP - 2/40
08.02.2015 - kutsu - KRJ - GP - 3/40
09.02.2015 - kutsu - KRJ - GP - 4/40
12.02.2015 - kutsu - KRJ - GP - 1/40
15.02.2015 - kutsu - KRJ - GP - 4/40
10.02.2015 - kutsu - KRJ - GP - 4/40
15.02.2015 - kutsu - KRJ - GP - 3/30
21.02.2015 - kutsu - KRJ - GP - 1/40
22.02.2015 - kutsu - KRJ - GP - 4/40
23.02.2015 - kutsu - KRJ - GP - 3/30
27.02.2015 - kutsu - KRJ - GP - 4/30
28.02.2015 - kutsu - KRJ - GP - 5/30
31.05.2016 - kutsu - KRJ CUP - IntII - 12/213
31.07.2016 - kutsu - KRJ CUP - IntII - 6/203
31.03.2017 - kutsu - KRJ CUP - IntII - 8/174
30.06.2017 - kutsu - KRJ CUP - IntII - 6/132
31.07.2017 - kutsu - KRJ CUP - IntII - 7/106

ETUSIVU | HEVOSET | ESITTELY | TOIMINTA
Webdesign © Pirdila     Faconde on virtuaalitalli!