Jeremiah Ginger, kuollut 29.07.2013

   
© Van Uytert

Virallinen nimi: Jeremiah Ginger, "Jere" Syntynyt: 10.05.2011 (11v.) 3v 10.10.2011
Rek.nro: VH12-031-0189 Rotu & sukupuoli: Suomalainenpuoliverinen & Ori
Säkäkorkeus: 170cm Väritys: Musta
Kasvattaja: Ginger Dressage Omistaja: Frida, Faconde
Painotuslaji: Kouluratsastus Koulutustaso: ko:GP, re:90cm

Meriitit

Palkittu marraskuun YLA tilaisuudessa YLA2 palkinnolla pistein 34-30-16-35=115p.
Palkittu lokakuun KRJ tilaisuudessa KRJ-I palkinnolla pistein 22(7+8+7)-42-22-10-7=103p.
Palkittu joulukuun SPL tilaisuudessa SPL-I palkinnolla pistein 15-19-20-20-20-07=101p

Luonnekuvaus

Hrrrn ja tervehdys,

täällä levottomasti maata kuopii Jere. Yleensä en ole aivan näin levottomalla tuulella, mutta ruoka-aikaan sitä on pidettävä huolta, että omat sapuskat varmasti saapuvat oikeaan aikaan ja oikeaan paikkaan. Yleisesti minua kyllä kuvaillaan rauhalliseksi kaveriksi - en minä turhia viitsi hätkähdellä mistään pikkuasioista, keskityn enemmän siihen, että joku ohikulkija viitsisi hieman rapsuttaa tuolta korvan takaa.

Kun te ihmisotukset minua hoidatte ja harjaatte ja paijaatte, en aina jaksaisi ihan niin kauan seisoa paikallani kuin vaadittaisiin. Silloin saatan päälläni tönäistä hoitajaani, mutta en minä pahalla, muistutan vain, että olisi muutakin tekemistä tälle päivälle kuin letittää häntääni. Kengittäjienkin kanssa tulen ihan hyvin juttuun, mutta ne eläinlääkärit, ei ei ei... En voi sietää sellaista haalareissa piikki kädessä kulkevaa ihmistä, joka vielä yleensä haiskahtaa epäilyttävästi jollekin aineelle, joka ei varmasti kuulu minun suuhuni. Joskus minut joudutaankin rauhoittamaan, kun hampaitani hoidetaan..

Ratsuna olen omasta mielestäni ainakin mitä mainioin: olen reipas poika ja jaksan työskennellä ratsastajani kanssa aivan niin kauan kuin vaaditaan. Keskityn enemmän tuohon koulupuoleen, johon pitkän huiskeat jalkani ovat kuin vartavasten luodut. Taidanpa minä ihan komea näkykin olla, kun ilmavin askelin kaula kaarella kauniisti kannan ratsastajaani. Mutta vain jos se siellä selässä osaa olla repimättä suustani, sillä sitä en voi sietää. Hieman rajummat pohkeetkin kestän mukisematta, mutta suustani olen sen verran herkkä, että en pidä sieltä nykimisestä lainkaan! Esteillä olen hieman kömpelömpi enkä aivan niin nopea kuin ratojen kirkkaimmat tähdet, vaikka voisin tietysti olla - jos vain haluaisin. Estehyppelytkin ovat ihan mukavaa vaihtelua arkeen, mutta taidanpa silti pitäytyä kouluhevosena. Myös maastolenkit ovat se minun juttuni, erityisesti mukavan vilpoisina kevät- ja syyspäivinä. Kesällä nautin myös veteen pulahtamisesta, enkä pelkää sitä lainkaan.

Kisakäyttäytymiseni on aika priima luokkaa, olenhan sentään herrasmies. Joskus tykkään vähän huudella tyttöjen perään, mutta radalla keskityn täysillä suoritukseen. Minussa taitaakin piillä sitä ihan aitoa kilpailuhenkeä! Kisojen jälkeen onkin sitten mukava mutustella porkkanoita, kun ihmisolento on tyytyväinen suoritukseeni. Että sellainen poju minä olen, varsinainen hurmuri sanoisin.

Sukutaulu & jälkeläiset

i. Daruma Mode
koGP, re90cm, sk.172cm, m
ii. Dared Luft evm
sk.174cm, m
iii. Heigh Court evm
sk.172cm, trn
iie. Luftenanna evm
sk.165cm, rt
ie. Hihmn Mode evm
sk.165cm, prn
iei. Traviesto QQ evm
sk.166cm, km
iee. Hihminiene evm
sk.164cm, trt
e. Fouth Dimension
ko, recm, sk.cm,
KRL-III, KRJ-II, YLA2, SPL-I
ei. Albert evm
sk.170cm
eii. Ty T2V2V6 evm
sk.175cm
eie. Belray B*tch evm
sk.168cm
ee. Artinia evm
sk.169cm
eei. Solvado evm
sk.168cm
eee. Antinia evm
sk.171cm

Jeren isä Daruma Mode on 172cm korkea, musta holsteinori, joka kisaa koulua kiitettävästi vaativalla ja Grand Prix tasolla. Sijoituksia on vielä alle 100, mutta maineensa arvoinen mies on ja luultavammin ei mene kauaa, kun tuo 100 menee rikki. Ori on tempperamenttinen, suurikokoinen ja näyttävät liikkeet omaava hurmuri. Tämä mies ei anna mitään ilmaiseksi, mutta kun se luottaa sinuun se vaiva oli kaiken tämän arvoista. Jälkeläisiä ei vielä ole kovin montaa, mutta ovat luonteeltaan hyvin samantyylisiä, kuin isänsä.
Jeren isänisä Dared Luft on myös raamikas saksalainen, joka ei ylimääräisiä esittelyjä kaipaa sen astuessa estraadille. Ori on 175cm korkea, musta ja pärjää kouluratsastuksessa aivan Grand Prix tasolla asti. Oria on käytetty hyvin vähän siitokseen joten sillä ei ole monia jälkeläisiä. Ainut julkisuudessa oleva on Daruma Mode. Muista jälkeläisistä ei ole kuultu ainakaan vaativimmissa koululuokissa.
Jeren isänemä Hihmn Mode on saksalainen siro tamma, joka on 167cm korkea ja väritykseltään mustanruunikko. Tammalla on kilpailtu vaativissa luokissa ja jopa Grand Prixissä, mutta taidot eivät riitä aivan Grand Prix tasolla menestymiseen. Tamman askeleet ovat kuin tanssia, ne näyttävät siltä kuin hevonen liikkuisi koko ajan musiikin tahdissa. Askelten kauneus loppuu katsomiseen, sillä selässä istuminen on toinen juttu.

Jeren emä Fouth Dimension on suomalaista puoliverilinjaa jossa koolla on väliä. Jokainen suvussa oleva on yli 165cm korkeita. Tamma itse on 171cm ja kisaa Grand Prix tasolla. Tamma on saavuttanut KRL-III:n. Luonteesta sen verran, että voiko enempää nainen ollakkaan(?). Tamma osaa olla lauhkea, mutta myös todellinen myrksynmerkki. Luonteeltaan ailahteleva, mutta kuitenkin reipas.
Jeren emänisä Albert on 170cm korkea suomalainenpuoliverinen. Ori painoittuu kouluratsastuksen puolelle ja sillä linjalla se onkin tuonut mukavasti sijoituksia. Ori on tempperamenttinen, johtaja tyyppiä sekä äkkipikainen ja myös näyttää sen usein ulospäin. Orin jälkeläisissä on havaittavissa samoja piirteitä, mutta ei niin vahvoina. Suurinosa jälkeläisistä seuraa isänsä mallia kilparadoilla.
Kauniin tasaisen ruunikon karvapeitteen saanut Artinia on Jeren emänemä. Tammalta löytyy tämän verilinjan tavoin reilusti korkeutta, 169cm. (Vaihtoehtoinen aloitus: Jeren emänemä Artinia on väritykseltään tasainen ruunikko, jolla on korkeutta 169cm.) Tamma on koulupainoitteinen, mutta ei huono esteilläkään. Tammalla ei ole ollut mitenkään lepposa elämä. Se on vaihtanut kotia useasti yksityisomistuksesta ratsastuskouluihin. Lopulta tamma päätyi takaisin kasvattajalleen ja elää siellä tälläkin hetkellä. Tammalla on jokunen jälkeläinen joiden jälkeen se jäi kevyemmälle ratsastukselle, mutta saatta silti näkyä vielä kilpakentillä.
C: Stina

Syntynyt Varsan tiedot Emä Kotipaikka
07.09.2011 o. 32 Skeletons F White Seven Steps om. kaito
07.09.2011 t. Miss Me? 'If Misabel Luned om. Crayon
02.10.2012 t. Iredescent F Vampretta PB om. Viixi
12.11.2012 t. Wendy Harley Realty Bites Harley om. Harley Stud
04.01.2013 o. Akileya's Jealous Jerk Cassydee Leya om. weem
03.12.2011 t. Bleeding Love W! Doomed Love NDV om. Frida
. om.

Päiväkirja & valmennukset

Kouluvalmennus, valmentaja welma
Aloitimme valmennuksen kevyellä ravityöskentelyllä. Taivuttelitte hevosia volteilla, kiemuraurilla ja ympyröillä sekä teitte käynti-ravi ja ravi-käynti siirtymisiä. Jere oli vähän laiskahkolla tuulella eikä apusi heti menneet läpi, mutta mitä enemmän teit siirtymisiä, sitä aktiivisemmaksi ori tuli. Kun olitte ravanneet molempiin suuntiin niin, että hevoset vaikuttivat jo vetreämmiltä, otitte vielä lämmittelylaukkaa pari kierrosta ympyrällä kumpaankin suuntaan. Jeren laukka näytti todella ryhdikkäältä ja se kantoi itsensä hyvin. Laukan jälkeen saitte kävellä hetken vapain ohjin, jonka jälkeen aloitimme siirtymisharjoituksilla. Jaoin kentän kahteen osaan; toiselle puolelle jäivät Heidi N ja Kaisu hevosineen ravaamaan ja sinä jäit toiselle ympyrälle harjoittelemaan tehtävää. Tarkoituksena oli yhden pääty-ympyrän aikana tehdä neljä siirtymistä. Ravi-pysähdys ja pysähdys-ravi onnistuivat todella hyvin. Jere reagoi apuihisi heti ja kulki nätissä muodossa. Myös käynti-laukka ja laukka-käynti sujuivat erinomaisesti. Jere alkoi ilmeisesti vähän kuumuta laukkasiirtymisistä, sillä kun tuli peruutus-laukka siirtymisten vuoro, se vähän yritti ryntäilläkin jo. Sait sen kuitenkin hyvin otettua kiinni ja palautettua siistiin muotoon ja oikeaan tempoon. Kun siirtymiset onnistuivat jo hyvin, ravasitte ja laukkasitte vielä sen verran, että sait Jeren kulkemaan molemmissa askellajeissa sopivassa tempossa ja oikeassa muodossa. Tässä ei ollut teillä mitään vaikeuksia, päinvastoin Jere kulki todella näyttävän näköisesti. Saitte siirtyä loppuverkkaamaan toiselle ympyrälle.

Kouluvalmennus, valmentaja Stina
"Näyttävä hevonen käveli pitkin askelin maneesissa. Se vaikutti ensisilmäyksellä energiseltä ja eteenpäin pyrkivältä. Ratsukko sai aluksi hieman lämmitellä itse ja seurasin sivusta heidän yhteistyötään. Käynnissä ja ravissa vähän asetusta kaarevalla sekä suoralla uralla. Jere pureskeli kuolainta tyytyväisenä ja vastasi auliisti ratsastajansa apuihin. Väistöjä molempiin suuntiin. Pohkeet kunnolla läpi. Jere vastasi pieniin apuihin hyvin. Aina välillä näkyi väistöjä tehdessä vähän pään huitomista, mutta samantien kun ratsastaja hölläsi otetta ohjista Jere kulki jälleen hyvin rentona. Koottua ravia suoralla uralla ja pehmeä laukannosto. Laukkaa molempiin kierroksiin. Vähän ympyröitä ja kaareviauria myös. Seuraavaksi hetken käyntiä ja aloitamme laukanvaihtojen työstämisen. Jere kulki edelleen reippaasti eteenpäin ja näytti siltä kuin mitään ei olisi äsken tehtykkään. Tehdään ensin yksittäisi laukan vaihtoja kahdeksikolla. Aloitat isolla pääty-ympyrällä. Tuon maapuomin avuksi. Laukkaa ensin pari kertaa puomin yli, jonka jälkeen rupeet tekemään kahdeksikkoa ja aina puomin yllä laukanvaihto. Huolellinen valmistelu ja selkeät avut. Jere laukkaa rennosti ympyrällä. Laukanvaihto... Jere viskasi pään ylös, mutta vaihtoi laukan. Parin askeleen jälkeen Jere kulki rennosti. Pehmeämpi käsi. Liikautat ainoastaan sormia tehdessäsi puolipidätteen ennen vaihtoa. Uusi yritys ja Jere vaihtoi pehmeästi ja säilyi kuolaintuntumalla. Työskenneltiin siinä parin laukanvaihdon ajan. Siirrytään tekemään kolmikaarista kiemurauraa laukassa ja laukanvaihdot aina suoristuksessa. Jere liikkuu sulavasti kunhan ratsastaja muistaa pehmeän käden. Muutaman kerran molempiin suuntiin kolmikaarinen, jonka jälkeen hetken käynti pätkä ja ruvetaan työskentelemään suoralla uralla vaihtojen kanssa. Otetaan enisn neljän laukka-askeleitten välein vaihdot ja tiivistetään siitä joka toiselle askeleelle ja lopulta joka askeleella vaihto. Tullaan keskihalkasijaa pitkin. Jere lähti pehmeästi laukkaan ja suoriutui moitteettomasti laukanvaihdoista. Joka toisella askeleellakaan ei ollut ongelmia. Sama harmonia säilyi. Joka askeleella vaihdettaessa Jere aloitti pään viskelyn ja rikkoi laukasta raviin. Uus kokoaminen, pehmeä nosto ja uus yritys lähes ilman pidätteitä. Säilytät tuntuman vain tasaisena. Jere pyöräytti hieman häntää tultaessa halkasijalle. Se oli varautunut suussa epämukavalta tuntuneeseen paineeseen, mutta kun sitä ei tullutkaan hevonen rentoutui täysin ja teki pehmeät laukanvaihdot joka askeleella. Loppuveryttelyn saatte tehdä itsenäisesti. Mahdollisimman pitkää ohjaa ja pitkä kävely hetki. Kiitos ja kumarrus. "

Kouluvalmennus, valmentaja Jenniina
Olitte jo lämmittelemässä käynnissä kun saavuin maneesiin. Näin aluksi annoin teille käskyn mennä voltteja ravissa. Jere meni hieman laiskahkosti, mutta heräteltyäsi oria, alkoi se liikkumaan kunnolla. Sen jälkeen otitte vielä pääty-ympyrää laukassa. Jere otti heti kauran kaarelle, ja meni todella nätisti sulavaa laukkaa. Kun Jere oli kunnolla lämmennyt, aloitte ottamaan laukanvaihtoja. Aluksi otitte vain pitkillä sivuilla. Ensimmäiset yritykset menivät pelkkään harjoittelemiseen sekä askeleihin tottumiseen. Mutta jo muutaman kierroksen jälkeen laukanvaihdot onnistuivat moitteetta Jereltä. Laukan jälkeen pyysin teitä menemään piaffea. Ohjastuntumasi oli hieman hatara, joten Jere hieman pukitteli. Mutta korjattuasi ohjastuntuman, alkoi piaffen liikettä näkymään. Lopulta se onnistui kunnolla, joten saatiin valmennus päätettyä.

Kouluvalmennus, valmentajana Ellen H.
Jere osoittautui oikein mukavaksi ja kuuliaiseksi puoliverioriksi, joka teki kanssasi työtä käskettyä. Jotta saisit orin kuulolle, sait tehdä sen kanssa alkuun perusharjoituksia, kuten temponmuutoksia ja voltteja. Kun menonne alkoi näyttää siltä, että sinulla oli selvä tuntuma Jereen, aloitimme varsinaisen valmennuksen. Ohjasin teidät pääty-ympyrälle, jossa pääsitte tekemään kahdeksikkoa ja sitä myötä laukanvaihtoja. Alkuun Jere ei käsittänyt apujasi, mutta otettuasi ohjat kireämmälle ja valmistuttuasi huolellisemmin vaihtoihin, ne onnistuivat kerta kerralta paremmin. Laukanvaihtojen jälkeen keskityimme avotaivutuksiin. Alkuun ori meinasi lähteä uralta pois, mutta hoksattuasi molempiohjaisen pidätteen ja sisäpohkeen vaikutuksen, hommat rupesivat sujumaan hienosti. Muista myös pitää katse menosuunnassa, ei hevosen harjassa. Myös oikealla kädellä oli tapana vaappua. Keskittykää näihin seikkoihin myös kotipuolessa, niin hyvä tulee!

Kilpailukalenteri

sijoituksia 75kpl
11.06.2011 - kutsu - KRJ - GP - 3/50
08.06.2011 - kutsu - KRJ - GP - 1/40
19.06.2011 - kutsu - KRJ - GP - 6/40
15.06.2011 - kutsu - KRJ - GP - 4/40
16.06.2011 - kutsu - KRJ - GP - 1/30
17.06.2011 - kutsu - KRJ - GP - 4/30
18.06.2011 - kutsu - KRJ - GP - 3/30
21.06.2011 - kutsu - KRJ - GP - 5/50
22.06.2011 - kutsu - KRJ - GP - 2/50
24.06.2011 - kutsu - KRJ - GP - 6/40
24.06.2011 - kutsu - KRJ - GP - 3/40
21.06.2011 - kutsu - KRJ - GP - 4/50
19.06.2011 - kutsu - KRJ - GP - 3/40
20.06.2011 - kutsu - KRJ - GP - 6/40
16.06.2011 - kutsu - KRJ - GP - 1/40
16.06.2011 - kutsu - KRJ - GP - 6/40
06.07.2011 - kutsu - KRJ - GP - 2/30
08.07.2011 - kutsu - KRJ - GP - 1/30
26.06.2011 - kutsu - KRJ - GP - 1/40
18.07.2011 - kutsu - KRJ - GP - 4/40
23.07.2011 - kutsu - KRJ - GP - 6/50
26.07.2011 - kutsu - KRJ - GP - 1/50
28.07.2011 - kutsu - KRJ - GP - 6/50
19.07.2011 - kutsu - KRJ - GP - 3/30
21.07.2011 - kutsu - KRJ - GP - 3/30
06.08.2011 - kutsu - KRJ - GP - 1/30
10.08.2011 - kutsu - KRJ - GP - 1/30
15.08.2011 - kutsu - KRJ - GP - 2/60
26.08.2011 - kutsu - KRJ - GP - 3/31
28.08.2011 - kutsu - KRJ - GP - 7/50
29.08.2011 - kutsu - KRJ - GP - 4/50
28.08.2011 - kutsu - KRJ - GP - 2/70
29.08.2011 - kutsu - KRJ - GP - 6/70
17.08.2011 - kutsu - KRJ - GP - 4/20
19.08.2011 - kutsu - KRJ - GP - 2/20
20.08.2011 - kutsu - KRJ - GP - 3/20
20.08.2011 - kutsu - KRJ - GP - 3/20
21.08.2011 - kutsu - KRJ - GP - 3/20
21.08.2011 - kutsu - KRJ - GP - 3/20
03.09.2011 - kutsu - KRJ - GP - 1/28
08.09.2011 - kutsu - KRJ - GP - 5/39
12.11.2011 - kutsu - KRJ - GP - 7/50
10.10.2011 - kutsu - KRJ - GP - 2/40
14.10.2011 - kutsu - KRJ - GP - 4/40
17.11.2011 - kutsu - KRJ - GP - 6/40
25.11.2011 - kutsu - KRJ - GP - 4/30
28.11.2011 - kutsu - KRJ - GP - 5/30
21.11.2011 - kutsu - KRJ - GP - 4/50
08.10.2011 - kutsu - KRJ - GP - 3/40
10.10.2011 - kutsu - KRJ - GP - 5/40
13.10.2011 - kutsu - KRJ - GP - 6/40
26.11.2011 - kutsu - KRJ - GP - 1/50
27.11.2011 - kutsu - KRJ - GP - 3/50
27.11.2011 - kutsu - KRJ - GP - 4/50
29.11.2011 - kutsu - KRJ - GP - 4/50
15.11.2011 - kutsu - KRJ - GP - 4/50
18.11.2011 - kutsu - KRJ - GP - 3/50
14.11.2011 - kutsu - KRJ - Kür GP - 2/40
17.11.2011 - kutsu - KRJ - Kür GP - 3/40
22.11.2011 - kutsu - KRJ - GP - 5/50
25.11.2011 - kutsu - KRJ - GP - 7/50
18.12.2011 - kutsu - KRJ - GP - 7/50
11.12.2011 - kutsu - KRJ - GP - 7/100
13.12.2011 - kutsu - KRJ - GP - 7/100
08.12.2011 - kutsu - KRJ - GP - 5/50
20.01.2012 - kutsu - KRJ - GP - 5/40
27.01.2012 - kutsu - KRJ - GP - 5/40
20.01.2012 - kutsu - KRJ - GP - 4/40
25.01.2012 - kutsu - KRJ - GP - 1/50
21.01.2012 - kutsu - KRJ - GP - 7/50
22.01.2012 - kutsu - KRJ - GP - 1/50
25.01.2012 - kutsu - KRJ - GP - 4/50
21.01.2012 - kutsu - KRJ - GP - 4/100
25.04.2012 - kutsu - KRJ CUP - GP - 1/190
20.07.2012 - kutsu - KRJ CUP - GP - 9/142
18.01.2012 - kutsu - NJ - fwb orit - 1/12 LKV1, BIS4 MVA-sert, JS
12.04.2012 - kutsu - NJ - pv orit - 3/12 LKV3, irtoSERT, JS
01.10.2012 - kutsu - NJ - fwb orit - 2/12 LKV2, irtoSERT, JS
27.03.2013 - kutsu - NJ - fwb orit - 1/12 LKV1, irtoSERT --> MVA-SERT, JS

ETUSIVU | HEVOSET | ESITTELY | TOIMINTA
Webdesign © Pirdila     Faconde on virtuaalitalli!