Amoral Hummingbird, kuollut 02.02.2020

           
© Benny de Ruiter
Kyseessä on virtuaalihevonen!

Virallinen nimi: Amoral Hummingbird, "Himmu" Syntynyt: 17.01.2017 (12v.) 4v. 17.04.2017
Rek.nro: VH17-021-0045 Rotu & sukupuoli: Trakehner & Tamma
Säkäkorkeus: 166cm Väritys: Tummanpunaruunikko
Kasvattaja: Amoral Stud Omistaja: Frida, VRL-05826, Faconde
Painotuslaji: Esteratsastus Koulutustaso: ko:HeA, re:150cm

Meriitit

Palkittu syyskuun KTK tilaisuudessa KTK-II palkinnolla pistein 18+18+17+17=70p.
Palkittu maaliskuun YLA tilaisuudessa YLA2 palkinnolla pistein 17(13+4)+28,5(18,5+10)+17+17+6=85,5p.
Palkittu kesäkuun ERJ tilaisuddessa ERJ-I palkinnolla pistein 7,5+41+20+20+15=103,5p.
Ch, myönnetty 18.12.2019

Luonnekuvaus

Himmu on mielettömän mukava estetamma, josta löytyy tulinen, mutta myös lempeä puoli. Tamma on oikea sähköjänis, mutta silti se osaa keskittyä olennaiseen, eli tekemiseen. Himmun kanssa on miellyttävä tehdä töitä ja se yrittää parhaansa miellyttääkseen käsittelijäänsä. Hevosessa on myös se hyvä puoli, ettei se koskaan tylsisty!

Hoidettaessa Himmu on rento, mutta innokas, joten se kannattaa sitoa kiinni, jotta vältetään kaikenlaiset pienetkin vahingot. Hevonen odottaa jo mahdollista tulevaa treeniä ja jos treeniä ei tule, se silminnähden pettyy ja saattaa hieman suuttuakin. Himmu kuitenkin rakastaa kaikenlaista tekemistä, eikä millään malttaisi lopettaa. Kaikki hoitotoimenpiteet sujuvat oikein hyvin tämän tamman kanssa, eikä varustamisessakaan ole ongelmia. Tamma kun haluaisi jo päästä tekemään!  Talutettaessa Himmu meinaa lähteä, mutta jo pienellä käskytyksellä sen saa etenemään kiltisti ja ongelmia ei ole. Oreille pitää hieman keimailla matkalla ja välillä ne ruohotupsut houkuttelevat vähän liikaa ja silloin tarkkaamattomampi taluttaja saattaakin olla nenällään ojassa. Tamma ei kuitenkaan lähte vaeltelemaan yksin mihinkään, vaikka pääsisi irti, sillä se on kunnon perskärpänen.

Selkään noustessa tamma seisoo rauhallisesti paikallaan ja odottaa nätisti, kunnes ratsastaja antaa luvan lähteä liikkeelle. Himmu ei hermostu epäselvistäkään avuista ja on muutenkin erittäin toimina ratsuna. Tamman askellajit ovat hieman pomppuiset, mutta ravi on melko helppo istua. Esteillä tamma innostuu, mutta ei liikaa, ja sitä onkin helppo käsitellä vauhdin huumassakin. Tamman on kuitenkin oltava hyvin lämnmnitelty, sillä hevosella tuntuu menevän lihakset helposti ja nopeasti jumiin ja sitten niiden kanssa joutuu tekemään pitkään töitä. Himmulta löytyy paljon estesilmää, eikä se hermostu, vaikka selässä keikkuja olisikin hieman epävarma. Tamma rakastaa pitkiä maastolenkkejä ja vielä parempi on, jos ne ovat höystetty maastoesteillä.
C: Dimma

Sukutaulu & jälkeläiset

i. Dark Soulmate
re150cm, sk.169cm, mrn
ii. Stage Diver
koHeA, re160cm, sk.171cm, tprn
ERJ-I
iii. Hafniumevm
ko, recm, sk.cm,
iie. Seciliaevm
ko, recm, sk.cm,
ie. Silly Love Songs xx
koHeB, re150cm, sk.152cm, prn
iei. Puppet Master xx evm
ko, recm, sk.cm,
iee. Silly Devotions xxevm
ko, recm, sk.cm,
e. Heiligen Sirene CTN
re150cm, sk.165cm, trn
VIR MVA Ch, KTK-II, EV-II
ei. Labyrinth
koHeA, re150cm, sk.168cm, rnvkko
ERJ-I, YLA2
eii. Andreasevm
ko, recm, sk.cm,
eie. Carouselevm
ko, recm, sk.cm,
ee. Chablis
re150cm, sk.165cm, prn
ERJ-III, ERL-III, YLA2
eei. Wendekreisevm
ko, recm, sk.cm,
eee. Cor de la Bryereevm
ko, recm, sk.cm,

iii. Vuoden 2013 alussa jalkaongelmien takia lopetettu Hafnium jätti lähemmäs sata jälkeläistä, joista moni on kilpaillut menestyksekkäästi esteradoilla eri tasoilla. Hafnium oli käsiteltäessä oikein mukava ja mutkaton, mutta sen ratsastaminen oli syytä jättää osaaville hevosihmisille. Ori oli oikea istuntapoliisi ja moni päätyikin tantereeseen sen selästä pukkisarjojen takia. Esteillä Hafnium oli rohkea ja ratsastajansa sanojen mukaan "ennakkoluuloton", mutta sillä oli pakko käyttää korvahuppua, sillä se reagoi melko helposti ääniin. Palkintojenjakoihin Hafnium ei usein osallistunut hermoilunsa takia. Jalostuksessa ori oli kuitenkin pidetty ja sen omistaja joutuikin rajoittamaan vastaanotettavien tammojen määrää. Oritestissä Hafnium menestyi mukiinmenevästi ja se kantakirjattiin toisella palkinnolla. Säkäkorkeutta orilla oli 167 senttimetriä ja väriltään se oli trakehnereille varsin tyypillisesti tummanruunikko.
iie. Secilia on Stage Diverin kasvattajan, Andreas Roebeckin ensimmäinen täysin itse kouluttama hevonen. Mies osti tämän tummanruunikon tamman siskoltaan, joka puolestaan omisti varsan emän Selicosian, pian vieroituksen jälkeen. Secilia kasvoi melko isoksi; sillä on säkäkorkeutta lähes 170 senttiä, mutta luonteeltaan se on aina ollut jokseenkin rauhallinen. Andreas kilpaili tammalla jonkin verran esteillä ja kenttäratsastuksessa, mutta Secilia hermoili vieraissa paikoissa sen verran, ettei mies katsonut järkeväksi aiheuttaa tammalle jatkuvaa stressiä. Jonkin aikaa harrasteratsuna toimittuaan Secilia astutettiin, mutta kaikki ei sujunut aivan suunnitelmien mukaan, sillä tamma loi varsan. Andreas piti Seciliaa jälleen jonkin aikaa harraste- ja terapiaratsuna ennen kuin yritti uudelleen. Tällä kertaa isäksi valikoitui upeita esteratsuja jättänyt iäkkäämpi Hafnium, ja vajaan vuoden päästä maailmaan putkahti ori, joka sai nimekseen Stage Diver. Secilia viettää nykyään eläkepäiviään Andreaksen tilalla.
C: bill

eii. Andreas nousi kuuluisuuteen puhtaan sattuman ja pienen onnenkantamoisen kautta. Andreaksen kasvattaja oli Bianka Alfons, jolle syntyneen varsan sukupuoli oli alun perin hienoinen pettymys, olihan hän odottanut tammaa. Alfons suunnitteli kuitenkin pitävänsä Andreaksen ja ruunaavansa orin, mutta sittemmin hän päätyikin kumoamaan molemmat päätöksensä. Ruunauspäätöstä lykättiin ja lykättiin aina vain lisää, kunnes se jäi kokonaan tekemättä pääasiassa koska Andreas osoitti jo alusta asti omaavansa mitä hienoimman luonteen - oriksi tuo oli jopa hämmästyttävän kiltti ja rauhallinen. Alfons kuitenkin ymmärsi ettei orin pidosta ratsastuskoululla keskellä maaseutua tulisi käytännössä mitään, joten hän päätyi pitkän harkinnan päätteeksi pistämään Andreaksen myyntiin. Hän oli kuitenkin tarkka Andreaksen uuden omistajan suhteen ja ori olikin jo lähemmäs kolmevuotias siinä vaiheessa, kun se oikea omistaja vaikutti sitten lopultakin löytyvän. Pohjois-Saksassa valmennusmatkalla oleva entinen kilparatsastaja Maryann Christel kiinnostui Andreaksesta nähtyään orin sattumalta juoksutustreeneissä kentällä. Christel oli vakuuttunut että Andreaksessa piili todellista potentiaalia, vaikka ori ei sukutaulullaan suoranaisesti häikäissytkään emän puoleista sukutaulua lukuun ottamatta. Hän ihastui myös orin ihmisystävälliseen luonteeseen ja lopulta Christel teki Andreaksesta tarjouksen, jonka Alfons myös hyväksyi. Christelin mukana Andreas päätyi kilpatallille, jossa orin koulutus alkoi todenteolla. Andreas kehittyi ratsuna hitaasti, mutta varmasti ja ori osoitti erityistä lahjakkuutta etenkin esteratsastuksen saralla. Kahdeksanvuotiaana Andreas menestyi jo 140 sentin radoilla kunnes yksitoistavuotiaana ori löi uransa läpi kansainvälisellä tasolla 160 sentin luokissa. Andreaksen kilpaura otti tuulta alleen verrattain myöhään, mutta orin menestys jatkui toisaalta tasaisena monia vuosia - ja tästä kaikesta kävi kiittäminen Maryann Christeliä, joka ei menettänyt uskoaan Andreakseen kertaakaan vuosien myötä. Viimeiset vuotensa Andreas viettikin siitosorina Christelin omalla kotitilalla ennen kuin ori nukkui pois kunnioitettavassa 26-vuoden iässä.
eie. Carousel oli tamma jolle tie tähtiin oli tasoiteltu jo valmiiksi ennen Carouselin syntymää. Carousel syntyi kuuluisassa Tuschinskin siittolassa Etelä-Saksassa, pitkän linjan jalostustyön tuloksena ja tammalta odotettiin paljon jo heti siitä hetkestä alkaen, kun Carousel ensimmäistä kertaa näki päivänvalon. Hevosmiestaidoistaan tunnettu ratsuttaja ja valmentaja Tobias Dietrich otti Carouselin silmäteräkseen heti kun tamma täytti kolme vuotta - siihen asti Carousel oli saanut viettää turvattua ja rauhallista elämää kotitilallaan muiden nuorten hevosten keskellä. Carouselin koulutus kesti kaiken kaikkiaan kaksi vuotta, mutta kun tamma sitten viisivuotiaana aloitti kilpailemisen esteratsastuksen parissa Carousel oli nimi, joka keikkui jo alusta asti kaikkien huulilla. Vuodet vierivät eteenpäin ja Carousel kahmi itselleen mainetta ja mammonaa, kunnes tamma pääsi yhdeksänvuotiaana näyttämään taitonsa 150cm:n GP-luokissa. Carousel oli elämänsä kunnossa, olivathan edeltäneet vuodet kaikki omalla tavallaan vain tähdänneet juurikin tuohon hetkeen. Carouselin kohdalla mikään ei vaikuttanut olevan mahdotonta ja siksi hevosmaailmassa kävikin aikamoinen kohahdus, kun yhäkin Carouselin valmentajana toimiva Dietrich ilmoitti tamman vetäytyvän 11-vuotiaana pois kilparadoilta. Olihan yleisesti tiedossa Carousel oli erinomaisessa kunnossa, mutta toisaalta puhuttiin myös että hevosen omistajat halusivat ottaa varman päälle ja vetää Carouselin pois radoilta kun tamma vielä oli huipulla. Niin tai näin, mutta Carousel palasi kotitilalleen ja vuosien mittaan tamma varsoi useampaan kertaan - ja varsojen isäorien paikkaahan pitivät luonnollisesti silloiset kuumimmat nimet kuten Beowulf, Andreas ja Conrad. Carouselissa ei silti ole uskomattominta tamman upea kisamenestys vaan enemmänkin se, kuinka Carousel onnistui kaikista tammaan kohdistetuista paineista ja ympärillä vaihtuneista ihmisistä sekä stressistä huolimatta säilyttämään kiltin ja herttaisen luonteensa läpi elämänsä. Ainoastaan radalla Carousel osoitti sen kipakamman puolen itsestään ja näytti mistä todelliset esteratsut on tehty.
C: Viivuska
eei. Wendekreis oli hyvin menestynyt kantakirjaori, joka on erittäin tunnettu nimi Saksassa. Wendekreis kilpaili ahkerasti pitkän aikaa esteillä 150-160cm tasoilla. Wendekreis oli luonteeltaa kiivas ja malttamaton, vaikeasti ratsastettava, mutta osaavan ja hevosen tunteva ratsastaja sai orin kulkemaan upeasti ja hallitusti. Wendekreissiltä löytyy melkein sata jälkeläistä, joista suurin osa on kouluratoja valloittaneita. Erittäin kysytty ori, edelleenkin.
eee. Cor de la Bryere oli kaunis rautias tamma, jonka lempeät silmät sulattavat kenen tahansa sydämen. Toisin käy, kun astelee tamman tarhan luokse; suloinen neiti muuttuu hirviön muottiin ja tulee aitaa kohti korvat luimussa ja hampaat irvessä. Tämä on Cor de la Bryeren omistajan arkipäivää, monet kauhistelevat tammaa vaikka mitään hätää ei ole. Omistajalleen tamma ei luimi, eikä parille hoitajalleen, mutta muille tamma esittää laitumella kovista. Tallissa Cor de la Bryere on rauhallinen ja säyseä. Esteitä Cor de la Bryere on loikkinut kohtuullisen paljon, voittanut pari isoa estekilpailua ja saanut hyvää mainetta. Cor de la Bryere astutettiin kaksi kertaa, kummastakin tuli erittäin hyvä luonteista tammavarsaa. Cor de la Bryere ei ole muissa kilpailuissa tai näyttelyissä koskaan käynyt.
C: Sorel

Syntynyt Varsan nimi Isä Kotipaikka
31.03.2017 t. Hermine F Buenos Bros Juulia
01.09.2018 t. Havana Vibes F Vancouver v. Helmwald sonya
23.08.2018 t. Harmonie F Cirion Valryon alaera
21.11.2018 o. Hoggelstock Bell Narnia Stories F Jaana K.
15.12.2018 t. Hermione vd Elixir Infinity HMS Theo
15.09.2018 o. Hemming F Maestro F Milja
.

Päiväkirja & valmennukset

Estevalmennus, valmentajana Casper
Vaihtoehtoinani oli valmentaa joko kolmea eri kouluratsukkoa tai estehevosta ja päädyin esteisiin. Olin valmentanut aivan liikaa koulua. Kun punarautias hevonen talutettiin kentälle en voinut muuta kuin hymyillä. Pian ratsastaja olikin tamman selässä ja aloimme alkuverryttelemään. Himmu kulki hyvin rentona, mutta tuntui valuvan liian pitkälle eteen ja muuttumaan raskaaksi edestä. Kehotin ratsastajaa pitää kätensä niin sanotusti ‘’elävinä’’, jotta siitä ei tulisi ongelmaa. Laukassa verrytellessä tamma tuntui heräävän eloon kun se viimein taisi ymmärtää, että tänään aiotaan hypätä. Olin rakentanut pienen radan, mutta aluksi otimme verryttelyhyppyjä pysty-okseri linjaan. Tamma otti virtaa allensa, mutta tähän asti vain positiivisesti. Nostin hieman linjan esteitä eikä sekään tuottanut tammalle ongelmia. Ratsastajalla oli hieman vaikeaa pysyä tamman ilmavissa hypyissä, mutta onneksi sekin helpottui kun kehotin ratsastajaa ottamaan hevosta hieman takaisin ennen estettä. Pian aloimmekin hyppäämään rataa aluksi metrin korkeudella. Tammalle se ei tuottanut ongelmia, sillä esteet olivat sille vielä pieniä, mutta ratsastaja tuntui kärsivän pienestä epävarmuudesta. Onneksi tällä oli varma hevonen alla. Kun nostimme esteitä otti tamma ehkä hieman liikaa virtaa itseensä ja jouduin jo laittamaan ratsastajan hieman pidättämään tammaansa, jotta se ei karkaisi tuon alta. Hetken hypättyämme alkoi meno näyttämään jo paremmalta ja lopuksi uskaltauduimme hyppäämään radan 120cm mitoilla. Jälleen ratsukko suoritti tehtävänsä helposti ja päädyimme jättämään hypyt siihen, koska onnistumiseen on hyvä lopettaa.

Estevalmennus, valmentajana Jannica
Facondessa aamu aukeni sumuisena ja hieman viileänä. Painelimme maneesin suojiin, koska viime päivien sateiden myötä oli kenttä liian kostea hyppäämiseen. Himmu ja Frida olivat siellä jo valmiina verryttelemässä ja juttelimme tunnin tavoitteista ja siitä oliko naisella jotakin toiveita valmennuksen suhteen. Niitä ei kuitenkaan löytynyt, joten päätimme yksissä tuumin keskittyä tänään reippaan tamman kanssa sarjaesteisiin, lähestymisiin ja temmon ylläpitämiseen etenkin sarjaväleillä, jossa tamma tuppasi vähän kiihdyttelemään innoissaan. Saitte kuitenkin aloitella hitaasti lämpenevän neidin kanssa tulemalla ihan laukassa ja ravissa maapuomeja pitkänä rivinä suoralla uralla pitkällä sivulla, jonka jälkeen roudasin puomeista muutamat ympyrälle päätyyn ja saitte tulla niitä ravissa. Sitten vähensin puomiluvun kahteen ja asettelin ne ympyrän molemmin puolin, jossa saitte tulla niitä laukassa puomien väliin jäädessä neljä tai viisi laukka-askelta riippuen siitä tähdättiinkö keskelle vai sisäsyrjään puomia. Puomit nostettiin pikkuhiljaa kavaleteiksi ja siirsin osan takaisin suoralle uralle, jossa saitte vielä ennen varsinaista hyppytreeniä tulla pitkänä jonona korkeampia kavaletteja ravissa. Tamma joutui todellakin nostelemaan jalkojaan ja suoritti kavalettijonon hyvässä tasapainossa ja tarkkaan katsoen jalkoihinsa. Kokeilimme tässä välissä muutamien ristikoiden ylittämistä ympyrällä ja koska Himmu näytti sopivan vertyneeltä tehtävään saitte tulla niitä hetkisen laukassa ympyrällä ja sitten vaihtui suunta. Himmu oli esteistä innoissaan ja neuvoin sinua tekemään paljon puolipidätteitä esteiden välillä, jättäen ne kuitenkin lähestymisessä pois, etteivät ne häiritsisi hevosta. Verryttelyesteiden ja verryttelyn jälkeen aloimme harjoitella lähestymistä muutamilla pikkupystyesteillä. Himmu oli vähän hätäinen ja sait neuvoksi pidätteiden lisäksi tehdä muutamia isoja ympyröitä esteiden väliin, jos oli tarvetta. Voltteja ei kannattanut tehdä, vaikka joku niillekin oli neuvonut, sillä niistä tamma vain lähinnä kuumeni lisää estettä lähestyessään. Pitäessäsi sitä liian kauan kiinni joutui tamma ponnistamaan liian läheltä estettä, näillä korkeuksilla ei se tietenkään mitään haitannut suorituksen osalta, mutta isommille esteille siirryttäessä oli hyvä antaa keskittymisrauha askelta paria ennen hyppyä. Lähestymiset sujuivat itse asiassa sitten isommilla esteillä jo paremmin, mitään jättiläisiä emme tänään tekniikkaharjoittelussa hypänneet, vaan suurimmat sarjan esteet olivat metrin kokoluokkaa. Tamma oli koko tunnin energinen ja yhteistyö pelasi teillä hienosti. Loppuverryttelyn aikana saitte palautetta vielä valmennuksesta, sekä muutamia juttuja mitä saisitte harjoitella ennen seuraavaa estevalmennusta.

valmennus, valmentajana

Kilpailukalenteri

sijoituksia ERJ 41kpl
22.02.2017 - kutsu - ERJ - 150cm - 1/22
23.02.2017 - kutsu - ERJ - 150cm - 1/22
23.02.2017 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/19
25.02.2017 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/22
26.02.2017 - kutsu - ERJ - 150cm - 4/19
28.02.2017 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/22
02.03.2017 - kutsu - ERJ - 150cm - 1/25
04.03.2017 - kutsu - ERJ - 150cm - 4/25
11.03.2017 - kutsu - ERJ - 150cm - 5/32
20.03.2017 - kutsu - ERJ - 150cm - 1/32
21.03.2017 - kutsu - ERJ - 140cm - 4/35
23.03.2017 - kutsu - ERJ - 140cm - 5/35
23.03.2017 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/32
11.04.2017 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/30
14.04.2017 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/30
14.04.2017 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/30
18.04.2017 - kutsu - ERJ - 150cm - 1/30
19.04.2017 - kutsu - ERJ - 150cm - 4/30
20.04.2017 - kutsu - ERJ - 150cm - 4/30
22.04.2017 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/30
26.04.2017 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/30
27.04.2017 - kutsu - ERJ - 150cm - 5/30
28.04.2017 - kutsu - ERJ - 150cm - 5/30
30.04.2017 - kutsu - ERJ - 150cm - 4/30
30.04.2017 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/30
02.04.2017 - kutsu - ERJ - 150cm - 4/21
10.04.2017 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/21
21.03.2017 - kutsu - ERJ - 140cm - 1/19
24.03.2017 - kutsu - ERJ - 140cm - 1/19
30.03.2017 - kutsu - ERJ - 140cm - 1/19
23.04.2017 - kutsu - ERJ - 150cm - 5/30
01.04.2017 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/17
02.04.2017 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/17
05.04.2017 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/17
07.04.2017 - kutsu - ERJ - 150cm - 1/27
18.04.2017 - kutsu - ERJ - 140cm - 4/30
21.04.2017 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/28
22.04.2017 - kutsu - ERJ - 150cm - 5/27
23.04.2017 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/27
15.05.2017 - kutsu - ERJ - 140cm - 4/30
01.06.2017 - kutsu - ERJ - 140cm - 2/30
31.08.2017 - kutsu - ERJ CUP - 150cm - 8/111
25.07.2017 - kutsu - VSN - trak tammat - 4/8, RCH
30.09.2018 - kutsu - NJ - pv tammat - 5/10, irtoSERT
31.10.2018 - kutsu - VSN - muut tammat - 3/12, RCH
31.01.2019 - kutsu - NJ - trak tammat - 2/10, irtoSERT
15.06.2019 - kutsu - NJ - Puoliveriset - 8/10, irtoSERT
29.01.2020 - kutsu - NJ - trakehner tammat - 2/5, irtoSERT

ETUSIVU | HEVOSET | ESITTELY | TOIMINTA
Webdesign © Pirdila     Faconde on virtuaalitalli!