Ferana F, kuollut 05.05.2017

       
© Jordan Stables
Kyseessä on virtuaalihevonen!

Virallinen nimi: Ferana F, "Fanni" Syntynyt: 02.11.2013 (20v.) 4v 02.04.2014
Rek.nro: VH14-021-0012 Rotu & sukupuoli: Trakehner & Tamma
Säkäkorkeus: 163cm Väritys: Punarautias
Kasvattaja: Frida, Faconde Omistaja: Frida, VRL-05826, Faconde
Painotuslaji: Kouluratsastus Koulutustaso: ko:VaA, re:100cm

Meriitit

Palkittu joulukuun KRJ tilaisuudessa KRJ-I palkinnolla pistein 7+43+25+20+5=100p.
Palkittu huhtikuun YLA tilaisuudessa YLA2 palkinnolla pistein 16(16+0)-28(16+12)-17-18-6=83p.

Luonnekuvaus

Ferana F on oman tallinsa syrjäytynyt-Sissi, joka tuntuu viihtyvän omissa oloissaan ja omaa hieman syrjäänvetäytyneen ja sisäänpäin kääntyneen luonteen. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että Fannia voisi mennä ilkeäksi haukkumaan, päinvastoin. Tamma on mitä kiltein ja kultaisin tapaus, joskin hieman reppanan näköinen. Se ei vain ole järin sosiaalinen tapaus, eikä usein kiinnitä mitään huomiota kaksijalkaisiin ja näiden tekemisiin.

Hoitaessa Fanni on monille mieluinen hoidettava, joka johtunee tamman neutraalista suhtautumisesta hoitajaansa ja tämän tekemisiin. Kaksijalkainen voi siis aivan vapaasti heitellä vaikka kärryn pyöriä harjauksen lomassa, Fanni tuskin edes huomaa moista. Tammaa ei ole välttämätöntä sitoa kiinni hoitotoimien ajaksi, sillä sen pienessä mielessä tuskin edes vierailee ajatus paikalta pakenemisesta. Kaikki hoitotoimenpiteet sujuvat Fannin kanssa ongelmitta, olipa kyseessä sitten ihan arkinen harjaustuokio tai eläinlääkärin vuosittainen vierailu.

Hieman syrjäytyneestä tammasta voisi äkkiä olettaa, ettei se pahemmin mitään osaa ja tämä seikka yllättääkin monet selkään ensimmäistä kertaa kiipeävät. Fannin sisällä asuu motivoitunut työmyyrä, joka yrittää missä tahansa tilanteessa parhaansa. Tamma on herkkä avuille ja vaatii siksi rauhallista ja helläkätistä ratsastajaa, joka ymmärtää käyttää pääosin painoapuja - näin tamman kanssa pääsee pitkälle. Liian ronskit otteet saavat neitokaisen nopeasti pois tolaltaan, jolloin työnteosta ei tule yhtään mitään.

Tamma on ehdottomasti parhaimmillaan kouluradoilla. Kevyt ja näyttävä liikkeinen Fanni taipuu leikiten Vaativa A -tasolle, jossa neidon ehdottomiin bravuureihin kuuluu avotaivutukset ravissa, sulkutaivutukset ravissa sekä laukassa ja laukanvaihdot. Ilmaiseksi Fanni ei kuitenkaan suostu mitään tekemään, joten selässä keikkuvan ratsastajan tulee osata hommansa ja oikeasti ratsastaa, eikä jäädä vain matkustajaksi.

Esteratsastus kuuluu Fannin liikutussuunnitelmiin pääosin vain mielenvirkistyksenä. Tamma omaa ihan mukiin menevän hyppytyylin, mutta kapasiteettia sillä ei metriä korkeampiin luokkiin tunnu olevan. Myös esteillä neitokainen on äärimmäisen herkkä ja ratsastajan virheet kostautuvat helposti. Fannilla on taipumus kertoa virheistä kieltämällä tai juoksemalla esteiden ohi. Oikean ratsastajan kanssa tamma on kuitenkin lähinnä harrastemielessä kelpo ratsu esteille.

Kilpailupaikalla Fannin kanssa saa olla tarkkana, sillä neito tuppaa hieman jännittämään vieraita paikkoja. Se pälyilee ympäriinsä kuin kirahvi konsanaan ja saattaa milloin tahansa säikähtää esimerkiksi massasta poikkeavaa ääntä. Hyvä puoli on kuitenkin se, että pienellä rauhoittelulla ja vakuuttelulla Fanni rentoutuu nopeasti, eikä ole enää milläänsäkkään uudesta paikasta. Verryttelyssä Fannia saa usein työstää hieman kotioloja kauemmin, jotta se liikkuu halutulla tavalla, mutta se kannattaa. Tulos näkyy itse kilpailusuorituksessa, joka tuntuu vain paranevat alkuverryttelyiden keston mukana.
C: Minja E.

Sukutaulu & jälkeläiset

i. Chaliente Junior
koIntI, sk.168cm, trn
KRJ-II, YLA2
ii. Chaliente II
ko, recm, sk.cm,
iii. Chaliente Ievm
ko, recm, sk.cm,
iie. Hayleigh ACRevm
ko, recm, sk.cm,
ie. Like A Virgin
ko, recm, sk.cm,
iei. Aries KLMevm
ko, recm, sk.cm,
iee. Mathilde Kevm
ko, recm, sk.cm,
e. Fairtown Perle
koVaA, re100cm, sk.161cm, m
KRJ-II, YLA2
ei. Skittles O
ko, recm, sk.cm,
eii. Jump In Highevm
ko, recm, sk.cm,
eie. You Thinkevm
ko, recm, sk.cm,
ee. Road is Free O
ko, recm, sk.cm,
eei. F.A. Cit-Laceevm
ko, recm, sk.cm,
eee. Ocean Breezeevm
ko, recm, sk.cm,

ii. Chaliente II oli musta trakehner ja loistavaliikeinen Grand Prix -tason kouluori. Se kiersi kisaajansa kanssa kansainvälisiä koulukisoja, sijoittuen todella hyvin. Chaliente II oli myös siitoskäytössä hyvin aikaisin, tästä johtuen se on jättänyt jälkeensä vajaa 100 jälkeläistä, joista muutamia on nähty isänsä tavoin kansainvälisillä kouluradoilla Int I-GP -tason luokissa. Kun ori oli 15 -vuotias, se rikkoi jalkansa laukatessaan pellolla kuoppaan ja se siirtyi vain kevyeeseen käyttöön eikä sillä enää kilpailtu. Lopulta orin ollessa 17 -vuotias, se lopetettiin jalkavaivojen ja pahentuneen pölyallergian vuoksi.
iii. Chaliente I oli intermediate II - tasoinen kouluratsu. Sille kilpailut olivat suurin osa sen elämää. Ori oli äärimmäisen hankala käsitellä muualla kuin radalla, mutta, kuten sanottu, kisakentillä se tanssahteli upeannäköisenä. Ori ei kuitenkaan ollut millään lailla haluttu siitoskäytössä vaikean luonteensa takia, joten Chaliente I on valitettavasti jättänyt jälkeensä vain yhden jälkeläisen, Chaliente II:n, joka oli sekin vahinko. Siitä tosin kuoriutui huomattavasti parempi kouluratsu kuin isästään - luonteeltaankin onneksi täysin erilainen.
iie. Hayleigh ACR oli alussa vain harrastetamma, joka muutti suuresta ratsastuskoulusta pienemmälle tallille kilpailtavaksi. Tamma pääsi kunnon treeniin ja siitä saatiin vaativa A -tason kouluratsu, joka sijoittuikin 15 kertaa. Tamma kilpaili myös esteillä, joilla se olikin paljon parempi kuin kouluratsastuksessa. Tamma sijoittui 130cm -rataesteillä 30 kertaa. Jälkeensä tamma jätti 3 varsaa, yksi näistä oli vahinkovarsa Chaliente I -nimisestä oriista, koulupainotteinen Chaliente II. Kaksi muuta tamman jälkeläistä ovat sijoittuneet hyvin esteradoilla.
ie. Like A Virgin oli 120cm -tasoinen estetamma. Tammalla alettiin kisaamaan satunnaisesti 5 -vuotiaana myös kouluradoilla vaativa A -tasolla. Lupaava tamma kuitenkin kuoli auto-onnettomuudessa ollessaan 8 -vuotias. Se jätti jälkeensä 4 jälkeläistä, joista 2 oli oreja ja 2 tammoja. Like A Virgin ehti sijoittua kouluradoilla vain 10 kertaa, mutta niistä jopa puolet oli voittoja.
iei. Aries KLM oli helppo A -tasoinen kouluori. Se alkoi kisaamaan 6 -vuotiaana ja sen käyttö siitoksessa lisääntyi voittojen ja sijoitusten myötä. Ori ruunattiin 10 -vuotiaana, sitä ennen se oli ehtinyt jättää jälkeensä 8 jälkeläistä, jotka menestyivät yhtä hyvin kuin isänsä, niin kouluradoilla kuin siitoksessakin.
iee. Mathilde K oli ratsastuskoulun tuntihevonen. Mathilde astutettiin kaksi kertaa, mutta varsoi vain toisesta terveen tammavarsan. Tamma kilpaili satunnaisesti helppo B -tasoisissa luokissa ja muutamissa estekisoissa 100cm -tasolla. Kun tamman kisaura alkoi vihdoin saada tulta alleen ja oli tarkoitus alkaa kisaamaan täysipäiväisesti, puuttui kohtalo peliin ja salama iski tammaan tämän ollessa vielä ulkona kun ukkosmyrsky puhkesi täysin yllättäen. Tamma kuoli heti. Mathilde oli kuollessaan vasta 10 -vuotias.
C: Joe

ei. Skittles O on ruunikko trakehnerori valloittavalla luonteella ja loistavilla askeleilla höystettynä. Kisakentillä menestynyt ori on luonteeltaan hellyyttävä idiootti. Vaikka ori aiheuttaakin omistajalleen päänvaivaa kaikenmoisilla kepposillaan, on se pohjimmiltaan hyvin hellyyttävä herrasmies. Pahaa Skittles ei tarkoita vaikka välillä siltä tuntuukin. Korkeutta löytyy 165 senttimetriä ja varsoja on orille siunaantunut 10 kappaletta, joista lähes jokainen on omalla sarallaan menestynyt. Toinen harrastehevosena, toinen kisa-areenoilla.
eii. Jump in High:ta voisi kuvailla kolmella hoolla: hankala, herkkis ja hintelö. Ori ei ollut mikään maskuliinisuuden multihuipentuma, vaan hyvinkin siroluinen kaviokas. Kouluorina kuitenkin tuomareita hätkähdyttävä näky. Vaikka yleisesti ottaen Junni oli todella hankala käsiteltävä ja yltiömäisen herkkänahkainen, oli se ratsuna aivan toista maata. Herkkä ja säpäkkä ori taipui jos jonkinmoiseen kiemuraan ja hurmasi yleisön tämän tästä. Korkeutta löytyi 166 senttimetriä ja väriltään Junni oli rautias.
eie. You Think eli tutummin Juuli oli piskuinen 158 senttimetriä korkea trakehnertamma. Juuli oli rauhallinen luonteeltaan, mutta temperamenttinen ratsastettaessa. Mitä enemmän vaadit siltä, sitä enemmän se vaati sinulta. Intermediaire I tasolle koulutettu neiti osasi jos jonkinmoiset askeleet. Aluksi ruunikko saattoi tuntua hyvinkin kovalta suustaa, mutta antoi lopulta periksi ja teki hyvin yhteistyötä ratsastajan kanssa. Hoidettaessa kuitenkin hyvin rauhallinen ja leppoisa tammamamma, joka oli ihanteellinen emä. Se osasi kyllä suojella varsaansa, mutta antoi ihmisten kuitenkin koskettaa sitä ja kouluttaa kaikessa rauhassa.
ee. Road is Free O oli kohtalaisin pienikokoinen, vain 158cm korkea ja oikein syvänmusta tamma. Tamma ei ollut mitenkään erikoisen taitava mutta sen se korvasi luonteellaan. Kyllähän "Fannilla" kisattiin vaativalla tasolla asti ihan kohtalaisen hyvällä menestyksellä. Mutta syy, jonka vuoksi tammaa käytettiin suhteellisen paljon jalostuksessa, oli sen kultainen luonne ja siro ulkonäkö. Jälkeläisiä tammalla olikin kymmenen kappaletta.
eei. F.A. Cit-Lace - mitähän tästäkin orista sanoisi. No mustanpuhuva se ainakin oli ja korkeutta hurjat 173 senttimetriä. Äkäinen oli herra luonteeltaan, eikä hevillä antanu periksi. Ironisesti Sintiksi haukuttua oria ei kuka tahansa saanut mennä hoitamaan, sillä tämä pirulainen hyökkäsi karsinasta ulos lähestulkoon heti kun ovea vähänkin raotti. Vahvimmat hakijat saivat orin pysymään aisoissa, mutta jos vähänkin pelokkaampi tai hintelämpi hakija oli kyseessä sai oria hetken päästä metsästää tallin pihasta. Ratsastettaessa hyvin menestynyt oriherra oli kovin omapäinen. Välillä näytettiin hieman omia liikkeitä kun ratsastajan pyytämät eivät miellyttäneet. Kisatilanteessa Sintti oli kuitekin hyvin keskittynyt, eikä lisäillyt mitään omia erikoisliikkeitään väliin.
eee. Ocean Breeze on ruunikko, 167 senttimetriä korkea trakehnertamma, jolta ei tahtoa puuttunut. Pohjimmiltaan rauhallinen ja hyväkäytöksinen tamma testaili ensialkuun millainen henkilö onkaan kyseessä. Vähän vilauteltiin hampaita ja nosteltiin takasia, mutta koskaan ei Cenni purrut tai potkinut. Kouluradoilla menestyttiin vaativa a tasolla oikein hyvin ja Cenni olikin ratsastettaessa rehti ja yhteistyöhaluinen. Varsoja tamma on elämänsä aikana saanut seitsemän kappaletta, joista muutama on ihan maailmanlaajuisella tasolla pärjänneitä yksilöitä.

Syntynyt Varsan tiedot Emä Omistaja
06.04.2014 t. Fredanja F Kinswoll's Hopscotch Gabi
19.03.2014 t. Faithful F Cartel NON Lashrael
26.05.2015 t. Flicka F Wister Beetle Dimma
25.12.2015 o. Foxtrot F Dichotomancy Nonshein
24.10.2015 t. Faye F Soul Syndicate NON Helo
03.02.2017 o. Fixious RIB Infinity Spell Manaaja
29.03.2017 o. Ferrous F Rosenhof Santo Cherry
24.08.2016 o. Fairfax F Rosenhof Patrik Birdie

Päiväkirja & valmennukset

valmennus, valmentajana

valmennus, valmentajana

Kilpailukalenteri

sijoituksia KRJ 46kpl
18.11.2014 - kutsu - KRJ - VaA - 4/42
08.11.2014 - kutsu - KRJ - VaA - 5/40
06.11.2014 - kutsu - KRJ - VaA - 3/40
16.11.2014 - kutsu - KRJ - VaA - 2/40
19.02.2014 - kutsu - KRJ - VaA - 3/30
09.02.2014 - kutsu - KRJ - VaA - 5/30
16.11.2014 - kutsu - KRJ - VaB - 4/30
21.11.2014 - kutsu - KRJ - VaB - 1/30
22.11.2014 - kutsu - KRJ - VaB - 3/30
21.11.2014 - kutsu - KRJ - VaA - 1/40
24.11.2014 - kutsu - KRJ - VaA - 5/30
26.11.2014 - kutsu - KRJ - VaA - 3/30
28.11.2014 - kutsu - KRJ - VaA - 2/30
29.11.2014 - kutsu - KRJ - VaA - 5/30
30.11.2014 - kutsu - KRJ - VaA - 1/30
16.11.2014 - kutsu - KRJ - VaB - 4/30
21.11.2014 - kutsu - KRJ - VaB - 1/30
22.11.2014 - kutsu - KRJ - VaB - 3/30
16.11.2014 - kutsu - KRJ - VaA - 2/16
28.11.2014 - kutsu - KRJ - VaA - 4/40
17.11.2014 - kutsu - KRJ - VaA - 4/30
25.12.2014 - kutsu - KRJ - VaB - 4/30
13.01.2015 - kutsu - KRJ - VaB - 2/30
15.01.2015 - kutsu - KRJ - VaB - 3/30
16.01.2015 - kutsu - KRJ - VaB - 2/30
25.01.2015 - kutsu - KRJ - VaA - 3/30
07.02.2015 - kutsu - KRJ - VaB - 3/40
08.02.2015 - kutsu - KRJ - VaB - 1/40
02.02.2015 - kutsu - KRJ - VaA - 4/30
15.02.2015 - kutsu - KRJ - VaA - 3/30
14.02.2015 - kutsu - KRJ - VaA - 5/30
20.02.2015 - kutsu - KRJ - VaA - 1/30
20.02.2015 - kutsu - KRJ - VaA - 5/30
21.02.2015 - kutsu - KRJ - VaA - 2/30
22.02.2015 - kutsu - KRJ - VaA - 5/30
07.02.2015 - kutsu - KRJ - VaA - 5/30
08.02.2015 - kutsu - KRJ - VaA - 5/30
12.02.2015 - kutsu - KRJ - VaA - 5/30
16.02.2015 - kutsu - KRJ - VaA - 3/30
14.02.2015 - kutsu - KRJ - VaB - 5/40
03.02.2015 - kutsu - KRJ - VaA - 1/20
04.02.2015 - kutsu - KRJ - VaA - 2/20
10.02.2015 - kutsu - KRJ - VaA - 1/20
30.06.2015 - kutsu - KRJ CUP - VaA - 2/173
31.05.2016 - kutsu - KRJ CUP - VaA - 1/164
31.07.2016 - kutsu - KRJ CUP - VaA - 7/93

ETUSIVU | HEVOSET | ESITTELY | TOIMINTA
Webdesign © Pirdila     Faconde on virtuaalitalli!