Esittelyä tallistaEnsimmäisenä rakennetussa tallissa on 30 karsinaa sekä hieman isompi varsomiskarsina. Karsinat ovat tilavia, 4mX4m, sekä liukuovella varustettuja. Karsinoissa on varmasti tilaa isommallekin hevosella ja ne ovat valoisia. Karsinan oveen on kiinnitetty hevosen nimikyltti, josta käy ilmi nimi tarvittavat tiedot. Karsinan ovessa on myös teline loimille. Jokaisessa karsinassa on vesiautomaatti, ruoka-astia sekä suolakivi. Tallista löytyy tietenkin myös pesupaikka sekä solarium. Varustehuone on tilava ja järkevästi suunniteltu, jokaiselle tavaralle on oma paikkansa. Toisen päädyn ovesta pääsee rakennukseen jossa säilytetään uudet kuivikkeet, lantala on nurkan takana.
Yläkertaan on rakennettu loistavat tilat joissa ratsastajat viihtyvät silloin kun eivät ratsailla ole. Sieltä löytyy lisäsäilytystilaa varusteille sekä Fridan oma toimisto. Myös pesu- ja saunatilat löytyvät, niissä on hyvä pitää yhteisiä kokoontumisia. Oleskelutilakaan ei varmasti lopu kesken. Toisessa päädyssä yläkertaa on suuri tila rehuille ja heinille, lattiassa on kätevä luukku josta ne saa tiputeltua alas.
Tammikuussa 2011 valmistui uusi, 20 paikkainen talli. Tästäkin tallista löytyy wc, jossa on pesukone tavaroiden pesua varten sekä satulahuone jossa on kuivatushuone loimille. Pesupaikkoja on jopa kaksi kappaletta.Piha-alueeseen kuuluu maneesi, kenttä, 3 isompaa laidunta ja 20 pienempää tarhaa sekä tietysti Fridan koti. Maneesissa on tilava katsomo, 12 esteen estekalusto ja tietysti kouluradan kirjaimet.. Kooltaan se on 50x80m. Kenttä on kooltaan 40x75m ja siellä on myös estekalusto sekä kouluradan kirjaimet ja aidat. Molempien pohjista Tomi pitää huolen säännöllisin väliajoin. Molemmissa loistavasti kovaankin treeniin soveltuva kuitupohja, kentän pohja luonnollisesti hieman säiden armoilla.Pihapiiristä löytyy myös kävelytyskone hevosille. Se on yleisessä käytössä ja sen saa päälle seinässä olevasta kaukosäätimestä. Kattona valokate joten pitää hevoset allaan kuivana sadesäällä.
Heti pihapiiristä löytyvät kolme isompaa laidunta ovat niiden hevosten käytössä jotka pystyvät tarhaamaan laumassa sähkölankojen turvin. 20 muuta laidunta ovat pienempiä kooltaan ja ne on aidattu puu tolpilla, näissä hevoset tarhaavat yksin tai pareittain. Kesäisin hevoset ovat muutaman kilometrin päässä tallilta sijaitsevalla isommalla laitumella. Näitä isompia laitumia on 10 ja hevoset jaetaan niihin kesäksi sopiviin laumoihinMaastoja on vaikka kuinka paljon, niin hiekkateitä kuin metsäpolkujakin. Muutaman kilometrin päässä tallista sijaitsee hiekkamonttu, jossa hevosia voi uittaa. Montussa ei ole kiviä taikka äkkisyvää joten niitä ei tarvitse pelätä ja vesi on niin kirkasta että pohjaan asti näkee. Tallin läheiselle pellolle on rakennettu maastoesterata. Rata kulkee osittain myös pellon vieressä sijaitsevassa metsässä. Esteet ovat osittain luonnonesteitä, osittain itse rakennettuja. Rataan kuuluu mm. vesieste, ojia sekä tukeista rakennettuja esteitä.


Päivärutiinit

6.30 Aamuruokinta
8.00 Hevoset tarhaan
11.00 Frida ratsastaa hevosia tarpeen mukaan
16.00 Heiniä tarhaan
18.00 Frida ratsastaa hevosia tarpeen mukaan
21.00 Hevoset sisälle sekä iltaruokinta
22.00 -> Hiljaisuus.

Tallin henkilökunta

Tallin omistaja Frida on 31-vuotias ja tunnistat hänet vaaleasta tukasta sekä vaaleista silmistä. Frida vastaa tallin joka päiväisestä pyörittämisestä kokopäiväisesti. Yllään hänellä on yleensä mustat ratsastushousut sekä beige tallitakki. Hän on luonteeltaan ystävällinen, kärsivällinen ja reilu. Harvoin hänet suuttumaan saa. Tällaisia asioita ovat hevosten laiminlyönti, epäsiisteys sekä kiusaaminen. Jos nämä asiat ovat kunnossa, Fridaa tuskin näkee vihaisena. Hänen perheeseen kuuluu myös hänen Tomi miehensä, heidän tyttärensä Emmi sekä koko tallin eläimet.

Fridan mies Tomi on ammatiltaan rakennusmies. Tomi on 33 vuotias. Tomia eivät pahemmin hevoset kiinnosta, tallityöt häneltä tosin sujuvat. Niissä hän auttaakin kunhan muilta töiltään kerkeää. Kaikki remonttihommat tallissa ja piha-alueella hoitaa Tomi. Tomi on hyvin perillä tallin asioista, joten jos et Fridaa löydä, Tomilta saat aivan varmasti vastauksen.

Fridan tytär Emmi on 14 vuotias ja täysin heppahullu. Emmi auttaa äitiään tallin hoidossa ja sen joka päiväisissä askareissa. Ratsastaa tämä tyttö totisesti osaa ja hän käykin säännöllisesti hevosten kanssa kisoissa. Emmiä ei mikään hätkähdytä ja hän pärjää vaikeampienkin hevosten kanssa. Välillä tyttö keksii mitä tyhmimpiä ideoita ja Frida sekä Tomi saavat sydän kurkussa pelätä että mitähän tästäkin tulee. Pohjimmiltaan tyttö on hyväsydäminen eikä missään tilanteessa vaarantaisi hevosta.
Suvi Siltanen on tallin 22-vuotias talliapulainen. Hänen vastullaan ovat tallitöiden lisäksi tallin koulupainotteisten hevosten kisaaminen ja treenaus. Hän on iloinen, auttavainen sekä kärsivällinen. Niin hevosten kuin ihmistenkin kanssa. Suvi on pyörinyt tallilla vasta vähän aikaa mutta on päässyt hyvin porukkaan mukaan, juurikin luonteensa puolesta. Kaikki pitävät hänestä. Suvi on kisannut koulua vaativalla tasolla asti ja onkin pärjännyt hyvin. Omaa hevosta hänellä ei ole, mutta hän ratsastaa ja kisaa Fridan hevosia.
Rebekka Mäkinen on Fridan pitkäaikainen ystävä. He ovat pyörineet lapsesta saakka samalla tallilla, hoitaen samaa ponia. Kun Frida perusti oman tallin, oli päivänselvää että Rebekka tuli mukaan. Rebekka on tallin estevalmentaja sekä hoitaa muitakin hommia sen ohessa. Rebekka kisaa muutamalla tallin hevosella kun omilta kiireiltään ehtii. Rebekka voi vaikuttaa vähän itserakkaalta sekä ärsyttävältä, tätä 30-vuotias nainen ei kuitenkaan ole. Pohjimmiltaan Rebekka on oikein ystävällinen ja häneltä saa varmasti vastauksen kaikenlaisiin kysymyksiin.
Tallityöntekijä Petra kertoo itsestään: Olen n. 175 cm pitkän ja laihan kropan omaava 25 vuotias nainen. Omaan vaaleat keskipitkät hiukset, jotka ovat tallilla melkein aina ponihännällä. Tallilla vaatetyyliini kuuluu hieman "liisuhtavasti" Kingslandin, ja muiden merkkien merkkivaatteita. Olen siis oikea merkkivaate hullu. Perheelläni on aina ollut rahaa, ja siksi hekin ovat aina ostaneet minulle kaiken maailman Kingslandin ja Horzen vaatteita. Olen hoitanut/ratsastanut/toiminut hevosalalla koko ikäni tarkalleen ottaen. Ensimmäisen kerran hevosen selkään pääsin 1 kuukauden ikäisenä. Silloin äitini ja isäni omisti ison farmin pienessä maalaiskylässä. Ensimmäisen hevosen sain kolmivuotiaana, ja silloin hyppäsin jo ensimmäiset esteeni pienellä shetlanninponilla. Kokemusta on siis jo tarkalleen ottaen 24 vuoden ja 11 kuukauden ajalta. Osaan käsitellä niin vilkkaita nuoria hevosia, kuin hieman laiskempia vanhempia hevosia. Kuin myös purevia ja potkivia hevosia ja helppoja hevosia, jotka kävelevät vain vierellä. Olen myös tallimestarina toiminut hevosten parissa vanhalla työpaikkatallillani 5 vuotta. Olen käynyt myös hevosenhoitaja ja ratsastuksenohjaaja koulutuksen.

ETUSIVU | HEVOSET | ESITTELY | TOIMINTA
Webdesign © Pirdila     Faconde on virtuaalitalli!